header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Mint Mobile gaat in beroep tegen de aanbeveling van de National Advertising Division om de claim dat haar Unlimited Plan “Now Just $15/Mo” is stop te zetten of aan te passen.

Oct 4, 2023 11:43 AM ET

New York, NY – 4 oktober 2023 – In een Fast-Track SWIFT challenge aangespannen door AT&T Services, Inc., heeft de National Advertising Division (NAD) van BBB National Programs aanbevolen dat Mint Mobile, LLC de claim dat haar Unlimited Plan “nu slechts $15/mo” is, stopzet of wijzigt.

Mint Mobile biedt prepaid telefoonabonnementen aan, die, in tegenstelling tot de abonnementen die worden aangeboden door AT&T en andere grote draadloze providers, vereisen dat klanten vooraf betalen voordat ze de dienst ontvangen. Mint Mobile\’s prijs van $15/mo voor haar Unlimited plan is een promotietarief dat slechts drie maanden van kracht is. Na drie maanden gaat het maandtarief omhoog, waarbij het exacte bedrag van de verhoging afhangt van het plan dat de consument kiest.

Fast-Track SWIFT is een versnelde procedure die bedoeld is voor reclamezaken over een onderwerp die aan de NAD worden voorgelegd. De vraag voor de NAD was of de aard van de promotionele aanbieding van Mint Mobile voldoende bekend was gemaakt.

In banneradvertenties, op sociale media en in een televisiecommercial, adverteert Mint Mobile dat de prijs van haar Unlimited Plan “nu slechts $15/mo” is. NAD oordeelde echter dat de gewraakte reclame niet voldoende duidelijk maakt dat de maandelijkse service van $ 15 een promotionele aanbieding is voor slechts drie maanden service.

Daarom heeft de NAD geadviseerd dat Mint Mobile de claim dat haar Onbeperkt Plan “nu slechts $15/mo” is intrekt of duidelijk en opvallend vermeldt dat het gaat om een promotionele aanbieding voor drie maanden service als onderdeel van de hoofdclaim of in tekst van vergelijkbare grootte en lettertype in de nabijheid van de hoofdclaim.

In haar adverteerdersverklaring verklaarde Mint Mobile dat zij in beroep zal gaan tegen de beslissing van de NAD omdat zij “het respectvol oneens is met de vaststelling van de NAD dat de contouren van de promotie onvoldoende bekend zijn gemaakt en dat consumenten de zinsnede \’nu slechts $15/mo\’ redelijkerwijs zo interpreteren dat \’het tarief eeuwigdurend is, of van langere duur, vergelijkbaar met introductieprijzen die door andere draadloze carriers worden aangeboden\'” omdat Mint Mobile alleen “draadloze serviceplannen in stappen van drie, zes en twaalf maanden” aanbiedt.

In beroep gaan tegen NAD-beslissingen kan bij de National Advertising Review Board (NARB) van BBB National Programs, de beroepsinstantie voor waarheidsgetrouwe reclame van BBB National Programs.

Alle samenvattingen van BBB National Programs uitspraken zijn te vinden in de bibliotheek met uitspraken. Voor de volledige tekst van NAD-, NARB- en CARU-beslissingen kun je je abonneren op het online archief. Dit persbericht mag niet worden gebruikt voor reclame- of promotiedoeleinden.

Over BBB National Programs: BBB National Programs, een non-profitorganisatie, is de thuisbasis van de onafhankelijke zelfregulering van de Amerikaanse industrie en beheert momenteel meer dan een dozijn wereldwijd erkende programma\’s die al meer dan 50 jaar het vertrouwen van de consument in het bedrijfsleven helpen vergroten. Deze programma\’s bieden verantwoording door derden en diensten voor het oplossen van geschillen die bestaande en opkomende problemen in de sector aanpakken, een eerlijker speelveld voor bedrijven creeren en een betere ervaring voor consumenten. BBB National Programs blijft haar werk ontwikkelen en haar impact vergroten door zakelijke begeleiding te bieden en best practices te stimuleren op gebieden als reclame, marketing gericht op kinderen en tieners, gegevensprivacy, geschillenbeslechting, autogarantie, technologie en opkomende gebieden. Ga voor meer informatie naar bbbprograms.org.

Over de National Advertising Division: De National Advertising Division (NAD) van BBB National Programs biedt onafhankelijke zelfregulering en geschillenbeslechting, en begeleidt de waarheidsgetrouwheid van advertenties in de VS. NAD beoordeelt nationale advertenties in alle media en haar beslissingen stellen consistente normen vast voor de waarheidsgetrouwheid van advertenties en nauwkeurigheid, waardoor consumenten op zinvolle wijze worden beschermd en het speelveld voor bedrijven wordt geeffend.

Contact:
Jennie Rosenberg
Mediarelaties
BBB Nationale Programma\’s
[email protected]


iCrowdNewswire