header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Smarter Travel stopt vrijwillig met “80% korting” claim in National Advertising Division fast track SWIFT zaak

Oct 18, 2023 9:50 AM ET

New York, NY – 18 oktober 2023 – De National Advertising Division (NAD) van BBB National Programs heeft een Fast-Track SWIFT challenge afgesloten die was aangespannen door Fareportal Inc., exploitant van de online reisbureau websites CheapOAir.com en OneTravel, met betrekking tot reclame door Smarter Travel Media LLC.

Fast-Track SWIFT is een versneld proces dat is ontworpen voor single-issue reclamezaken die aan de NAD worden voorgelegd.

Fareportal betwistte Smarter Travel\’s “80% korting” op reisboekingen in zoekmachine-advertenties voor BookingBuddy.com, waaronder Google-zoekopdrachten voor “CheapOAir” met koppen als “80% korting op goedkope vluchten? – 80% korting op studentenvluchten?

Fareportal voerde aan dat de gewraakte claim niet werd ondersteund. In antwoord op de SWIFT-uitdaging van Fareportal deelde Smarter Travel de NAD mee dat zij tijdens het onderzoek vrijwillig en permanent stopte met alle variaties van de claim “80% korting” in haar online advertenties. Daarom heeft de NAD de claim niet op zijn merites beoordeeld en zal de claim, voor nalevingsdoeleinden, worden behandeld alsof de NAD heeft aanbevolen deze te staken.

Smarter Travel stemde ermee in zich aan de regels te houden. In haar adverteerdersverklaring verklaarde Smarter Travel dat haar “zoekmachinevermeldingen koppen bevatten die als ongelovige vragen zijn geformuleerd – bijvoorbeeld\’80% korting . . .\’. Het voegde eraan toe “Smarter Travel blijft van mening dat een dergelijke formulering uitnodigt tot gezond scepticisme van de kant van de consument. Toch erkennen we het standpunt dat ten minste sommige lezers het verkeerd zouden kunnen opvatten als het maken van een bevestigende (zij het impliciete) claim.”

Alle samenvattingen van BBB National Programs zijn te vinden in de jurisprudentiebibliotheek. Voor de volledige tekst van NAD-, NARB- en CARU-beslissingen kunt u zich abonneren op het online archief. Dit persbericht mag niet worden gebruikt voor reclame- of promotiedoeleinden.

Over BBB National Programs: BBB National Programs, een non-profitorganisatie, is de thuisbasis van de onafhankelijke zelfregulering van de Amerikaanse industrie en beheert momenteel meer dan een dozijn wereldwijd erkende programma\’s die al meer dan 50 jaar het vertrouwen van de consument in het bedrijfsleven helpen vergroten. Deze programma\’s bieden verantwoording door derden en diensten voor het oplossen van geschillen die bestaande en opkomende problemen in de sector aanpakken, een eerlijker speelveld voor bedrijven creeren en een betere ervaring voor consumenten. BBB National Programs blijft haar werk ontwikkelen en haar impact vergroten door zakelijke begeleiding te bieden en best practices te stimuleren op gebieden als reclame, marketing gericht op kinderen en tieners, gegevensprivacy, geschillenbeslechting, autogarantie, technologie en opkomende gebieden. Ga voor meer informatie naar bbbprograms.org.

Over de National Advertising Division: De National Advertising Division (NAD) van BBB National Programs biedt onafhankelijke zelfregulering en geschillenbeslechting, en begeleidt de waarheidsgetrouwheid van advertenties in de VS. NAD beoordeelt nationale advertenties in alle media en haar beslissingen stellen consistente normen voor de waarheidsgetrouwheid en nauwkeurigheid van advertenties, waardoor consumenten op zinvolle wijze worden beschermd en het speelveld voor bedrijven wordt geeffend.


iCrowdNewswire