header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Volle Levensverzekering vs. Universele Levensverzekering

Oct 10, 2023 10:19 AM ET

Zowel hele als universele levensverzekeringen worden soms permanente levensverzekeringen genoemd. Ze bieden levenslange dekking en een groeicomponent van de contante waarde die de polishouder helpt sparen omdat deze bij elke premiebetaling groeit en belastingvrij rente kan opleveren.

Deze polissen lijken veel op elkaar, maar verschillen in de manier waarop premies, overlijdensuitkeringen en de groeicomponenten van de contante waarde werken. Deze verschillen maken ze geschikt voor verschillende polishouders.

In dit artikel gaan we dieper in op de verschillen tussen universal life- en whole life-verzekeringen om polishouders te helpen de beste polis voor hun behoeften en budget te kiezen.

Wat is een overlijdensrisicoverzekering?

Een volledige levensverzekering staat bekend als een permanente levensverzekering met vaste premies en overlijdensuitkeringen.

De contante waarde groeit met een vast, gegarandeerd percentage. Zodra deze voldoende is gegroeid, kan de polishouder er geld van lenen of er geld van opnemen. Ze kunnen ook de totale contante waarde minus afkoopkosten krijgen als ze de polis afkopen.

Wat is een universele levensverzekering?

Hoewel Aflac geen universele levensverzekering aanbiedt, staat het bekend als een soort permanente levensverzekering met aanpasbare premies en overlijdensuitkeringen. Polishouders kunnen hun premies verlagen door de overlijdensuitkering te verlagen of een verhoging van de overlijdensuitkering aanvragen in ruil voor hogere premies en, in sommige gevallen, een nieuw medisch onderzoek.

Met de contante waarde kan de polishouder geld lenen, opnemen en premies betalen zodra deze groot genoeg is.

Verschillen tussen een volledige en een universele levensverzekering

Premies

Bij levensverzekeringen voor het hele leven worden doorgaans vaste premies in rekening gebracht die hoger zijn dan de premies voor universele levensverzekeringen.1 In veel gevallen kunnen polishouders de premies voor levensverzekeringen niet meer wijzigen als ze de polis eenmaal hebben afgesloten.

Universele levensverzekeringen hebben daarentegen lagere premies en polishouders kunnen de premies binnen bepaalde grenzen aanpassen als dat nodig is.

Overlijdensuitkering

De overlijdensuitkering van een overlijdensrisicoverzekering staat vast. Over het algemeen kunnen polishouders hun overlijdensuitkering niet wijzigen als ze hun polis eenmaal hebben.

Bij universele levensverzekeringen daarentegen kunnen polishouders hun overlijdensuitkering binnen bepaalde grenzen aanpassen als dat nodig is.

Gebruik van contante waarde

Beide polissen bieden polishouders de mogelijkheid om contante waarde op te bouwen en deze te lenen of op te nemen als de contante waarde groot genoeg is. Verder keren beide polissen de contante waarde uit minus afkoopkosten als de polishouder de polis afkoopt.

Met een universele levensverzekering kunnen polishouders echter ook rechtstreeks premies betalen met hun contante waarde. Zolang ze voldoende contante waarde behouden, zal hun polis niet vervallen.

Het oordeel: overlijdensrisicoverzekering vs. universal life verzekering

Een overlijdensrisicoverzekering en een universal life verzekering zijn uitstekende keuzes voor iemand die levenslange dekking nodig heeft en een extra manier om zich voor te bereiden op de toekomst. Er zijn echter belangrijke verschillen die passen bij elk type polishouder.

Een volledige levensverzekering kan goed werken voor iemand die de eenvoud van vaste premies, overlijdensuitkeringen en contante waarde wil en het budget heeft voor hogere premies.

Universele levensverzekeringen werken beter voor iemand die geld wil besparen, meer flexibiliteit wil en bereid is zijn polis beter te beheren.

Voor welk type men ook kiest, potentiele polishouders moeten met een voordeeladviseur praten om te zien of een levensverzekering of universele levensverzekering bij hun behoeften past.

Vervolgens moeten ze rondkijken om offertes te verzamelen en te vergelijken. Dit zal hen helpen om de beste tarieven te vinden voor de dekking die ze zoeken.

De dekking wordt verzorgd door American Family Life Assurance Company of Columbus. In New York wordt de dekking verzorgd door American Family Life Assurance Company of New York.

Serie 68000: In Arkansas, Idaho, Oklahoma, Oregon, Pennsylvania, Texas, & Virginia, Policies: ICC1368100, ICC1368200, ICC1368300, ICC1368400. In Delaware, polissen A68100-A68400. In New York, NY68100-NY68400. Serie B61000: In Arkansas, Idaho, Oklahoma, Oregon, Pennsylvania, Texas, & Virginia, Policies: ICC18B61JWO & ICC18B61JTO. In Virginia, Policies ICC0965JTO & ICC0965JWO. Serie B60000: In Arkansas, Idaho, Oklahoma, Pennsylvania, Texas, & Virginia, Policies: ICC18B60C10, ICC18B60100, ICC18B60200, ICC18B60300, & ICC18B60400. Serie Q60000: Geheel: In Arkansas, Polis Q60100CAR. In Delaware, Polis Q60200M. In Idaho, Polis Q60100CID. In Oklahoma, Polis Q60100COK. In Oregon, Polis Q60100COR. In Texas, Polis Q60100CTX. Serie Q60000: Term: In Delaware, Polis Q60200C. In Arkansas, Idaho, Oklahoma, Oregon, Texas, Polissen ICC18Q60200C, ICC18Q60300C, ICC18Q60400C.

De dekking van de Aflac Final Expense-verzekering wordt verzekerd door Tier One Insurance Company, een dochteronderneming van Aflac Incorporated en wordt beheerd door Aetna Life Insurance Company. De hierin beschreven levensverzekeringspolis bevat een optionele Accelerated Death Benefits Rider die bedoeld is voor een gunstige fiscale behandeling onder Sectie 101(g) van de Internal Revenue Code. Aflac geeft geen juridisch of fiscaal advies. Raadpleeg een gekwalificeerd juridisch, fiscaal en boekhoudkundig adviseur voordat u een transactie aangaat. In AR, AZ, ID, OK, OR, PA, TX en VA: Polissen ICC21-AFLLBL21 en ICC21-AFLRPL21; en Ruiters ICC21-AFLABR22, ICC21-AFLADB22, en ICC21-AFLCDR22. Tier One Insurance Company maakt deel uit van de Aflac familie van verzekeraars. In Californie doet Tier One Insurance Company zaken als Tier One Life Insurance Company (Tier One NAIC 92908).

Dit is slechts een kort productoverzicht. Dekking is mogelijk niet beschikbaar in alle staten, inclusief maar niet beperkt tot DE, ID, NJ, NM, NY of VA. Voordelen/premietarieven kunnen varieren afhankelijk van de staat en het niveau van het plan. Optionele aanvullingen kunnen beschikbaar zijn tegen extra kosten. Polissen en aanvullingen kunnen ook een wachtperiode bevatten. Raadpleeg de exacte polis- en aanvullende formulieren voor details, definities, beperkingen en uitsluitingen. Neem voor alle details, inclusief beschikbaarheid en kosten, contact op met je lokale Aflac-agent.

Aflac biedt geen Universele of Variabele Universele levensverzekering aan.

De inhoud van dit artikel is bedoeld voor algemene informatieve doeleinden en is niet bedoeld als fiscaal, juridisch, gezondheids- of financieel advies voor een persoon of voor een specifieke situatie. Werkgevers, werknemers en andere personen dienen contact op te nemen met hun eigen adviseurs over hun situatie. Voor volledige details, inclusief beschikbaarheid en kosten van Aflac-verzekeringen, kunt u contact opnemen met uw lokale Aflac-agent.??

WWHQ | 1932 Wynnton Road | Columbus, GA 31999

NY | 22 Corporate Woods Boulevard, Suite 2 | Albany, NY 12211

[Bronnen voetnoot].

1 Forbes. “Whole Life Vs. Universal Life Insurance” April 2023

Z2300847 Afloop 7/24


iCrowdNewswire