header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Comcast gaat in beroep tegen de aanbeveling van de National Advertising Division om de “10G”-claim van Xfinity in te trekken of te wijzigen

Oct 12, 2023 2:12 PM ET

New York, NY – 12 oktober 2023 – In een rechtszaak aangespannen door Verizon Communications Inc, heeft de National Advertising Division (NAD) van BBB National Programs Comcast Cable Communications, LLC aanbevolen om de claim “10G” voor haar Xfinity 10G Network te staken of de claim te kwalificeren om duidelijk te maken dat Comcast verbeteringen doorvoert die haar in staat zullen stellen om 10G te bereiken en dat 10G aspirationeel is of om “10G” te gebruiken op een manier die niet onjuist of misleidend is.

In februari 2023 gaf Comcast zijn vaste internetnetwerk een nieuwe naam “Xfinity 10G Network” om aan te geven dat er nog steeds technologische verbeteringen worden doorgevoerd. Verizon betwistte de naam “Xfinity 10G Network” en de claim “10G,” die verscheen in een groot aantal advertenties online en op televisie.

NAD concludeerde dat “10G” zoals gebruikt in de naam “Xfinity 10G Network” en “Xfinity 10G” een expliciete claim is.

Bij het evalueren van deze claim vond de NAD dat Comcasts beschrijving van haar volledige netwerk als “10G” de boodschap overbrengt dat alle consumenten op het netwerk een aanzienlijke snelheidsverhoging tot 10 Gbps zullen ontvangen. De NAD bepaalde echter dat de boodschap van 10 Gbps niet werd gestaafd omdat slechts een van de vele abonnementen van Xfinity (Gigabit Pro) 10 Gbps kan bereiken en toegang tot dat serviceniveau de installatie van glasvezel aan huis vereist. Verder concludeerde de NAD dat voor zover consumenten 10G opvatten als een verwijzing naar mobiele technologievan de 10e generatie, deze boodschap ook niet is onderbouwd.

Om deze redenen adviseerde NAD Comcast om de claim “10G” te schrappen.

Als alternatief stelde de NAD dat Comcast de claim kan wijzigen door (a) de claim te kwalificeren om duidelijk te maken dat het bedrijf verbeteringen doorvoert die het in staat zullen stellen 10G te bereiken en dat 10G het streven is, of (b) de claim te gebruiken op een manier die niet onjuist of misleidend is in overeenstemming met deze beslissing.

In zijn adverteerdersverklaring verklaarde Comcast dat het in beroep zal gaan tegen de beslissing van de NAD omdat het “het niet eens is met de beslissing van de NAD, inclusief de vaststelling van de NAD dat de merknaam Xfinity 10G Network een \’uitdrukkelijke claim\’ vormt.”

In beroep gaan tegen NAD-beslissingen kan bij de National Advertising Review Board (NARB) van BBB National Programs, de beroepsinstantie van BBB National Programs voor waarheidsgetrouwe reclame.

Alle samenvattingen van BBB National Programs uitspraken zijn te vinden in de bibliotheek met uitspraken. Voor de volledige tekst van NAD-, NARB- en CARU-beslissingen kun je je abonneren op het online archief. Dit persbericht mag niet worden gebruikt voor reclame- of promotiedoeleinden.

Over BBB National Programs: BBB National Programs, een non-profitorganisatie, is de thuisbasis van de onafhankelijke zelfregulering van de Amerikaanse industrie en beheert momenteel meer dan een dozijn wereldwijd erkende programma\’s die al meer dan 50 jaar het vertrouwen van de consument in het bedrijfsleven helpen vergroten. Deze programma\’s bieden verantwoording door derden en diensten voor het oplossen van geschillen die bestaande en opkomende problemen in de sector aanpakken, een eerlijker speelveld voor bedrijven creeren en een betere ervaring voor consumenten. BBB National Programs blijft haar werk ontwikkelen en haar impact vergroten door zakelijke begeleiding te bieden en best practices te stimuleren op gebieden als reclame, marketing gericht op kinderen en tieners, gegevensprivacy, geschillenbeslechting, autogarantie, technologie en opkomende gebieden. Ga voor meer informatie naar bbbprograms.org.

Over de National Advertising Division: De National Advertising Division (NAD) van BBB National Programs biedt onafhankelijke zelfregulering en geschillenbeslechting, en begeleidt de waarheidsgetrouwheid van advertenties in de VS. NAD beoordeelt nationale advertenties in alle media en haar beslissingen stellen consistente normen voor de waarheidsgetrouwheid en nauwkeurigheid van advertenties, waardoor consumenten op zinvolle wijze worden beschermd en het speelveld voor bedrijven wordt geeffend.


iCrowdNewswire