header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


5 stappen om vuil van een permanente beugel te verwijderen

Oct 17, 2023 10:19 AM ET

Na een behandeling met uitlijners biedt een permanente retainer het gemak dat sommige patienten prefereren boven uitneembare retainers. Permanente retainers werken op de achtergrond en houden je tanden recht zonder dat je er veel aandacht aan hoeft te besteden.

Een nadeel van een permanente beugel is echter dat deze de neiging heeft om tandplak en afval op te hopen. Zelfs een normale poetsroutine kan de smurrie die rond de metalen beugeldraad groeit niet verwijderen. Leren hoe je retainers schoonmaakt is een belangrijke stap in je mondverzorgingsroutine. Hier volgt een handleiding voor het verwijderen van dat vervelende vuil van uw permanente retainer.

1) Begin met de basis

Begin met het verzamelen van het gereedschap dat u nodig hebt. Dit zijn onder andere een tandenborstel met zachte haren, flosdraad en, indien nodig, interdentale borstels of een waterflosser. Als u goed voorbereid bent en al uw hulpmiddelen op een plek hebt, wordt het schoonmaken gemakkelijker en gestroomlijnder.

Nadat u uw persoonlijke arsenaal hebt verzameld, spoelt u uw mond. Dit lijkt misschien overbodig omdat u uw mond tijdens het poetsen meerdere keren spoelt. Maar zie het als vuile vaat doen. Natuurlijk, de vaatwasser maakt het grootste deel van het bord schoon – maar het werkt veel beter als je dat bord afspoelt voordat het erin gaat.

2) Poets je tanden

Nu is het tijd om je tanden te poetsen. Poetsen volgens de beste praktijken is uiterst belangrijk. Poets minstens twee minuten en besteed minstens 30 seconden aan elk kwadrant van je mond. Poets de voor- en achterkant van je tanden grondig en let goed op het gebied rond de beugel. Hier hoopt het vuil zich het meest op.

De meeste tandartsen raden een tandenborstel met zachte haren aan, vooral voor mensen met permanente retainers. Borstels met zachte haren zijn minder hard en tasten de draad niet zo snel aan als een borstel met harde haren. Ze zijn zachter voor het tandvlees en veroorzaken weinig irritatie.

3) Flossen

Flossen met een permanente retainer kan een gedoe zijn. Gelukkig zijn er verschillende producten die het proces een stuk gemakkelijker maken. Flossdraadapparaten, interdentale borsteltjes en floss picks kunnen allemaal helpen om de kloven net zo effectief schoon te maken als gewoon flosdraad voor mensen zonder permanente retainer. Met flossdraadinstekers kun je die vervelende draad omzeilen en in de diepe gebieden graven. Daarna kun je met interdentale ragers en floss picks de klus afmaken en de laatste restjes rond de retainer verwijderen.

Sla flossen niet over – het is heel belangrijk. Tanden aligners kosten veel en je wilt geen stappen overslaan tijdens het retainer proces. Zorg ervoor dat je opzoekt hoe je moet flossen met een permanente retainer als je het niet zeker weet.

4) Waterflossers

Waterflossers zijn geen vervanging voor flosdraad, maar werken goed als aanvullende reinigingsoptie. Deze producten schieten een waterstraal onder druk tussen de tanden om het vuil op te ruimen. Dit pakt niet alleen de smurrie en de ophoping aan, maar het werkt ook als een manier om de betrokken gebieden te spoelen voor een diep schoon gevoel.

5) Ga regelmatig naar de tandarts

Hoe goed je ook denkt dat je je tanden hebt gereinigd, er is altijd meer te doen. De tandarts heeft instrumenten en oplossingen om het vuil te verwijderen dat u niet kunt zien. Iedereen zou minstens twee keer per jaar naar de tandarts moeten gaan – zelfs degenen onder ons met een bijna perfecte mondverzorgingsroutine.

De tandarts kan u ook een eerlijke beoordeling geven van uw poetsgewoonten. In uw ogen is uw routine misschien perfect, maar de tandarts moet het laatste woord hebben over de doeltreffendheid ervan.

Conclusie

Met permanente retainers kunnen patienten hun rechte glimlach behouden zonder zich zorgen te hoeven maken over te veel werk. De retainer doet zijn werk terwijl jij je dag doorneemt, bijna onbewust van zijn bestaan. Maar vergeet hem niet helemaal! De retainer is een toevluchtsoord voor tandplak en vuil, een thuis voor bacterien en ongewenste smurrie. Gericht en intensief reinigen is nodig om dat gebied schoon te maken. Wees consequent en waakzaam. Met deze goede gewoonten blijft uw permanente beugel nog jaren goed zitten en wordt uw mondgezondheid alleen maar beter.


iCrowdNewswire