header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


National Advertising Division beveelt Louisiana-Pacific aan om bepaalde claims over woningbekleding te wijzigen of in te trekken; vindt andere claims gegrond

Oct 12, 2023 9:32 AM ET

New York, NY – 12 oktober 2023 – In een rechtszaak aangespannen door James Hardie Building Products, Inc. heeft de National Advertising Division (NAD) van BBB National Programs bepaald dat Louisiana-Pacific Corporation (LP) een redelijke basis heeft voor de claim dat “LP®BuilderSeries®LapSiding lichter is dan vezelcement, waardoor je meer planken kunt dragen met minder inspanning”. NAD adviseerde echter om bepaalde gekwantificeerde en niet-gekwantificeerde superioriteitsclaims over haar SmartSide, SmartSide ExpertFinish en BuilderSeries samengestelde houtproducten in vergelijking met vezelcementproducten te wijzigen of in te trekken.

Bevelsidingproducten zijn verkrijgbaar in verschillende materialen waaronder vezelcement, hout, gelamineerd hout en vinyl met verschillende prijs- en prestatiekenmerken zoals bescherming, duurzaamheid en esthetiek.

Ter ondersteuning van LP\’s beweringen over superioriteit, die op haar website en in video\’s met getimede installaties van door het bedrijf ontworpen houtproducten versus vezelcementproducten verschenen, baseerde LP zich op de resultaten van tijd-bewegingsstudies uitgevoerd door een vooraanstaande leverancier van gegevens over bouwkosten, in opdracht van LP.

Claims voor snellere installatie

James Hardie betwistte bepaalde gekwantificeerde installatieclaims van LP waarin een nauwkeurig vergelijkend installatievoordeel van LP-houtproducten ten opzichte van vezelcementproducten werd aangeprezen, zoals bijvoorbeeld dat “Over het geheel genomen LP®SmartSide®-producten30% sneller werden geinstalleerd dan vezelcement”.

De NAD stelde vast dat de onderzoeken dergelijke exacte gekwantificeerde resultaten niet op betrouwbare wijze ondersteunden vanwege bepaalde niet-productvariabelen die de resultaten kunnen hebben beinvloed en adviseerde om de gekwantificeerde installatieclaims te staken. Verder beval de NAD LP aan om de video\’s te stoppen of aan te passen om te voorkomen dat gekwantificeerde installatievoordelen werden geclaimd.

NAD vond echter dat de onderzoeken redelijkerwijs een gekwalificeerde vergelijkende boodschap ondersteunen dat, in de context van het onderzoek, LP\’s SmartSide en SmartSide ExpertFinish technisch vervaardigde houtproducten sneller installeren dan vezelcement. Daarom heeft het NAD aanbevolen dat LP:

  • De niet-gekwantificeerde beweringen dat “LP SmartSide Primed en LP SmartSide ExpertFinish producten beide aanzienlijk sneller zijn geinstalleerd dan vezelcement” en “LP SmartSide gevelbekleding van gelamineerd hout … is veel gemakkelijker-en sneller te installeren” te wijzigen om duidelijk en opvallend de beperkte tests te vermelden waarop dergelijke vergelijkende beweringen over installatie zijn gebaseerd om te voorkomen dat de boodschap wordt overgebracht dat de gelamineerde houtproducten onder alle omstandigheden sneller worden geinstalleerd dan vezelcementproducten, en
  • het woord “aanzienlijk” verwijderen uit de betwiste bewering.

Gewichtsclaims

NAD heeft LP aanbevolen de claim “LP®SmartSide®Lapweegt 45% minder dan vezelcement” te wijzigen om duidelijk en opvallend de basis van de gewichtsvergelijking te vermelden(d.w.z. dat de vergelijking is gebaseerd op het gewicht van gelijke stukken van 1\’ van de producten). De NAD was van mening dat deze wijziging zou voorkomen dat de ongefundeerde boodschap wordt overgebracht dat de claim van LP is gebaseerd op een vergelijking van de producten voordat ze zijn gesneden.

De NAD vond ook een redelijke basis voor ondersteuning van de betwiste niet-gekwantificeerde claim dat “LP®BuilderSeries®LapSiding lichter is dan vezelcement, waardoor u meer planken kunt dragen met minder inspanning”.

Afvalclaim

Omdat de NAD heeft vastgesteld dat de kleine steekproefomvang van de onderzoeken geen betrouwbare maatstaf is voor gekwantificeerde vergelijkende prestaties, heeft de NAD LP aanbevolen om de claim dat “LP®SmartSide®Lapmet grondverf 7% minder afval oplevert in vergelijking met vezelcement” in te trekken.

Impliciete claims

De NAD adviseerde LP haar reclame aan te passen om te voorkomen dat de niet-onderbouwde boodschap wordt overgebracht dat consumenten minder arbeidskosten hebben door haar producten van gelamineerd hout te gebruiken in plaats van vezelcementproducten van James Hardie. De NAD merkte echter op dat niets in haar besluit LP ervan weerhoudt een beperktere vergelijkende besparingsclaim te doen waarvoor zij voldoende ondersteuning heeft.

In haar adverteerdersverklaring stemde LP ermee in om “de in de aanbeveling van de NAD besproken reclame-uitingen aan te passen/te staken”, ook al “is LP het op verschillende punten respectvol oneens met de beslissing van de NAD, met name met betrekking tot de vraag of de onderzoeken van derden de precieze gekwantificeerde resultaten voldoende onderbouwden”.

Alle samenvattingen van BBB\’s nationale programma\’s zijn te vinden in de beslissingsbibliotheek. Voor de volledige tekst van de NAD, NARB en CARU besluiten kunt u zich inschrijven voor het online archief. Dit persbericht mag niet worden gebruikt voor reclame- of promotiedoeleinden.

Over BBB National Programs: BBB National Programs, een non-profitorganisatie, is de thuisbasis van de onafhankelijke zelfregulering van de Amerikaanse industrie en beheert momenteel meer dan een dozijn wereldwijd erkende programma\’s die al meer dan 50 jaar het vertrouwen van de consument in het bedrijfsleven helpen vergroten. Deze programma\’s bieden verantwoording door derden en diensten voor het oplossen van geschillen die bestaande en opkomende problemen in de sector aanpakken, een eerlijker speelveld voor bedrijven creeren en een betere ervaring voor consumenten. BBB National Programs blijft haar werk ontwikkelen en haar impact vergroten door zakelijke begeleiding te bieden en best practices te stimuleren op gebieden als reclame, marketing gericht op kinderen en tieners, gegevensprivacy, geschillenbeslechting, autogarantie, technologie en opkomende gebieden. Ga voor meer informatie naar bbbprograms.org.

Over de National Advertising Division: De National Advertising Division (NAD) van BBB National Programs biedt onafhankelijke zelfregulering en geschillenbeslechting, en begeleidt de waarheidsgetrouwheid van advertenties in de VS. NAD beoordeelt nationale advertenties in alle media en haar beslissingen stellen consistente normen voor de waarheidsgetrouwheid en nauwkeurigheid van advertenties, waardoor consumenten op zinvolle wijze worden beschermd en het speelveld voor bedrijven wordt geeffend.


iCrowdNewswire