header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Hoe je als jongere kunt sparen voor de toekomst

Oct 17, 2023 9:33 AM ET

Proactief omgaan met geld en sparen op jonge leeftijd is een van de beste geschenken die je je toekomstige zelf kunt geven. Door positieve geldgewoontes aan te leren als tiener of begin twintiger kun je onnodige schulden voorkomen en je financiele doelen sneller bereiken. Dit is het perfecte moment om te beginnen met sparen als je geld verdient met zakgeld, een bijbaantje of een parttime baan. Hier zijn 7 strategieen die je als jongere kunt gebruiken om geld opzij te zetten.

1. Open een jongerenrekening

Als je wilt beginnen met sparen voor je toekomst, is een goede eerste stap het openen van een bankrekening. Er zijn veel bankrekeningen voor jongeren beschikbaar in Canada. Veel van deze rekeningen bieden speciale voordelen voor studenten en jongeren, zoals geen maandelijkse kosten en onbeperkte debet- en e-overboekingstransacties.

2. Scheid geld uitgeven van geld sparen

Door je spaargeld op een aparte bankrekening te zetten, kun je je spaargeld en je dagelijkse uitgaven van elkaar scheiden. Het hebben van aparte rekeningen voor verschillende doelen (sparen versus uitgeven) kan het makkelijker maken om je geld in de gaten te houden en je aan een budget te houden. Een spaarrekening biedt ook de extra bonus dat je na verloop van tijd rente verdient. Hoe langer je je geld laat staan, hoe meer je kunt verdienen.

3. Maak een budget

Een budget wordt gebruikt om je inkomsten en uitgaven bij te houden. Als je meer uitgeeft dan je verdient, moet je het aanpassen. Dit kun je doen door te bezuinigen of door meer geld te verdienen. Een budget kan je helpen je uitgaven bij te houden om je uitgaven onder controle te houden en je financiele doelen sneller te bereiken.

4. Zoek een baan

Als je meer geld moet verdienen om je budget in evenwicht te brengen, overweeg dan om een parttime baan te nemen of een bijbaan te beginnen. Je kunt babysitten, een grasmaaiersbedrijf beginnen, stoepen vegen, tafels bedienen of kampbegeleider worden. Zoek een baan die bij je past of begin je eigen onderneming. Een baan zal je niet alleen helpen om meer geld te verdienen, maar het kan je ook belangrijke levensvaardigheden bijbrengen, zoals omgaan met tijd en omgaan met klanten.

5. Stel spaardoelen

Jezelf motiveren om geld te sparen is makkelijker als je een bepaald doel voor ogen hebt. Misschien wil je sparen voor een reis na je middelbare schooldiploma, een nieuwe auto kopen of geld opzij zetten voor een vervolgopleiding. Weten waarom je spaart kan je de focus en drive geven die je nodig hebt om te blijven werken.

6. Stop met proberen bij te blijven

Het is moeilijk om je situatie niet te vergelijken met anderen, maar als je wilt sparen voor de toekomst, moet je je richten op jezelf en je financiele situatie. Je zult altijd wel iemand vinden met mooiere kleren, betere schoenen of een duurdere auto. Wat je niet weet is hoe ze ervoor betaald hebben. Iets nieuws kopen geeft een positief gevoel, maar het is vluchtig. Sparen voor je toekomst kan zorgen voor langdurige gemoedsrust en uiteindelijk de vrijheid om het leven te leiden dat je wilt.

7. Begin vandaag

Als het op sparen aankomt, is er geen beter moment dan het heden. Hoe sneller je begint, hoe sneller je je spaargeld kunt laten groeien en je financiele doelen kunt bereiken.


iCrowdNewswire