header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Prominente zwarte advocaat, Zulu Ali, wint baanbrekende zaak in Amerikaans Federaal Hof van Beroep over claims onder het VN-Verdrag tegen foltering

Oct 2, 2023 11:23 AM ET

Advocaat Zulu Ali, oprichter en directeur van de Law Offices of Zulu Ali & Associates, LLP(https://zulualilaw.com/), het grootste advocatenkantoor in Black-owned in California\’s Inland Empire, wint een baanbrekende beslissing waarin de standaard wordt vastgesteld voor het indienen van claims onder het Verdrag tegen Marteling van de Verenigde Naties; deze bepleitte hij voor het United States Court of Appeals namens zijn client, Eric Blancos Hermosillo, een buitenlandse staatsburger, in de zaak Eric Hermosillo v. United States Attorney General Merrick Garland. (9e Cir. 14 sep. 2023, nr. 18-71220) 2023 U.S. App. LEXIS 24406.)

Op 14 september 2023 besliste het U.S. Court of Appeals for the Ninth Circuit in een met 2-1 gepubliceerde beslissing dat Blancas Hermosillo, na de herinvoering van een uitzettingsbevel uit 1999, uiting gaf aan zijn angst om terug te keren naar zijn land van herkomst, wat een asielambtenaar ertoe aanzette om een “reasonable fear screening interview” af te nemen om te bepalen of Blancas Hermosillo de kans moest krijgen om zijn beweringen te staven tijdens een hoorzitting voor een rechter over zijn aanvraag voor een tegemoetkoming op grond van het Verdrag tegen foltering van de Verenigde Naties. Bijgevolg werd Blancas Hermosillo een hoorzitting geweigerd en kreeg hij nooit de kans om zijn zaak volledig voor te stellen in het licht van zijn uiting van angst. De rechtbank was het eens met advocaat Ali en heeft de zaak terugverwezen met de instructie om een hoorzitting te organiseren onder het Verdrag van de Verenigde Naties tegen foltering voor een rechter. De beslissing legt de standaard vast voor het recht om een claim onder het VN-Verdrag tegen Marteling voor te leggen aan een rechter.

Advocaat Ali zegt het volgende: “Ik bepleit dit standpunt al jaren met felle tegenstand. Personen die bescherming zoeken onder het Verdrag van de Verenigde Naties tegen foltering, zoals mijn client Mr. Blancos Hermosillo, worden al lange tijd hun rechten ontzegd. Ze worden meteen afgesneden, zonder enige vorm van verhaal, om vervolgens zonder echte opties de dood tegemoet te zien. Deze overwinning laat zien wat je kunt doen met de juiste passie, consistentie, geloof en hard werken. Mijn medewerkers hebben me geweldig bijgestaan in deze zaak. Uitgestelde gerechtigheid is nog steeds gerechtigheid”.

Advocaat Ali is een voormalig politieagent en veteraan van het Amerikaanse Korps Mariniers. Hij behaalde een doctoraat in de rechten (J.D.) aan de Trinity International University; een master in rechtsgeleerdheid (M.S.) en bedrijfskunde (M.B.A.) aan de University of Phoenix; een graad met een focus op Afrikaanse studies aan het Regents College via een consortium met de Tennessee State University; en hij is een promovendus die onderzoek doet naar pan-Afrikaanse zaken en handel aan de California Southern University.

In 2007, geinspireerd door de nalatenschap van de burgerrechtenadvocaten Charles Hamilton Houston, Thurgood Marshall en Avon Williams, Jr., die de wet en de rechtbanken gebruikten als een middel om verandering teweeg te brengen en alle mensen te beschermen tegen onrecht, opende advocaat Zulu Ali het Law Offices of Zulu Ali & Associates, LLP met een focus op het vertegenwoordigen van personen die beschuldigd worden van misdaden, immigranten en personen die burgerlijke rechtspraak zoeken in staats- en federale rechtbanken. Ali staat op de lijst van raadslieden bij het Afrikaanse Hof voor Justitie en Mensenrechten in Tanzania (Afrika) en het Internationale Strafhof in Den Haag (Nederland).

Advocaat Ali was directeur van het American Committee for United Nations Oversight, een belangengroep die in 2015 bij de Verenigde Naties lobbyde voor politiehervorming. Hij is directeur van de Stop and Frisk Youth Leadership Academy, die risicojongeren begeleidt en traint in het omgaan met politiecontacten; directeur van de Southern California Veterans Legal Clinic, een juridische kliniek die gratis en tegen lage kosten juridische diensten biedt aan militaire veteranen; en lid van de Iota Phi Theta Fraternity, Inc. die deel uitmaakt van het internationale bestuursorgaan (Grand Council) als algemeen juridisch adviseur.

Advocaat Zulu Ali, een voorname biograaf van Marquis Who\’s Who en ontvanger van de Albert Neilson Marquisetime Achievement Award in 2021), ontving de Marquis Who\’s Who Humanitarian Award voor 2022. In 2017 werd Ali erkend als een van de meest invloedrijke Afro-Amerikaanse leiders in Los Angeles door het National Action Network, opgericht door dominee Al Sharpton.

Advocaat Ali is geeerd als een van de Top 100 advocaten in zijn regio door de National Black Lawyers en National Trial Lawyers; Top 100 advocaten door de American Academy of Trial Attorneys, American Institute of Legal Counsel, American Jurist Institute, en Attorney & Practice Magazine; en Rue Ratings Best Lawyer in America.

Hij is de oprichter en CEO van 10 Nubian Queens & 5 Kings Media, een massamediaal productiebedrijf dat zich richt op inhoud voor zwarte families en sociale rechtvaardigheid in film, radio, theater, muziek en het uitgeven van boeken.

Daarnaast is Ali de gastheer van het radioprogramma Justice Watch with Attorney Zulu Ali (justicewatchradio.com), dat wordt uitgezonden vanuit de studio van NBC Radio in Redlands, Californie; en hij is lid van de National Black Radio Hall of Fame – afdeling Chicago.

Ali is een toegewijde familieman en is sinds 1986 getrouwd met zijn vrouw (Charito). Ze hebben vier volwassen kinderen (Christine, Whitney, Ashley en Lynda), vijf kleinkinderen (Amayah, Tye, Izem, Amina en Nasira) en wonen met hun gezin in Zuid-Californie.

PERSCONTACT:

Rosa Nunez, uitvoerend producent
Justice Watch Radio
Tel: 951-782-8722


iCrowdNewswire