header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


National Advertising Division beveelt Comcast aan om “10G”-claims te staken of aan te passen; vindt “Next Generation”-claim van Xfinity gegrond

Oct 12, 2023 2:10 PM ET

New York, NY – 12 oktober 2023 – In een rechtszaak aangespannen door T-Mobile US, Inc. heeft de National Advertising Division (NAD) van BBB National Programs bepaald dat Comcast Cable Communications, LLC een redelijke basis heeft verschaft voor haar “Next Generation”-claim voor haar “Xfinity 10G Network”, evenals de impliciete claim dat zij al een grote technologische revolutie heeft bereikt.

NAD heeft Comcast echter aanbevolen om

  • De “10G”-claims te schrappen of te kwalificeren om (a) duidelijk te maken dat Comcast verbeteringen doorvoert die het mogelijk zullen maken om “10G” te bereiken en dat 10G een ambitie is, of (b) “10G” te gebruiken op een manier die niet onjuist of misleidend is, en
  • haar reclame aanpassen om te voorkomen dat de onvoorwaardelijke boodschap wordt overgebracht dat het internet thuis van Xfinity-klanten ononderbroken is tijdens stroomonderbrekingen.

In februari 2023 gaf Comcast zijn vaste internetnetwerk een nieuwe naam: “Xfinity 10G Network” om de technologische upgrades aan te geven die nog steeds worden doorgevoerd. T-Mobile vocht de naam “Xfinity 10G Network” en de claim “10G” aan, die in talloze advertenties op televisie en online verscheen.

“10G Claims”

NAD concludeerde dat “10G” zoals gebruikt in de naam “Xfinity 10G Network” en “Xfinity 10G” een expliciete claim is die 10 Gbps of10e generatie betekent.

Bij het evalueren van de ondersteuning voor deze claim vond de NAD dat de beschrijving door Comcast van haar volledige netwerk als “10G” de boodschap overbrengt dat alle consumenten op het netwerk een aanzienlijke snelheidsverhoging tot 10 Gbps-snelheden zullen ontvangen. Slechts een van de vele abonnementen van Xfinity (Gigabit Pro) kan echter 10 Gbps bereiken en om toegang te krijgen tot dat serviceniveau moet er glasvezel worden geinstalleerd. Verder stelde de NAD vast dat het bewijs in het dossier onvoldoende was om de brede, onvoorwaardelijke boodschap te ondersteunen dat het “Xfinity 10G-netwerk” enorm superieur is aan 5G.

Om deze redenen concludeerde de NAD dat Comcast geen redelijke basis voor haar 10G-claims had en beval Comcast aan om de claims te staken:

  • “10G”
  • “Xfinity 10G
  • “Xfinity 10G-netwerk

Als alternatief stelde de NAD dat Comcast haar reclame kan wijzigen om (a) duidelijk te maken dat zij verbeteringen doorvoert die haar in staat zullen stellen om “10G” te bereiken en dat dit een ambitie is of (b) “10G” te gebruiken op een manier die niet onjuist of misleidend is, in overeenstemming met dit besluit. NAD merkte op dat niets in haar besluit Comcast ervan zou weerhouden een meer gekwalificeerde claim te maken, indien ondersteund, over de superioriteit van haar netwerk ten opzichte van 5G.

Beweringen over de “volgende generatie” en technologische revolutie

Op basis van upgrades naar de betrouwbaarheid van Comcasts netwerk, lagere latentie en andere kenmerken, bepaalde de NAD dat Comcast een redelijke basis had voor zijn claim over de “volgende generatie” en impliciete claims dat Comcast al een grote technologische revolutie had bereikt.

Impliciete bewering over stroomuitval

T-Mobile voerde aan dat de “What a Time to Be Alive”-commercials van Comcast de boodschap overbrengen dat het internet van Xfinity-klanten thuis ononderbroken is tijdens stroomuitval, maar de claim is voorbarig omdat op de Xfinity-website staat dat “stormklare” WiFi “binnenkort komt”.

Aangezien de gegevens geen details bevatten over de effectiviteit van deze bewakingstechnologie om ervoor te zorgen dat klanten nog steeds ononderbroken een film kunnen streamen als de stroom uitvalt, vond de NAD dat Comcast geen redelijke basis voor deze bewering had verstrekt. Daarom beval de NAD Comcast aan zijn reclame aan te passen om te voorkomen dat de onvoorwaardelijke boodschap werd overgebracht dat het internet van Xfinity-klanten thuis ononderbroken is tijdens stroomuitval.

In haar adverteerdersverklaring verklaarde Comcast dat zij in beroep gaat tegen de beslissing van NAD omdat zij “het niet eens is met de beslissing van NAD, inclusief de vaststelling van NAD dat de merknaam “Xfinity 10G Network” een \’uitdrukkelijke claim\’ vormt” en de beoordeling van NAD van het door T-Mobile ingediende onderzoeksbewijs.

T-Mobile zal beroep aantekenen tegen de beslissing van de NAD met betrekking tot de claims van Comcast voor “Next Generation” en technologische revolutie.

Tegen NAD-beslissingen kan beroep worden aangetekend bij de National Advertising Review Board (NARB) van BBB National Programs, de beroepsinstantie voor waarheidsgetrouwe reclame van BBB National Programs.

Alle samenvattingen van BBB National Programs uitspraken zijn te vinden in de bibliotheek met uitspraken. Voor de volledige tekst van NAD-, NARB- en CARU-beslissingen kun je je abonneren op het online archief. Dit persbericht mag niet worden gebruikt voor reclame- of promotiedoeleinden.

Over BBB National Programs: BBB National Programs, een non-profitorganisatie, is de thuisbasis van de onafhankelijke zelfregulering van de Amerikaanse industrie en beheert momenteel meer dan een dozijn wereldwijd erkende programma\’s die al meer dan 50 jaar het vertrouwen van de consument in het bedrijfsleven helpen vergroten. Deze programma\’s bieden verantwoording door derden en diensten voor het oplossen van geschillen die bestaande en opkomende problemen in de sector aanpakken, een eerlijker speelveld voor bedrijven creeren en een betere ervaring voor consumenten. BBB National Programs blijft haar werk ontwikkelen en haar impact vergroten door zakelijke begeleiding te bieden en best practices te stimuleren op gebieden als reclame, marketing gericht op kinderen en tieners, gegevensprivacy, geschillenbeslechting, autogarantie, technologie en opkomende gebieden. Ga voor meer informatie naar bbbprograms.org.

Over de National Advertising Division: De National Advertising Division (NAD) van BBB National Programs biedt onafhankelijke zelfregulering en geschillenbeslechting, en begeleidt de waarheidsgetrouwheid van advertenties in de VS. NAD beoordeelt nationale advertenties in alle media en haar beslissingen stellen consistente normen voor de waarheidsgetrouwheid en nauwkeurigheid van advertenties, waardoor consumenten op zinvolle wijze worden beschermd en het speelveld voor bedrijven wordt geeffend.


iCrowdNewswire