header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


3 Begunstigde van de levensverzekering versus je testament

Oct 17, 2023 9:58 AM ET

Bij het plannen van je financiele toekomst is het belangrijk om het verschil te weten tussen een begunstigde van een levensverzekering en een begunstigde van een testament. Hoewel beide opties je kunnen helpen om je vermogen veilig te stellen na je dood, zijn er duidelijke verschillen in hoe ze werken.

Hier volgt een korte handleiding om de belangrijkste verschillen tussen een begunstigde van een levensverzekering en een begunstigde van een testament te begrijpen, zodat je weloverwogen beslissingen kunt nemen over je nalatenschapsplan.

Wat is een begunstigde van een levensverzekering?

Een begunstigde van een levensverzekering is iemand die wordt aangewezen om uitkeringen te ontvangen van iemands levensverzekeringspolis als deze overlijdt.

Het is belangrijk op te merken dat selecties voor de aanwijzing van een begunstigde van een levensverzekering meestal voorrang hebben op die van een testament. Dit betekent dat de begunstigde van de levensverzekering over het algemeen als de belangrijkste optie wordt beschouwd als het gaat om estate planning.

Bij het opzetten van een levensverzekering moet je aangeven wie je wilt dat de uitkeringen ontvangt bij overlijden. Het kan gaan om een persoon, meerdere personen of organisaties, zoals liefdadigheidsinstellingen of scholen. Je hebt het recht om de begunstigde van je levensverzekering op elk moment te wijzigen, zolang je niet onbekwaam bent en rationele beslissingen kunt nemen over je nalatenschapsplan.

Soorten levensverzekeringen

Er zijn twee belangrijke soorten levensverzekeringen: een permanente levensverzekering en een gegarandeerde levensverzekering.

Permanente levensverzekeringen blijven levenslang van kracht en bouwen na verloop van tijd contante waarde op. Gegarandeerde levensverzekeringen blijven van kracht tot een bepaalde leeftijd, zoals 65 jaar of ouder, en hebben vaak lagere premies dan permanente levensverzekeringen.

Wat is een begunstigde van een testament?

Een begunstigde van een testament is iemand die is aangewezen om activa te ontvangen uit de nalatenschap van een persoon als deze overlijdt.

Het opstellen en regelmatig bijwerken van een testament kan ervoor zorgen dat je wensen met betrekking tot de verdeling van je bezittingen na je overlijden worden gerespecteerd. Je kunt aangeven wie welke bezittingen krijgt en wanneer ze moeten worden ontvangen en je kunt een executeur-testamentair aanwijzen die verantwoordelijk is voor het uitvoeren van de wensen in het testament.

Het is belangrijk op te merken dat, in tegenstelling tot een begunstigde van een levensverzekering, de selecties voor een begunstigde van een testament niet geacht worden die van andere nalatenschapsplannen te overschrijven.

Conclusie

Als het gaat om het plannen van je financiele toekomst en ervoor zorgen dat je laatste wensen worden gerespecteerd na je overlijden, is het essentieel om het verschil te begrijpen tussen een begunstigde van een levensverzekering en een begunstigde van een testament.

Een begunstigde van een levensverzekering heeft meestal voorrang op andere nalatenschapsplannen, terwijl een begunstigde van een testament over het algemeen geen voorrang heeft op andere nalatenschapsplannen. Overweeg beide soorten aanwijzingen bij het plannen van je financiele doelen en doelstellingen op de lange termijn.

Neem de tijd om zowel een levensverzekering als een testament te bekijken bij het opstellen van je langetermijnplanning, zodat je zeker weet dat al je financiele doelen en doelstellingen goed beschermd zijn. Op deze manier weet je zeker dat je begunstigden het vermogen zullen ontvangen waar ze recht op hebben nadat je bent overleden.

De inhoud van dit artikel is bedoeld voor algemene informatieve doeleinden en is niet bedoeld als fiscaal, juridisch, gezondheids- of financieel advies voor een persoon of voor een specifieke situatie. Werkgevers, werknemers en andere personen moeten contact opnemen met hun eigen adviseurs over hun situatie. Voor volledige informatie, inclusief beschikbaarheid en kosten van Aflac verzekeringen, kun je contact opnemen met je lokale Aflac agent.

Leven – Serie 68000 – In Arkansas, Idaho, Oklahoma, Oregon, Pennsylvania, Texas, & Virginia, Policies: ICC1368100, ICC1368200, ICC1368300, ICC1368400. In Delaware, polissen A68100-A68400. In New York, NY68100-NY68400. Termijn/Geheel Leven – Serie B60000 – In Arkansas, Idaho, Oklahoma, Pennsylvania, Texas, & Virginia, Polissen: ICC18B60C10, ICC18B60100, ICC18B60200, ICC18B60300, & ICC18B60400. Groepsleven – Q60000-serie – In Arkansas, Polis Q60100CAR. In Delaware, Polis Q60200M. In Idaho Polis Q60100CID. In Oklahoma, Polis Q60100COK. In Oregon, Polis Q60100COR. In Texas, Polis Q60100CTX. Groepsleven Q60000 serie – In Delaware, Polissen Q60200C. In Arkansas, Idaho, Oklahoma, Oregon, Texas, Policies ICC18Q60200C, ICC18Q60300C, ICC18Q60400C.

De verzekeringsdekking van Aflac wordt verzorgd door American Family Life Assurance Company of Columbus. In New York wordt de dekking verzorgd door American Family Life Assurance Company of New York.

Aflac WWHQ | 1932 Wynnton Road | Columbus, GA 31999

Aflac New York | 22 Corporate Woods Boulevard, Suite 2 | Albany, NY 12211

Z2300833 EXP 7/24


iCrowdNewswire