header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


De National Advertising Division oordeelt dat extra informatie over Spectrum Mobile “Speed Boost” claim niet nodig is in Spectrum Mobile Commercial

Oct 13, 2023 10:21 AM ET

New York, NY – 13 oktober 2023 – In een Fast-Track SWIFT-procedure aangespannen door AT&T Services, Inc. heeft de National Advertising Division (NAD) van BBB National Programs bepaald dat er geen aanvullende of meer opvallende informatie over de functie “Speed Boost” van Spectrum Mobile nodig was in een reclamespot van dertig seconden voor de Spectrum Mobile- en Spectrum One Mobile-internetdiensten voor thuisgebruik van Charter Communication, Inc.

Spectrum One is de merknaam van Charter voor geconvergeerde productaanbiedingen die Spectrum Internet, Spectrum Advanced WiFi en Spectrum Mobile omvatten. Speed Boost is een technologie waarmee Spectrum Mobile-klanten hogere draadloze snelheden kunnen ontvangen op hun Spectrum Mobile-toestellen wanneer ze verbonden zijn met hun Spectrum WiFi-thuisnetwerk.

Fast-Track SWIFT is een versnelde procedure die is ontworpen voor reclamezaken over een onderwerp die aan de NAD worden voorgelegd. Het ging er bij de NAD om of Charter meer in het oog springende informatie over Speed Boost moest verstrekken om een misleidende of ongefundeerde claim te voorkomen. AT&T voerde aan dat de commercial de beperkingen van Speed Boost niet effectief bekendmaakte en een misleidende boodschap over de prestaties en beschikbaarheid van de functie overbracht.

In de gewraakte commercial zegt een voiceover “Bij Spectrum Mobile krijg je meer met je mobiel!” samen met een lijst van productkenmerken op het scherm, waaronder “Onbeperkte Data. Onbeperkt Praten & Tekst. Betrouwbare dekking. Landelijke 5G. Veilige WiFi. Speed Boost.” Het einde van de commercial toont een promotionele aanbieding voor Spectrum One met een vermelding waarin staat “Speed Boost beschikbaar op Spectrum Mobile-apparaten wanneer verbonden met Spectrum Advanced WiFi.”

NAD bepaalde dat de reclame redelijkerwijs de boodschap overbrengt dat Speed Boost een functie is die beschikbaar is voor Spectrum Mobile-klanten als onderdeel van het hebben van de gecombineerde Spectrum One-dienst en geen bredere boodschap overbrengt over de prestaties, beschikbaarheid of toegang tot Speed Boost.

In deze context heeft de NAD bepaald dat geen aanvullende of meer opvallende informatie over Speed Boost noodzakelijk was.

In zijn adverteerdersverklaring verklaarde Charter dat het “het op prijs stelt dat de NAD erkent dat Charter waarheidsgetrouwe en nauwkeurige claims mag blijven maken over de beschikbaarheid en voordelen van Mobile Speed Boost en dat de Speed Boost-claim van Charter in dit geval geen aanvullende informatie behoeft.”

Alle samenvattingen van BBB National Programs zijn te vinden in de jurisprudentiebibliotheek. Voor de volledige tekst van NAD-, NARB- en CARU-besluiten kunt u zich abonneren op het online archief. Deze uitgave mag niet worden gebruikt voor reclame- of promotiedoeleinden.

Over BBB National Programs: BBB National Programs, een non-profitorganisatie, is de thuisbasis van de onafhankelijke zelfregulering van de Amerikaanse industrie en beheert momenteel meer dan een dozijn wereldwijd erkende programma\’s die al meer dan 50 jaar het vertrouwen van de consument in het bedrijfsleven helpen vergroten. Deze programma\’s bieden verantwoording door derden en diensten voor het oplossen van geschillen die bestaande en opkomende problemen in de sector aanpakken, een eerlijker speelveld voor bedrijven creeren en een betere ervaring voor consumenten. BBB National Programs blijft haar werk ontwikkelen en haar impact vergroten door zakelijke begeleiding te bieden en best practices te stimuleren op gebieden als reclame, marketing gericht op kinderen en tieners, gegevensprivacy, geschillenbeslechting, autogarantie, technologie en opkomende gebieden. Ga voor meer informatie naar bbbprograms.org.

Over de National Advertising Division: De National Advertising Division (NAD) van BBB National Programs biedt onafhankelijke zelfregulering en geschillenbeslechting, en begeleidt de waarheidsgetrouwheid van advertenties in de VS. NAD beoordeelt nationale advertenties in alle media en haar beslissingen stellen consistente normen vast voor de waarheidsgetrouwheid van advertenties en nauwkeurigheid, waardoor consumenten op zinvolle wijze worden beschermd en het speelveld voor bedrijven wordt geeffend.

Contact:
Jennie Rosenberg
Mediarelaties
BBB Nationale Programma\’s
[email protected]


iCrowdNewswire