header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Het Haitian Development Network lanceert HDNdigest 3, “In solidariteit met Marokko”.

Oct 2, 2023 10:00 AM ET

Washington, DC, 26 september 2023 — Het Haitian Development Network (HDN), een toonaangevend pleitbezorger voor de sociaaleconomische en culturele vooruitgang van Haiti en haar bevolking, heeft de lancering aangekondigd van de derde editie van haar nieuwe meertalige cybermedium, het HDNdigest.

Deze derde editie van 21 september 2023 uit solidariteit met het door de verschrikkelijke aardbeving van 8 september getroffen Marokko biedt de mogelijkheid om in het Frans, Engels of Spaans twee gedichten van twee grote hedendaagse Marokkaanse schrijvers te lezen of beluisteren: Mohammed Khair-Eddine, “Lettre d\’amour aux anges qui n\’ecoutent pas” (Liefdesbrief aan de engelen die niet luisteren) en Abdellatif Laabi, “Tragedie toute” (Tragedie alles).

Naast deze Marokkaanse pagina\’s, als een echo ervan, presenteert dit derde nummer in “bonnes pages” het eerste boek dat in Haiti werd gepubliceerd, Memoires pour servir a l\’histoire d\’Hayiti (Herinneringen in dienst van de geschiedenis van Haiti) van Adjudant-generaal Boisrond-Tonnerre. Dit werk, dat vooral bekend is vanwege de gebrekkige tweede editie uit 1819, wordt hier in zijn geheel gepubliceerd in de originele editie uit 1804. In lijn met onze intentie om een meertalige digitale Haitiaanse bibliotheek te creeren, bieden we ook Engelse en Spaanse vertalingen van de eerste pagina\’s van deze basistekst, zodat Engels- en Spaanstaligen er hun voordeel mee kunnen doen.

Tot slot wordt in dit derde nummer op de pagina\’s met “Opmerkelijk” gewezen op een zeer belangrijk evenement voor Haitiaans onderzoek “Valorisation des repertoires musicaux classiques afro-diasporiques” (Valorisatie van klassieke Afro-diasporische muzikale repertoires). Deze studiedagen op 29 en 30 september 2023 in Montreal zullen een uitzonderlijke gelegenheid zijn om belangrijke figuren van de Haitiaanse kunstmuziek te ontdekken of te herontdekken, van Ludovic Lamothe tot Claude Dauphin en David Bontemps, via Werner Jaegerhuber of Carmen Brouard, onder anderen.

Hoewel HDNdigest speciaal is ontworpen voor een divers publiek dat geinteresseerd is in de vooruitgang van Haitianen en Haitiaanse nakomelingen, in Haiti en over de hele wereld, kunnen de kronieken in het Engels, Frans, Spaans en Haitiaans Creools over onderwijs, economie, financien, gezondheid en wetenschap nuttig zijn voor iedereen die op zoek is naar vooruitgang op alle niveaus.

HDNdigest is gratis online beschikbaar en biedt gemakkelijk toegang tot nieuwsgierigen van over de hele wereld. “Deze publicatie is een belangrijke mijlpaal voor HDN en we zijn enthousiast over de lancering ervan. Wij geloven in het bevorderen van een geinformeerde gemeenschap die de voortdurende groei en vooruitgang van Haiti beter kan ondersteunen,” aldus Jean Jonassaint, medeoprichter en mederedacteur van de publicatie.

Voor meer informatie over HDNdigest kunt u contact opnemen met mederedacteuren Jean Jonassaint en Asselin Charles @ [email protected].

Over het Haitiaans Ontwikkelingsnetwerk:

Het Haitian Development Network is een toonaangevende pleitbezorger voor sociaaleconomische vooruitgang is een toonaangevende pleitbezorger voor sociaaleconomische en culturele vooruitgang in Haiti. De organisatie wil wereldwijd begrip en betrokkenheid kweken voor de ontwikkeling van Haiti en zo bijdragen aan de welvaart van Haitianen en Haitiaanse nakomelingen over de hele wereld. De initiatieven van HDN omvatten verschillende projecten gericht op beroepsopleiding, cooperatieve en technische training op het gebied van duurzame landbouw en voedselzekerheid, gemeenschapsontwikkeling en culturele promotie en behoud.


iCrowdNewswire