header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Nieuwe trends in BEC-fraude en hoe u er voor kunt blijven

Oct 13, 2023 11:22 AM ET

Business Email Compromise (BEC) scams zijn een hardnekkige en steeds geraffineerdere bedreiging voor organisaties. Omdat deze zwendelpraktijken zich blijven ontwikkelen, wordt het cruciaal voor bedrijven om zich aan te passen en effectieve strategieen te gebruiken om cybercriminelen voor te blijven.

Lees verder om meer te weten te komen over de nieuwste trends in BEC-fraude en waardevolle inzichten te krijgen in hoe bedrijven zichzelf beter kunnen beschermen tegen deze kwaadaardige oplichtingspraktijken.

De steeds veranderende aard van BEC-fraude

Bij BEC-fraude, ook bekend als CEO-fraude, maken cybercriminelen gebruik van e-mailcommunicatie om werknemers te misleiden tot acties die de financiele activa of gevoelige gegevens van een organisatie in gevaar brengen. Hoewel het kernconcept hetzelfde blijft, is deze zwendel geevolueerd als reactie op toenemende cyberbeveiligingsmaatregelen. Hier zijn enkele van de nieuwe trends in BEC-fraude:

  • Geavanceerde social engineering-technieken – Cybercriminelen maken steeds vaker gebruik van geavanceerde social engineering-tactieken om de werknemers van een bedrijf te manipuleren. Door een gevoel van vertrouwen en urgentie te creeren, kunnen scammers het moeilijk maken voor slachtoffers om frauduleuze e-mails te onderscheiden van legitieme e-mails.
  • Vendor Email Compromise (VEC) – In plaats van alleen interne medewerkers, richten scammers zich nu vaak op externe leveranciers. Door het e-mailaccount van een leverancier te infiltreren, kunnen ze facturen en betalingsgegevens manipuleren, wat kan leiden tot aanzienlijke financiele verliezen.
  • Deepfake-stemzwendel – Sommige cybercriminelen gebruiken deepfake-technologie om overtuigende audio-opnames te maken van de stemmen van hooggeplaatste leidinggevenden. Dit voegt een extra laag authenticiteit toe aan hun zwendelpogingen, waardoor ze nog moeilijker te detecteren zijn.
  • Inloggegevens verzamelen – Phishing-e-mails zijn een standaardmiddel geworden voor aanvallers om inloggegevens te verzamelen. Eenmaal verkregen, kunnen deze gegevens ongeautoriseerde toegang tot e-mailaccounts verlenen, waardoor fraudeurs hun oplichtingspraktijken kunnen uitvoeren.
  • E-mailspoofing – BEC-oplichters hebben hun technieken om legitieme e-maildomeinen na te bootsen verfijnd. Ze kunnen tactieken als domain spoofing gebruiken om hun berichten te laten lijken alsof ze afkomstig zijn van betrouwbare bronnen.

BEC-oplichters voorblijven

Gezien de veranderende aard van BEC-fraude moeten organisaties overwegen om proactief cyberbeveiligingsmaatregelen te nemen om zichzelf te beschermen. Hier zijn enkele strategieen die bedrijven kunnen helpen om BEC-fraudeurs voor te blijven:

  • Training van werknemers – Geef werknemers regelmatig voorlichting over BEC-fraude en leer ze de signalen te herkennen. Moedig hen aan om verzoeken om gevoelige informatie of financiele transacties te verifieren, vooral als de e-mails ongebruikelijk of dringend lijken.
  • Multi-Factor Authenticatie (MFA) – Dwing het gebruik van MFA af voor e-mailaccounts en andere kritieke systemen. Deze extra beveiligingslaag kan het voor aanvallers een stuk lastiger maken om ongeautoriseerde toegang te krijgen.
  • E-mailverificatieprotocollen – Implementeer e-mailverificatieprotocollen zoals SPF, DKIM en DMARC. Deze protocollen helpen e-mailspoofing te voorkomen, waardoor het voor scammers moeilijker wordt om zich voor te doen als betrouwbare bronnen.
  • Betalingsverificatie – Verifieer betalingsverzoeken altijd via een secundair communicatiekanaal, vooral als het om grote bedragen of wijzigingen van bankgegevens gaat. Een telefoontje of persoonlijke bevestiging kan frauduleuze transacties voorkomen.
  • Incident response plan – Ontwikkel een breed incident response plan met stappen die genomen moeten worden in het geval van een BEC-fraude. Overweeg niet alleen IT-medewerkers erbij te betrekken, maar ook juridische en financiele afdelingen.
  • Moedig melding aan – Zorg voor een meldcultuur binnen de organisatie. Moedig personeel aan om verdachte e-mails of activiteiten direct te melden. Een vroegtijdige melding kan potentiele inbreuken helpen voorkomen.
  • Regelmatige audits – Voer periodieke beveiligingsaudits en penetratietests uit om zwakke plekken in het systeem te identificeren. Doe uw best om zwakke punten direct aan te pakken om te proberen het risico om slachtoffer te worden van BEC-zwendel te minimaliseren.

Conclusie

BEC-fraude ontwikkelt zich voortdurend en vormt een aanzienlijke bedreiging voor organisaties wereldwijd.

Door waakzaam te blijven, werknemers op te leiden en betere cyberbeveiligingsmaatregelen te implementeren, kunnen bedrijven deze zwendel echter voorblijven en hun gevoelige informatie en financiele bezittingen beschermen.

Op het gebied van cyberbeveiliging blijft preventie de beste verdediging tegen de steeds veranderende tactieken van cybercriminelen.


iCrowdNewswire