header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


9 Kenmerken van een ideale bank

Oct 10, 2023 10:53 AM ET

Met zoveel mogelijkheden om te bankieren tegenwoordig, is het belangrijk dat je weet wat voor jou belangrijk is als je bankrekeningen in Canada vergelijkt. Als je bijvoorbeeld weet of je onbeperkte transacties op je rekening belangrijker vindt dan het verdienen van rente, kun je beslissen welke bank en rekening het beste bij je passen.

Hier zijn enkele factoren die je in overweging kunt nemen bij het kiezen van de beste plaats om een bankrekening te openen.

1. Bankproducten

Ben je op zoek naar een specifiek type rekening voor directe stortingen en dagelijkse uitgaven of wil je ook een spaarrekening openen en rente ontvangen. Kijk naar de producten die elke bank aanbiedt om de bank te vinden met de producten die aan je behoeften voldoen.

2. Stimuleringsprogramma\’s

Omdat banken concurreren om klanten, bieden veel banken speciale incentives aan om nieuwe klanten te werven. Deze kunnen varieren van financiele aanbiedingen tot prijzen en van hogere rentes op spaarrekeningen tot het kwijtschelden van kosten.

Als je naar stimuleringsprogramma\’s kijkt, zorg er dan voor dat je begrijpt wat je moet doen om de stimulans te ontvangen – vaak moet je een rekening openen en specifieke acties ondernemen, zoals directe storting of een terugkerende betaling aan de rekening koppelen. Je krijgt de incentive niet als je niet aan de vereisten kunt voldoen.

Andere prikkels, zoals hoge rentes op spaarrekeningen, zijn misschien maar van korte duur. Onderzoek het om erachter te komen of het voor jou de moeite waard is.

3. Vergoedingen

In het tarievenoverzicht staat welke kosten de bank in rekening brengt voor haar rekeningen en wanneer ze in rekening worden gebracht. Sommige kosten zijn niet van toepassing en andere kunnen onder bepaalde omstandigheden worden kwijtgescholden. Neem de tijd om na te denken over hoe je bankrekeningen gebruikt en of je de kosten die je betaalt tot een minimum kunt beperken.

4. Klantenservice

Ongeacht of een bank volledig online is of fysieke locaties heeft, de meeste klanten willen dat hun bank een goede staat van dienst heeft op het gebied van klantenservice. Dit betekent toegang hebben tot een klantenservice die vriendelijk en deskundig is en snel reageert op vragen, verzoeken of klachten. Vraag mensen die je kent en vertrouwt naar de banken die ze graag gebruiken en waarom ze daar de voorkeur aan geven. Lees ook online reviews.

Een beetje onderzoek kan je laten zien hoe de bank die je overweegt te gebruiken omgaat met klachten en of klanten het gevoel hebben dat er effectief op hun zorgen wordt gereageerd.

5. Platformen voor mobiel en online bankieren

Als je houdt van het gemak van mobiel en online bankieren, wil je weten hoe robuust de systemen voor mobiel en online bankieren zijn. Zoek naar banken die investeren in technologie. Vraag mensen die je vertrouwt hoe veilig en toegankelijk de online systemen van hun bank zijn.

6. Fysieke locaties

Als je graag persoonlijk contact hebt met een bankmedewerker, geef je waarschijnlijk de voorkeur aan een bank met fysieke locaties, het liefst bij jou in de buurt of heel dichtbij. Je kunt ook kiezen voor een bank met veel locaties in Canada als je vaak reist of in kleinere steden woont.

7. Netwerk van geldautomaten

Gebruik je regelmatig geldautomaten om geld op te nemen? Zo ja, dan wil je een bank met een uitgebreid netwerk van geldautomaten zodat je gemakkelijk bij je geld kunt. Je wilt niet in een situatie terechtkomen waarin je extra betaalt omdat je geen gemakkelijke toegang hebt tot hun netwerk van geldautomaten.

8. Verzekering

Je bank moet federaal verzekerd zijn door de CDIC (Canada Deposit Insurance Corporation), zodat als er iets met de bank gebeurt, je geld (of in ieder geval een groot deel van je geld) beschermd is.

9. Hun mobiel en online bankieren

Als je houdt van het gemak van mobiel en online bankieren, wil je weten hoe robuust de systemen voor mobiel en online bankieren zijn. Zoek naar banken die investeren in technologie. Vraag mensen die je vertrouwt hoe veilig en toegankelijk de online systemen van hun bank zijn.

Laatste gedachten

Als je eenmaal hebt vastgesteld welke van de bovenstaande punten belangrijk voor je zijn, kun je uitzoeken welke bank het beste bij je past en hun bankrekeningen vergelijken om de ideale bank voor jou te vinden.

Vergeet niet dat jouw definitie van een ideale bank niet hetzelfde is als die van iemand anders, dus neem de tijd en doe wat onderzoek voordat je een keuze maakt.


iCrowdNewswire