header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Nieuwe aankondiging CFPB-kredietrapport kan een gamechanger zijn voor medische schulden

Oct 17, 2023 9:25 AM ET

Hoe zou een wereld eruit zien zonder medische schulden? Dit klinkt als een fantasie waar de meeste mensen met een slopende medische schuld dagelijks van dromen, maar vanaf deze week zou dit binnenkort werkelijkheid kunnen zijn.

Nadat het Consumer Financial Protection Bureau (CFPB) vorige maand aankondigde dat het een regelgevend proces start om medische rekeningen uit de kredietrapporten van Amerikanen te verwijderen, komt de regering Biden nu tussenbeide om te helpen bij dit federale regelgevende proces.

Als onderdeel van deze verandering zouden kredietverstrekkers hun acceptatieproces moeten veranderen en zouden incassobureaus voor medische schulden geen corrupte dwangtactieken kunnen gebruiken. Met andere woorden, dit voorstel zou een gamechanger kunnen zijn. “Niemand in ons land zou zich in de schulden moeten steken om de kwaliteitszorg te krijgen die ze nodig hebben,” zei vicepresident Kamala Harris in een verklaring. “Deze maatregelen zullen de credit scores van miljoenen Amerikanen verbeteren, zodat ze beter kunnen investeren in hun toekomst.”

Hoe medische schulden er in Amerika uitzien

Het voorstel zou de tientallen miljoenen gezinnen in Amerika die gebukt gaan onder medische schulden kunnen helpen om niet langer verlamd te raken door deze uitgaven. Ongeveer een op de acht Amerikanen met een medische schuld heeft een schuld van $10.000 of meer, maar het gemiddelde ligt rond de $2.400 (volgens het Census Bureau). Het landschap van medische schulden wordt gekenmerkt door torenhoge kosten voor gezondheidszorg, gaten in de verzekering en de prevalentie van ziektekostenverzekeringen met een hoog eigen risico. Veel Amerikanen worden geconfronteerd met overweldigende medische rekeningen en nemen vaak hun toevlucht tot het afsluiten van medische leningen om hun uitgaven te dekken. Ondanks de inspanningen om het probleem aan te pakken, blijven medische schulden een groot probleem voor talloze Amerikanen. Dit benadrukt de dringende behoefte aan een alomvattende hervorming van de gezondheidszorg en betere toegang tot betaalbare medische zorg.

Hoe de regelgeving van het CFPB grote veranderingen teweeg zal brengen

De beslissing van het CFPB om een regelgevend proces te starten om medische rekeningen uit kredietrapporten te verwijderen, is een belangrijk keerpunt in de aanpak van dit probleem. Door medische rekeningen uit kredietrapporten te verwijderen, krijgen mensen die worstelen met medische schulden een eerlijkere kans om leningen af te sluiten, werk te vinden en financiele stabiliteit te bereiken. Deze verandering zal naar verwachting een positieve invloed hebben op het financiele welzijn van talloze Amerikanen.

Veranderingen in acceptatiebesluiten

Een van de belangrijkste aspecten van deze verandering is dat kredietverstrekkers hun acceptatieprocedures moeten aanpassen. Op dit moment kunnen medische rekeningen in kredietrapporten leiden tot hogere rentetarieven op leningen of zelfs tot weigering van een lening, wat de financiele stress van mensen die al gebukt gaan onder medische schulden nog verder vergroot. De regelgeving van het CFPB is erop gericht dit recht te zetten door ervoor te zorgen dat medische rekeningen niet langer een negatieve invloed hebben op de kredietbeslissingen van kredietverstrekkers. Dit zal een eerlijkere toegang tot krediet bevorderen voor mensen met medische schulden.

Beperkingen op incassopraktijken

Daarnaast wil het CFPB met zijn initiatief corrupte en dwingende incassotactieken aanpakken die maar al te gebruikelijk zijn geworden in de medische incasso-industrie. Incassobureaus maken vaak gebruik van agressieve en intimiderende methoden, die consumenten onnodig leed berokkenen. De voorgestelde regels zijn bedoeld om strengere richtlijnen op te stellen en ervoor te zorgen dat incassobureaus eerlijke, transparante en ethische praktijken hanteren bij het innen van medische schulden. Dit zal consumenten niet alleen beschermen tegen intimidatie, maar hen ook helpen om effectiever te navigeren door de complexiteit van het terugbetalen van medische schulden.

Naast de bovengenoemde veranderingen in de sector, zullen mensen die te maken hebben of hebben met medische schulden beter af zijn. Medische schulden zijn een belangrijke oorzaak van schade aan de credit score in de VS. Door medische rekeningen uit kredietrapporten te verwijderen, zouden mensen hun kredietscore onmiddellijk zien stijgen. Dit zou het voor hen gemakkelijker maken om toegang te krijgen tot krediet tegen gunstigere voorwaarden, zoals lagere rentetarieven op leningen en creditcards. Ze zullen ook gemakkelijker toegang hebben tot krediet, meer financiele stabiliteit, betere kansen op werk en minder geneigd zijn om geen medische zorg te zoeken.


iCrowdNewswire