header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Northwestern Mutual: 4 factoren om over na te denken bij het kopen van een starterswoning

Oct 17, 2023 10:12 AM ET

Jonge stellen hebben vaak een paar belangrijke doelen voor hun eerste carrierejaren. Beginnen met sparen voor hun pensioen, een levensverzekering afsluiten om elkaar financieel te beschermen en een starterswoning kopen. De eerste twee zijn gemakkelijk genoeg via een 401(k), Roth IRA en verzekeringsopties zoals een overlijdensrisicoverzekering. De derde kan lastiger zijn.

Een starterswoning is meestal een betaalbare, kleinere woning die aan de basisbehoeften voldoet. Starterswoningen kunnen eengezinswoningen zijn, maar ook herenhuizen of appartementen – meestal is het datgene wat aan de onmiddellijke behoeften van de aspirant-koper voldoet en binnen hun budget past. Kopers weten meestal dat ze niet voor altijd in hun starterswoning zullen blijven wonen, maar het kan wel een goede investering zijn of een manier om te profiteren van lage rentetarieven of huizenprijzen. Er zijn veel factoren waar je rekening mee moet houden bij het kopen van een starterswoning, maar aspirant-huiseigenaren willen misschien beginnen met deze:

Locatie

Een van de belangrijkste factoren bij het kopen van een starterswoning is de locatie. Kopers kunnen een locatie kiezen die dicht bij scholen ligt, of andere voorzieningen zoals supermarkten, winkelcentra of lokale parken. Deze factoren kunnen later helpen om een koper of huurder aan te trekken. Bij het kopen van een starterswoning kiezen veel kopers voor een lager geprijsde woning in een aantrekkelijke buurt of zelfs voor een opknapper als ze het niet erg vinden om reparaties uit te voeren – beide opties kunnen de hypotheek laag houden.

Kosten

Betaalbaarheid kan een starterswoning aantrekkelijk maken voor een aspirant-huiseigenaar. Maar de huizenprijs is slechts een van de vele overwegingen als het gaat om maandelijkse kosten – huiseigenaren moeten ook rekening houden met onroerendgoedbelasting, afsluitkosten, renovatie- of reparatiekosten, verzekeringen en VvE-kosten (indien van toepassing). Sommige huiseigenaren kiezen bewust voor een hypotheek die lager is dan de maximale lening waarvoor ze zijn goedgekeurd, omdat dit de maandelijkse betalingen betaalbaar kan houden en ruimte in hun budget overlaat voor reparaties en onderhoud.

Kant-en-klaar of opknapper?

Sommige kopers gaan bewust op zoek naar opknapwoningen die minder kosten maar aanzienlijke reparaties nodig hebben, terwijl anderen de voorkeur geven aan huizen die klaar zijn om in te trekken. Welke optie een koper kiest, hangt af van wat hij op zich neemt en van zijn budget. Veel kopers besteden tijd aan het berekenen van de reparatiekosten om te beslissen of ze daadwerkelijk geld besparen met een opknapper.

Hoe dan ook, nieuwe huiseigenaren kunnen baat hebben bij een budget voor mogelijke reparaties, omdat er nieuwe problemen kunnen ontstaan en er na verloop van tijd normale slijtage optreedt.

Het grote geheel

Bij het zoeken naar een starterswoning komt het praktische aspect om de hoek kijken. Het is belangrijk om te onthouden dat een starterswoning geen huis voor altijd is. Het moet absoluut comfortabel en ruim genoeg zijn voor het gezin, maar het hoeft niet per se alle toeters en bellen te hebben die een huis voor altijd uiteindelijk zal hebben. Kopers die op zoek zijn naar een starterswoning kunnen er baat bij hebben om naar het totaalplaatje te kijken en zich te richten op functionaliteit, locatie en prijs. Ze begrijpen dat er tijd zal zijn om te kijken naar upgrades wanneer het tijd is om te winkelen voor hun definitieve huis.

Northwestern Mutual is de marketingnaam voor The Northwestern Mutual Life Insurance Company (NM) en haar dochterondernemingen in Milwaukee, WI.

Bron: Northwestern Mutual


iCrowdNewswire