header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Het Haitian Development Network lanceert HDNdigest 3, “In solidariteit met Marokko”.

Oct 2, 2023 10:02 AM ET

Washington, DC, 26 september 2023 — Het Haitian Development Network (HDN), een toonaangevend pleitbezorger van sociaaleconomische en culturele vooruitgang voor Haiti en haar bevolking, heeft de lancering aangekondigd van het3e nummer van haar nieuwe meertalige cybermedium, HDNdigest.

Dit3e nummer van 21 september 2023, in solidariteit met Marokko, dat op 8 september werd getroffen door een verschrikkelijke aardbeving, opent met twee gedichten van twee grote hedendaagse Marokkaanse schrijvers die te lezen of te beluisteren zijn in het Frans, Engels of Spaans: Mohammed Khair-Eddine, “Lettre d\’amour aux anges qui n\’ecoutent pas” en Abdellatif Laabi, “Tragedie toute”.

Naast deze Marokkaanse pagina\’s vindt u in dit3e nummer het eerste boek dat in Haiti werd gepubliceerd, Memoires pour servir a l\’histoire d\’Hayiti van Adjudant-generaal Boisrond-Tonnerre. Dit werk, dat vooral bekend is vanwege de foutieve2e editie uit 1819, wordt hier geplaatst in de originele editie uit 1804. In lijn met onze intentie om een meertalige Haitiaanse digitale bibliotheek te creeren, bieden we ook Engelse en Spaanse vertalingen van de eerste 10 pagina\’s van deze stichtende tekst ten behoeve van Engels- en Spaanstaligen.

Daarnaast belicht dit3e nummer in de kolom \’What\’s on\’ een belangrijk evenement voor Haitiaans onderzoek, \’Valorisation des repertoires musicaux classiques afro-diasporiques\’. Deze studiedagen op 29 en 30 september 2023 in Montreal zullen een uitzonderlijke gelegenheid zijn om belangrijke figuren uit de Haitiaanse kunstmuziek te ontdekken of te herontdekken, van Ludovic Lamothe tot Claude Dauphin en David Bontemps, en niet te vergeten Werner Jaegerhuber en Carmen Brouard, onder anderen.

Hoewel HDNdigest uitdrukkelijk bedoeld is voor een gevarieerd lezerspubliek dat geinteresseerd is in de vooruitgang van Haitianen en Haitiaanse nakomelingen, in Haiti en over de hele wereld, kunnen de columns in het Engels, Frans, Haitiaans Creools en Spaans over onderwijs, economie, financien, gezondheid en wetenschap nuttig zijn voor iedereen die zichzelf op elk niveau wil verrijken.

HDNdigest is gratis online beschikbaar en garandeert eenvoudige toegang voor nieuwsgierigen van over de hele wereld. “Deze publicatie is een belangrijke mijlpaal voor HDN en we zijn erg blij met de lancering ervan. Wij geloven in het bevorderen van een goed geinformeerde gemeenschap die de voortdurende groei en vooruitgang van Haiti beter kan ondersteunen,” aldus Jean Jonassaint, medeoprichter en -uitgever van de digest.

Voor meer informatie over HDNdigest kunt u contact opnemen met mede-uitgevers Asselin Charles en Jean Jonassaint @ [email protected].

Over het Haitiaans Ontwikkelingsnetwerk:

Het Haitian Development Network is een toonaangevend pleitbezorger voor de sociaal-economische en culturele vooruitgang van Haiti. De organisatie wil wereldwijd begrip en betrokkenheid kweken voor de ontwikkeling van Haiti en zo bijdragen tot de welvaart van Haitianen en Haitiaanse nakomelingen wereldwijd. De initiatieven van HDN omvatten verschillende projecten gericht op beroepsopleiding, cooperatieve en technische training op het gebied van duurzame landbouw en voedselzekerheid, gemeenschapsontwikkeling en culturele promotie en behoud.


iCrowdNewswire