header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Inzicht in de extra servicekosten van uw bank

Oct 10, 2023 10:34 AM ET

Banken zijn een bedrijf, dus ze moeten geld verdienen. Dit doen ze door hun klanten kosten in rekening te brengen voor hun diensten, zoals het gebruik van een geldautomaat, het doen van buitenlandse transacties of het ontvangen van papieren afschriften.

Hier zijn enkele bankkosten die je kunt betalen, afhankelijk van het type rekening dat je hebt.

Kosten voor geldautomaten: Deze kosten worden in rekening gebracht als je geld opneemt bij een geldautomaat buiten het netwerk van je bank. Ze kunnen ook in rekening worden gebracht als je de gratis geldopnames in je bankrekeningplan overschrijdt.

Kosten voor elektronische overboeking (of Interac e-Transfer Fee): Deze kosten worden betaald voor Interac e-Transfer transacties. Afhankelijk van je account kun je een paar gratis Interac e-Transfer transacties per maand ontvangen, maar als je dat bedrag overschrijdt, betaal je kosten.

Kosten voor buitenlandse transacties: Sommige banken brengen kosten in rekening voor elke buitenlandse transactie op je rekening, zoals de aankoop van Amerikaanse dollars. Meestal bedragen die kosten ongeveer 2,5% – 3% van het transactiebedrag.

Minimumsaldovergoeding: Deze kosten worden in rekening gebracht als je rekening onder een bepaald saldo komt.

Maandelijkse kosten (soms Monthly Maintenance of Account Maintenance Fee): Dit is een bankvergoeding voor het openhouden van je bankrekening en omvat meestal een bepaald aantal transacties. Soms kan deze vergoeding worden kwijtgescholden als je een bepaald minimumsaldo aanhoudt.

NSF (Non-Sufficient Funds)-kosten: Deze bankkosten worden in rekening gebracht wanneer je) een transactie probeert uit te voeren, zoals een vooraf goedgekeurde betaling, waarvoor meer geld nodig is dan je op je rekening hebt staan. Bescherming tegen rood staan kan je in zulke gevallen beschermen tegen NSF-kosten.

Rekening-courantkosten: Deze kosten betaal je als je bankrekening onder de $0 gaat. Veel banken brengen kosten (en rente) in rekening voor elke dag dat je rekening minder dan $0 saldo heeft. Met bescherming tegen rood staan kun je deze kosten vermijden.

Rekeningafschriftkosten: Als je een papieren rekeningafschrift nodig hebt, kun je rekeningafschriftkosten moeten betalen. Deze bankkosten kunnen worden vermeden als u e-mailafschriften inschakelt of uw afschrift online bekijkt.

Transactiekosten: Een vergoeding voor transacties met uw rekeningen, zoals debetbetalingen, geldopnames en overboekingen. Je account kan een bepaald aantal gratis transacties per maand toestaan, maar zodra je boven dat aantal komt, betaal je kosten per transactie.

Bankkosten vermijden

Als je je zorgen maakt over bankkosten, zorg er dan voor dat je de algemene voorwaarden van je bankovereenkomst leest. Als je vragen hebt of de kosten niet begrijpt, praat dan met iemand van je plaatselijke bankkantoor, die je de kosten kan uitleggen.

Zorg ervoor dat u op uw banksaldo let. Dit helpt u NSF- en debetkosten te vermijden en helpt u het minimumsaldo aan te houden als uw rekening dat vereist. Stel, indien mogelijk, uw banktransacties zo in dat u minder transactiekosten betaalt. Als u geldautomaten gebruikt, gebruik die dan in uw netwerk.

U kunt ook sms- of e-mailwaarschuwingen instellen om u te laten weten wanneer zich specifieke omstandigheden voordoen. U kunt bijvoorbeeld worden gewaarschuwd wanneer uw bankrekening onder een bepaald saldo komt of wanneer een automatische betaling wordt uitgevoerd. Dit helpt je om kosten te vermijden en waarschuwt je voor verdachte transacties. Tot slot kan de overstap van papieren afschriften naar elektronische afschriften u veel geld besparen.

Overweeg, indien mogelijk, om uw diensten te bundelen. Sommige banken geven korting als je meerdere producten of rekeningen bij ze hebt.

Door op je bankrekening te letten en te plannen hoe je je geld uitgeeft, kun je besparen op het bedrag dat je aan bankkosten betaalt.


iCrowdNewswire