header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


DMARC en naleving: E-mailbeveiliging versterken in gereguleerde sectoren

Oct 10, 2023 11:59 AM ET

Communicatie via e-mail is een hoeksteen van zakelijke activiteiten geworden, die efficiente correspondentie en het delen van documenten mogelijk maakt. Voor sectoren die onder strikte regelgeving vallen, zoals de financiele sector, de gezondheidszorg en de juridische sector, is de beveiliging van e-mailcommunicatie echter van het grootste belang.

Dit is waar DMARC (Domain-based Message Authentication, Reporting, and Conformance) kan helpen, door een robuuste oplossing te bieden voor het verbeteren van e-mailbeveiliging en compliance in gereguleerde sectoren.

Lees verder om te ontdekken hoe DMARC de e-mailbeveiliging in gereguleerde sectoren kan verbeteren.

DMARC begrijpen

DMARC is een e-mailverificatieprotocol dat voortbouwt op twee bestaande technologieen, SPF (SPender Policy Framework) en DKIM (DomainKeys Identified Mail).

Met DMARC kunnen gebruikers specificeren hoe ontvangende mailservers moeten omgaan met niet-geverifieerde e-mails die afkomstig zijn van hun domein. Het primaire doel van DMARC is het voorkomen van domain spoofing en e-mail phishing, veelvoorkomende cyberbedreigingen waarbij kwaadwillenden e-mails versturen die afkomstig lijken te zijn van legitieme bronnen.

Voordelen van DMARC in gereguleerde sectoren

Voor sectoren die onderworpen zijn aan strenge compliancenormen, zoals de financiele sector en de gezondheidszorg, biedt de implementatie van DMARC een aantal belangrijke voordelen:

Beperking van aanvallen via e-mail

DMARC helpt phishing-aanvallen en e-mailspoofing voorkomen door te garanderen dat inkomende e-mails echt zijn. Dit is essentieel voor het beschermen van gevoelige informatie, zoals patientendossiers of financiele gegevens.

Naleving van regelgeving

Regelgevende instanties, zoals HIPAA en GDPR, leggen strenge regels op voor de manier waarop organisaties omgaan met gevoelige gegevens en deze beschermen. DMARC helpt organisaties aan deze eisen te voldoen door het risico op gegevensschendingen als gevolg van phishingaanvallen te verminderen.

Bescherming van merkreputatie

In gereguleerde sectoren is het behoud van een betrouwbare reputatie essentieel. DMARC voorkomt dat cybercriminelen de reputatie van een organisatie aantasten door frauduleuze e-mails onder haar naam te verzenden.

Verbeterde incidentrespons

DMARC biedt gedetailleerde rapporten over mislukte e-mailverificatie, waardoor organisaties onbevoegde e-mailverzenders nauwlettend kunnen volgen. Deze gegevens kunnen helpen bij het snel identificeren van en reageren op beveiligingsincidenten.

Vertrouwen van klanten en partners

Bedrijven in gereguleerde sectoren wisselen vaak gevoelige informatie uit met klanten en partners. De implementatie van DMARC verbetert de e-mailbeveiliging, bevordert het vertrouwen en garandeert de vertrouwelijkheid van gedeelde gegevens.

DMARC implementeren

  • Beoordeling: evalueer het huidige e-mailecosysteem om te bepalen hoe e-mails worden verzonden en ontvangen en potentiele kwetsbaarheden te identificeren.
  • Beleidsdefinitie – Publiceer een DMARC-beleid dat aangeeft hoe niet-geverifieerde e-mails moeten worden behandeld. Je kunt overwegen om te beginnen met een “geen” beleid en geleidelijk over te gaan op “quarantaine” of “afwijzen” naarmate het vertrouwen groeit.
  • Geleidelijke uitrol- Implementeer DMARC in fasen om verstoringen tot een minimum te beperken. Overweeg te beginnen met de monitoringmodus om gegevens te verzamelen en ervoor te zorgen dat legitieme e-mails niet worden geblokkeerd.
  • Voortdurende controle: bekijk regelmatig DMARC-rapporten om het beleid bij te stellen en op de hoogte te blijven van authenticatiefouten.
  • Samenwerking: bevorder de communicatie tussen IT-, beveiligings- en compliance-teams om uitdagingen aan te pakken en een soepele implementatie te garanderen.

Conclusie:Robuuste cyberbeveiliging is een must

Naarmate de technologie voortschrijdt en cyberbedreigingen geavanceerder worden, kan de rol van DMARC bij het versterken van e-mailbeveiliging in gereguleerde sectoren alleen maar belangrijker worden.

Organisaties die prioriteit geven aan e-mailbeveiliging en de noodzakelijke stappen nemen om DMARC te implementeren, kunnen niet alleen hun waardevolle gegevens beschermen, maar ook bijdragen aan de algehele weerbaarheid van hun branche tegen cyberbedreigingen.


iCrowdNewswire