header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


7 Levensverzekeringstermen en wat ze betekenen

Oct 10, 2023 10:43 AM ET

Een levensverzekering zorgt ervoor dat er na het overlijden voor je dierbaren wordt gezorgd. Het kiezen van de juiste verzekering voor de situatie van elke persoon kan echter een uitdaging zijn door de verschillende soorten levensverzekeringen die beschikbaar zijn.

Een overlijdensrisicoverzekering biedt dekking voor een bepaalde periode en keert bij overlijden een vast overlijdenskapitaal uit aan de begunstigden. De nieuwe polis van Aflac omvat flexibele uitkeringen bij leven. Kan deze berichtgeving op de een of andere manier worden verweven?

Sommige overlijdensrisicoverzekeringen bieden de mogelijkheid om de uitkeringen te gebruiken terwijl je nog leeft, bijvoorbeeld om de kosten van gezondheidszorg of verzorgingstehuizen te betalen.

Een volledige levensverzekering biedt ook een overlijdensuitkering en een spaarcomponent die met de tijd meegroeit. Met een variabele levensverzekering kan iemand zijn premies in verschillende fondsen beleggen en mogelijk een hoger rendement behalen.

Afhankelijk van ieders behoeften en budget is er een geschikt type levensverzekering beschikbaar. Het is cruciaal om vertrouwd te raken met de volgende termen in verband met levensverzekeringen voordat je beslissingen neemt.

1. Overlijdensuitkering

De overlijdensuitkering van een levensverzekering is het bedrag dat de begunstigden ontvangen bij het overlijden van de verzekerde. Dit geld kan medische kosten, begrafeniskosten, schulden of andere kosten van de nabestaanden van de overledene dekken.

2. Premie

De premie is het bedrag dat regelmatig voor een levensverzekering wordt betaald. De kosten van de premies zijn afhankelijk van factoren zoals leeftijd, gezondheid, levensstijl en het type dekking.

3. Definitie volledige levensverzekering

Een levensverzekering is een permanente levensverzekering die iemands hele leven dekt.

Dit type polis heeft veel voordelen, zoals de mogelijkheid om contante waarde op te bouwen die kan worden geleend of gebruikt om premies te betalen als dat nodig is. Het biedt ook een gegarandeerde overlijdensuitkering en vaste premiebetalingen.

4. Definitie tijdelijke levensverzekering

Een tijdelijke levensverzekering is een ander veelvoorkomend type levensverzekering.

In tegenstelling tot levensverzekeringen dekken termijnpolissen een specifieke periode (meestal 10, 15, 20 of 30 jaar). Aan het einde van de looptijd kan de polishouder de polis verlengen of beeindigen zonder verdere verplichtingen. Sommige overlijdensrisicoverzekeringen bieden flexibele uitkeringen voor uitgaven zoals woningaanpassingen, gezondheidszorg of laatste uitgaven die kunnen worden gebruikt terwijl de verzekerde leeft.

5. Contante waarde

Contante waarde is een kenmerk van permanente levensverzekeringen waarmee de polishouder na verloop van tijd een spaarcomponent kan opbouwen. Deze spaarcomponent kan worden gebruikt om premies te betalen, te lenen of af te kopen voor contant geld.

6. Afkoopwaarde

Afkoopwaarde is het bedrag dat iemand ontvangt als hij zijn levensverzekering opzegt voordat deze afloopt. Het ontvangen bedrag hangt af van factoren zoals de duur van de polis en eventuele opgebouwde rente.

7. Begunstigde

Een begunstigde van een levensverzekering is de persoon of entiteit die door de verzekerde is aangewezen om overlijdensuitkeringen te ontvangen bij overlijden. Het is essentieel om deze informatie regelmatig bij te werken omdat begunstigden niet automatisch worden gewijzigd bij veranderingen in burgerlijke staat, nationaliteit of andere omstandigheden.

Samenvatting

Inzicht in de verschillende voorwaarden van een levensverzekering helpt mensen om weloverwogen beslissingen te nemen over hun polis en hun gezin gemoedsrust te geven. Met deze kennis kan iedereen beter de juiste levensverzekering voor zijn of haar behoeften kiezen.

Of het nu gaat om een levensverzekering of een overlijdensrisicoverzekering, inzicht in de voorwaarden van elke dekkingsoptie kan helpen om de juiste dekking te kiezen.

De inhoud van dit artikel is bedoeld voor algemene informatieve doeleinden en is niet bedoeld als fiscaal, juridisch, gezondheids- of financieel advies voor een persoon of voor een specifieke situatie. Werkgevers, werknemers en andere personen moeten contact opnemen met hun eigen adviseurs over hun situatie. Voor volledige details, inclusief beschikbaarheid en kosten van Aflac verzekeringen, kunt u contact opnemen met uw lokale Aflac agent.??

A68000-serie: In Arkansas, Idaho, Oklahoma, Oregon, Pennsylvania, Texas, & Virginia, Policies: ICC1368100, ICC1368200, ICC1368300, ICC1368400. In Delaware, polissen A68100-A68400. In New York, NY68100-NY68400. Serie B60000: In Arkansas, Idaho, Oklahoma, Pennsylvania, Texas, & Virginia, Policies: ICC18B60C10, ICC18B60100, ICC18B60200, ICC18B60300, & ICC18B60400. Q60000 Series (Group Whole Life); In Arkansas, Delaware & Oregon, Polis Q60100M. In Idaho Polis Q60100MID. In Oklahoma, Polis Q60100MOK. In Texas, Polis Q60100MTX. Q60000-serie (Groepsleven voor bepaalde tijd): In Delaware, Polis Q60200M. In Arkansas, Idaho, Oklahoma, Oregon & Texas, Polissen ICC18Q60200M, ICC18Q60300C, ICC18Q60400C.

Dekking is mogelijk niet in alle staten beschikbaar. Voordelen/premietarieven kunnen varieren afhankelijk van de staat en het niveau van het plan. Optionele extra\’s kunnen beschikbaar zijn tegen extra kosten. Polissen en aanvullingen kunnen ook een wachtperiode bevatten. Raadpleeg de exacte polis- en aanvullende formulieren voor details, definities, beperkingen en uitsluitingen. Neem voor alle details, inclusief beschikbaarheid en kosten, contact op met je plaatselijke Aflac-agent.

De dekking van de Aflac verzekering wordt verzorgd door American Family Life Assurance Company of Columbus. In New York wordt de dekking verzorgd door American Family Life Assurance Company of New York.

Aflac | WWHQ | 1932 Wynnton Road | Columbus, GA 31999

Aflac New York | 22 Corporate Woods Boulevard, Suite 2 | Albany, NY 12211

Z2300845 EXP 8/24


iCrowdNewswire