header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Het is moeilijker om een M&A-deal over de eindstreep te krijgen in 2023, maar de vraag blijft stabiel

Oct 16, 2023 1:55 PM ET

Waarderingen en volumes zijn gedaald tot niveaus die in tien jaar niet meer zijn gezien, maar belangrijke drijfveren blijven ervoor zorgen dat de vraag niet uitdooft

New York, NY – 11 oktober 2023 –Uit een nieuw rapport van Law.com Compass Pacesetter Research (voorheen bekend als ALM Intelligence Pacesetter Research) blijkt dat de markten voor M&A in 2023 te maken krijgen met een aantal ernstige tegenslagen in de vorm van economische vertragingen (zo niet regelrechte recessies), hoge inflatie (en de daaruit voortvloeiende stijgende rentetarieven, d.w.z. hoge kapitaalkosten), krappe financieringsmarkten, toenemend antitrustactivisme, een volatiel geopolitiek klimaat en een steeds meer gepolitiseerde handel. Investeerders en kredietverstrekkers zijn veel meer afkerig van risico\’s, raden van bestuur zijn nerveus en consumenten maken zich zorgen over hun uitgaven. Het is dan ook geen verrassing dat het volume en de waarde van deals zijn gedaald, dat beursintroducties eerder in 2023 bijna tot stilstand zijn gekomen en dat grote, grensoverschrijdende deals schaars zijn geworden. Maar ondanks dit alles gaan de M&A markten door met een sterke groei in transacties in het middensegment, add-ons en geavanceerde technologie. Private equity zit nog steeds boordevol droog kruit, terwijl de enorme toename in dealactiviteit in 2021-2022 een generatie corporate finance-afdelingen heeft geschoold in de voordelen van een actievere strategie voor portefeuillebeheer.

“Het goede nieuws voor professionele dienstverleners is dat klanten M&A nog steeds zien als een belangrijk instrument in hun strategische arsenaal in 2023,” zegt Tomek Jankowski, Director – Law.com Compass Pacesetter Research. “De uitdaging ligt in het helpen van klanten bij het sluiten van deals en het vervolgens realiseren van de waarde (financieel, operationeel, talent, geografische markt, technologieverwerving en -inzet, etc.) die is vastgelegd in de deal thesis gedurende de volledige levenscyclus van de verworven activa – in bijna ongekende marktomstandigheden.”

De belangrijkste trends die uit dit onderzoek naar voren komen zijn:

– 2021, en in mindere mate 2022 waren recordjaren in termen van zowel dealwaarderingen als volume – maar dat is voorbij, en 2023 stelt ons voor unieke uitdagingen in termen van middelen, financiering, regelgevend toezicht en scepsis van belanghebbenden (vooral werknemers).

– De toegenomen druk bij deals legt nu de nadruk op de punten van mislukking in deals, wat aanbieders ertoe aanzet om zich intensief te richten op de vroege pre-dealfase of de latere post-dealfase(s) (het uitstellen van het dealproces) om ervoor te zorgen dat het investeringsverhaal deugdelijk is en dat het consistent de beloofde waarde oplevert.

– Een belangrijk breekpunt bij deals in 2023 is de personeelscomponent, zowel aan de arbeidsrechtelijke kant (TUPE) als aan de kant van het behouden van talent, zodat deals de facto transformatieprojecten voor het personeelsbestand worden.

– Geavanceerde technologieverwerving is nog steeds een belangrijke drijfveer voor deals, met name generatieve AI, terwijl geavanceerde technologieen ook het transactieproces aanscherpen en aanscherpen, zoals cloudgebaseerde dataplatforms, virtuele dataruimten voor due diligence of AR/VR voor het op afstand inspecteren van activa.

– Omdat M&A moeilijker en duurder is geworden, wenden steeds meer klanten zich tot joint ventures als een “gemakkelijkere” tussenstap – met het risico dat ze de complexiteit van het opzetten en beheren van joint ventures negeren, inclusief de exit.

Een belangrijke dimensie van M&A in 2023 is de prevalentie van middenmarktgerichte of meer gerichte, tactische deals (bijv. add-ons), die een uitdaging vormen voor professionele dienstverleners die zich richten op grootschaligere, complexere deals.

De Pacesetter Advisory Council heeft tientallen aanbieders beoordeeld om te komen tot vierentwintig innovators die worden erkend voor hun vermogen om klanten te helpen navigeren door een steeds complexere marktomgeving. Het onderzoek en de analyse bieden ook inzicht in de concurrentiedynamiek en trends op het gebied van dienstverlening die de convergentie tussen boutiques & technologie, investment banking, juridisch advies, managementadvies en multiserviceproviders stimuleren.

In dit rapport evalueert Law.com Compass Pacesetter Research de innovatie in M&A services mogelijkheden en aanbod van de volgende aanbieders: Absa, Accenture, AlixPartners, Alvarez & Marsal, Ankura, Axial, Bain & Company, BDO, Boston Consulting Group, Crowe, Deloitte, EY, FTI Consulting, Kearney, KPMG, L.E.K. Consulting, Lewis Silkin, Lotis Blue Consulting, McKinsey & Company, Mercer, Open Options, PwC, Rodl & Partner en Willis Towers Watson.

Law.com Compass Pacesetter Research levert onafhankelijk, objectief onderzoek aan aanbieders en kopers van professionele diensten en praktische inzichten die het besluitvormingsproces informeren.

Ga voor meer informatie over het onderzoek of voor de volledige versie van het 2023 M&A Report naar: https://www.alm.com/intelligence/pacesetter-research-2/maservices/.

Ga voor meer informatie of de volledige versie van de Law.com Compass Pacesetter Research-serie naar https://www.alm.com/intelligence/pacesetter-research/.

Over ALM

ALM is het meest vertrouwde media-, informatie- en inlichtingenbedrijf ter ondersteuning van de praktijk en het bedrijf van professionals in de juridische, verzekerings-, commerciele vastgoed- en financiele dienstverlening. ALM levert toonaangevende gegevens, informatie, inzichten, evenementen en doelgroepen die essentieel zijn voor groeiende bedrijven wereldwijd aan meer dan 7 miljoen professionals. Ga naar alm.com voor meer informatie en bezoek www.alm.com/events/ voor informatie over onze aankomende evenementen. Volg ons op Twitter via @ALMGlobal.


iCrowdNewswire