header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


BEC-casestudies uit de praktijk: Leren van opvallende incidenten om de beveiliging te verbeteren

Oct 10, 2023 11:44 AM ET

In het steeds veranderende landschap van cyberbedreigingen komen BEC-fraudes ( Business Email Compromise ) steeds vaker voor. Deze zwendelpraktijken kunnen financieel verwoestend zijn en zowel organisaties als individuen treffen. Om lezers kennis bij te brengen en hun verdediging tegen cybercriminaliteit te versterken, wordt in deze blog ingegaan op BEC-fraude uit de praktijk die zich de afgelopen vijf jaar heeft voorgedaan. Door deze spraakmakende incidenten te onderzoeken, kunnen we waardevolle lessen trekken die u kunnen helpen uw beveiligingsmaatregelen te versterken.

Casestudie 1: Het beruchte Equifax-incident (2017)

Een van de meest opvallende BEC-fraudes van de afgelopen jaren was het datalek bij Equifax in 2017. Hoewel het geen klassiek BEC-scenario is, laat het wel de catastrofale gevolgen van een cyberbeveiligingsfout zien. Equifax leed onder een enorme gegevensinbreuk die de persoonlijke gegevens van 147 miljoen Amerikanen blootlegde. Het lek was het gevolg van het niet repareren van een bekend lek in hun systeem.

Geleerde les: Patchbeheer is van vitaal belang

Dit incident onderstreept hoe belangrijk het is om bekende kwetsbaarheden in de systemen van uw organisatie onmiddellijk te verhelpen.

Implementeer een rigoureus patchbeheerproces om uw software en systemen up-to-date te houden. Cybercriminelen maken vaak misbruik van niet-gepatchte kwetsbaarheden om toegang te krijgen tot gevoelige gegevens.

Casestudie 2: De BEC-aanval op Nikkei America (2019)

In 2019 werd Nikkei America het slachtoffer van een BEC-fraude. Cybercriminelen deden zich voor als een Nikkei-directeur en misleidden een werknemer om 29 miljoen dollar over te maken naar een frauduleuze rekening. De werknemer dacht dat hij legitieme instructies opvolgde van een leidinggevende.

Geleerde les: Multi-Factor Authenticatie (MFA) is essentieel

Het implementeren van Multi-Factor Authenticatie (MFA) kan deze aanval hebben voorkomen. MFA voegt een extra beveiligingslaag toe door gebruikers te vragen zich op meerdere manieren te identificeren voordat ze toegang krijgen. Dit kan het risico op ongeautoriseerde toegang tot accounts aanzienlijk verkleinen, zelfs als de inloggegevens gecompromitteerd zijn.

Casestudie 3: Het Texas School District Incident (2020)

Midden in de COVID-19 pandemie viel een Texaans schooldistrict in 2020 ten prooi aan een BEC-zwendel. Cybercriminelen maakten gebruik van de chaos van de pandemie, deden zich voor als een bouwbedrijf en overtuigden het schooldistrict om $ 2,3 miljoen over te maken naar hun rekening voor een fictief bouwproject.

Geleerde les: Controleer financiele transacties

Deze zaak onderstreept het belang van het verifieren van alle financiele transacties, vooral als het om grote bedragen gaat. Overweeg om een protocol op te stellen voor het onafhankelijk verifieren van de legitimiteit van betalingsverzoeken, vooral wanneer deze afwijken van standaardprocedures.

Casestudie 4: De Microsoft-imitatiescam (2021)

In 2021 was er een geraffineerde BEC-fraude waarbij men zich voordeed als Microsoft. Cybercriminelen stuurden overtuigende e-mails waarin ze zich voordeden als ondersteuningsmedewerkers van Microsoft en beweerden dat het Office 365-abonnement van het doelwit afliep.

De slachtoffers werden vervolgens naar een frauduleuze website geleid om hun abonnement te verlengen en verstrekten ongewild gevoelige informatie.

Geleerde les: Pas op voor phishing-e-mails

Deze zaak laat zien hoe belangrijk het is om werknemers en individuen voor te lichten over phishing-bedreigingen. Het herkennen van de kenmerken van phishing e-mails, zoals ongebruikelijke verzoeken of verdachte koppelingen, is cruciaal. Regelmatige training kan mensen helpen waakzamer te worden voor dergelijke zwendelpraktijken.

Conclusie

Leren van echte BEC-fraude in de afgelopen vijf jaar is van het grootste belang voor het verbeteren van de cyberbeveiliging van uw organisatie. Deze geruchtmakende incidenten dienen als waarschuwing en benadrukken de veranderende tactieken van cybercriminelen en de ernstige financiele gevolgen van BEC-aanvallen.

Om zich te beschermen tegen BEC-zwendel en andere cyberbedreigingen, moeten organisaties en individuen prioriteit geven aan maatregelen zoals patchbeheer, multifactorauthenticatie, onafhankelijke verificatie van financiele transacties, phishing-bewustzijnstraining en robuuste identiteitsverificatie. In een tijdperk waarin cyberbeveiliging een voortdurende uitdaging is, is het belangrijk om op de hoogte en proactief te blijven om uw digitale bezittingen en persoonlijke informatie te beschermen tegen de altijd aanwezige dreiging van BEC-fraude.


iCrowdNewswire