header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


5 voedingsmiddelen die je moet vermijden als je een beugel draagt

Oct 13, 2023 11:21 AM ET

Retainers zijn vaak nodig nadat iemand zijn beugel heeft verwijderd, omdat ze helpen de tanden op dezelfde plaats te houden en voorkomen dat de tanden verschuiven. Hoewel beugels meestal worden gezien als de volgende stap na een beugel, hebben beide tandheelkundige behandelingen dezelfde verzorgingsinstructies, waaronder het vermijden van bepaald voedsel.

Het komt vaak voor dat er voedsel vast komt te zitten in een uitneembare retainer en de bedrading van een permanente retainer, wat kan leiden tot vlekken op de tanden, plakvorming, tandbederf en zelfs een gebroken retainer. Hoe lang retainers meegaan, kan afhangen van de voedselkeuze die je maakt. Daarom is het belangrijk om te weten welke voedingsmiddelen je beter kunt vermijden tijdens het dragen van een retainer.

1) Kauwgom

Hoewel het misschien geweldig is om je adem te verfrissen en je tanden sterker te maken, kan kauwgom schadelijk zijn voor retainers. Omdat kauwgom zo kleverig is, kan het gemakkelijk vast komen te zitten aan de retainer en er heel moeilijk af te schrapen zijn.

Kauwgom kan niet alleen vast komen te zitten aan je retainer, maar het kan ook schade aanrichten door de draden te verbuigen. Kleverig voedsel kan snel vast komen te zitten aan een draad en ertoe leiden dat deze buigt, waardoor de retainer niet goed meer werkt.

2) Popcorn

Een van de eerste dingen die mensen met een beugel niet mogen eten is popcorn. Het is niet het zachte deel van de popcorn dat retainers beschadigt; het is de hull, of de harde buitenkant van de popcorn die de popcorn omhult voordat hij is gepoft.

Door zijn kleine formaat kan de schil gemakkelijk vast komen te zitten in de houders, waardoor de houders breken. En afgezien van deze dringendere problemen, kan het eten van voedsel dat ongetwijfeld bij elke hap continu vast komt te zitten in de spleten extreem vervelend zijn.

3) Karamel

Kleverig voedsel, zoals karamel, is moeilijk te verwijderen van bijna elk oppervlak waar het op zit, met inbegrip van beugels. Karamel kan niet alleen gemakkelijk vast komen te zitten op een beugel, maar het kan ook breken en de toestand van de beugel veranderen terwijl het erop vastzit.

Karamel is moeilijk van de beugel te verwijderen en kan leiden tot tandbederf en gaatjes omdat het bijna volledig uit suiker bestaat.

4) IJs

Het is onwaarschijnlijk dat dragers van een beugel een kom ijs eten bij het ontbijt of avondeten, maar ze moeten toch op hun hoede zijn als ze een drankje met ijs drinken of op ijssnippers kauwen. Omdat ijs zo hard is, kan het beugels beschadigen en resulteren in een gebroken draad. Om dit te voorkomen moeten mensen met een retainer met ijs gevulde dranken door een rietje drinken of het kauwen op ijssnippers vermijden.

5) Hele appels

Een appel per dag houdt de dokter weg, maar misschien niet de tandarts of orthodontist, want een hap nemen uit een hele appel kan zeer schadelijk zijn voor beugels. De druk van het bijten in het harde fruit kan draden breken of verbuigen, waardoor de retainer niet meer goed zit.

Als je trek hebt in een appel, maar niet het risico wilt lopen je retainer te beschadigen, snijd de appel dan in kleinere, beter hanteerbare stukken in plaats van in een hele appel te bijten.

Conclusie

Het dragen van een retainer is cruciaal voor het behouden van je fantastische resultaten na een beugel of aligner. Als je een permanente retainer hebt, is het verstandig om kleverig of hard voedsel dat de draad kan beschadigen te vermijden. Als je deze voedingsmiddelen vermijdt, blijft je retainer jarenlang goed zitten en hoef je niet naar de orthodontist voor een vervangende retainer of dure reparaties.

Door goed voor je mond te zorgen en rekening te houden met factoren zoals de kosten van Clear aligners en het onderhoud van retainers, kun je op de lange termijn zorgen voor een zelfverzekerde en mooie lach. Of het nu gaat om een orthodontische behandeling of algemene mondverzorging, geef prioriteit aan uw gebit en raadpleeg uw tandarts voor het beste advies op maat. Uw glimlach is een bezit, dus investeer er verstandig in voor een leven lang geluk en zelfverzekerdheid.


iCrowdNewswire