header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Wat zijn de volgende stappen na het krijgen van een Retainer?

Oct 3, 2023 9:44 AM ET

Je hebt onlangs je orthodontische behandeling afgerond en een retainer gekregen. Na zoveel moeite en inspanning lijkt het misschien alsof je nu achterover kunt leunen en kunt ontspannen. Maar om je resultaten te behouden, is vaak veel werk nodig. Het dragen van een retainer na aligners is een belangrijk onderdeel van het op zijn plaats houden van je tanden. Hier is een korte handleiding voor wat er moet gebeuren nadat je orthodontist je een retainer heeft aangemeten.

Volg het plan van je orthodontist

Het woord van je orthodontist is het belangrijkste onderdeel van je retainer-reis. De orthodontist weet het het beste! Hij geeft je een draagschema en aanwijzingen voor reiniging en onderhoud. Volg wat je orthodontist zegt zo nauwkeurig mogelijk op. Zij zijn professionals en weten de juiste manier om je resultaten zo lang mogelijk te behouden.

De retainer schoonmaken

Het schoonmaken van je retainer moet een vast onderdeel van je dagelijkse routine worden. Je orthodontist zal het belang benadrukken van een goede mondhygiene; een schone retainer is een van de topprioriteiten. Praat met je orthodontist over de beste reinigingspraktijken.

Uitneembare retainers moeten dagelijks worden gereinigd met een zachte tandenborstel, niet-schurende tandpasta of een goedgekeurd reinigingsmiddel voor retainers. Poets permanente retainers goed en flos rondom de draad met flossdraad of een waterflossproduct. Of het nu gaat om permanente of uitneembare retainers, optimale mondverzorging is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat je tanden gezond blijven en je nieuwe rechte uiterlijk behouden blijft.

Vervolgafspraken

Het belang van vervolgafspraken met uw orthodontist en tandarts kan niet genoeg worden benadrukt. Je tandarts kan ervoor zorgen dat je tanden schoon en gezond zijn en kan je wijzen op problemen als gevolg van het niet goed reinigen van je beugel. Slechte retainerverzorging kan leiden tot tandbederf of tandvleesaandoeningen en irritatie. Je tandarts kan deze problemen snel opsporen tijdens je halfjaarlijkse bezoek.

Intussen zorgen de follow-ups bij je orthodontist ervoor dat na je ingreep alles in orde is. De orthodontist wijst je op eventuele problemen met de uitlijning en adviseert je om je draagschema of poetsroutine aan te passen. Hij weet ook of je je retainer niet consequent hebt gedragen! Vervolgafspraken zijn net zo noodzakelijk voor de algehele gezondheid als voor verantwoording en naleving.

Behoud goede mondverzorging en gewoonten

Zoals hierboven vermeld, is het van cruciaal belang om uw mond dagelijks goed te verzorgen. Dit geldt voor iedereen, maar vooral voor mensen met een retainer. Poets twee keer per dag. Flos consequent. Gebruik mondwater en reinig uw retainer zorgvuldig. Beknibbel niet op een goede verzorging! Je hebt al geinvesteerd in je gezondheid en het zou zonde zijn als die investering na verloop van tijd langzaam zou afnemen.

Een goede mondhygiene geldt ook voor slechte gewoonten zoals nagelbijten, tandenknarsen en slechte voeding. Nagelbijten en tandenknarsen kunnen de tanden snel beschadigen. Een slecht dieet met veel suiker kan gaatjes, tandbederf en tandvleesaandoeningen veroorzaken. Zorg voor een goede mondhygiene door je tanden dagelijks te poetsen en vermijd slechte gewoontes die je tanden nog meer kunnen beschadigen.

Conclusie

Als je vragen hebt over wat er moet gebeuren nadat je een retainer hebt gekregen of als je je zorgen maakt over de kosten van clear aligners, praat dan met je orthodontist. Mondverzorging is altijd belangrijk, maar het wordt nog belangrijker na het proces van het rechtzetten van je tanden. Hoe lang een beugel meegaat, is direct gekoppeld aan de kwaliteit van de verzorging. Houd de beugel schoon, volg het plan en advies van je orthodontist en investeer in het welzijn van je glimlach om hem de rest van je leven mooi en stralend te houden.


iCrowdNewswire