header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


3 manieren om flossen met een permanente prothese gemakkelijker te maken

Oct 23, 2023 12:57 PM ET

Flossen is niet leuk. Niemand vindt het leuk om dat draadje tussen de tanden en kiezen door te halen om troep en vuil te verwijderen. Het gevoel dat de flosdraad over ons tandvlees glijdt is een unieke ontmoedigende ervaring. Velen van ons flossen alleen voor een afspraak bij de tandarts om de schaamte te beperken dat we onze dagelijkse mondverzorgingstaken niet hebben gedaan.

Flossen is zelfs nog onaangenamer met een permanente retainer na een behandeling met clear teeth aligners. Terwijl de meeste mensen de flosdraad tussen de spleetjes kunnen schuiven, vormt een permanente retainer een barriere aan de achterkant van de tanden waardoor de flosdraad niet gemakkelijk bij de diepste hoekjes van het tandvlees kan komen.

Maar mensen met een permanente retainer hoeven niet te rommelen met traditioneel flosdraad. Er zijn opties om flossen makkelijker te maken en je tanden gezond te houden terwijl dat metalen draadje alles recht houdt.

1. Flossdraad

Flossdraadapparaten komen het dichtst in de buurt van traditioneel flosdraad. Ze lijken op het eerste gezicht eenvoudig, maar patienten willen vaak weten hoe ze werken. Om een flossdraadinsteker goed te gebruiken, steekt u ongeveer 5 cm flosdraad door het lusje van de insteker. Schuif het flosdraad vervolgens onder de draad van uw retainer met behulp van de draadinsteker. Trek de flosdraad los van de draadinsteker en flos vervolgens op de normale manier.

Doe dit aan beide kanten van elke tand of kies. Wees voorzichtig – te agressief flossen kan schadelijk zijn voor het tandvlees.

In het begin kan flossdraad twee keer zo lang duren als traditioneel flosdraad als het correct wordt gebruikt. Maar het is een noodzakelijk onderdeel van je retainer-reis – en hoe langer je het doet, hoe bedrevener je zult worden. Als je consequent oefent, kun je flossen als een professional.

2. Superfloss

Superfloss is de merknaam van een product van Oral-B, en er zijn ook vergelijkbare merken verkrijgbaar. Dit type flosdraad lijkt op een flosdraadinsteker en is vooral effectief voor mensen met een beugel of permanente retainers. Het heeft een verstijfd uiteinde dat het flosdraad onder de draad door leidt, waardoor het makkelijker wordt om het flosdraad door krappe ruimtes te rijgen. Superfloss bevat ook een sponsachtig deel van een dikker materiaal dat helpt bij het reinigen rond het apparaat. Deze textuur maakt het verwijderen van plak op moeilijk bereikbare plaatsen gemakkelijker.

Tot slot bevat de draad standaard flosdraad. Net als flossdraad moet dit proces aan beide kanten van elke tand worden gedaan.

3. Waterflossers

Er is geen perfecte vervanging voor ouderwets flossen, maar waterflossers bieden een goed alternatief. Deze producten geven een pulserende waterstraal die fungeert als flosdraad tussen de tanden en onder de tandvleesrand. Het water onder druk is krachtig genoeg om plak en vuil te verwijderen. Waterflossers zijn vooral handig voor mensen met een permanent bitje, omdat je gewoon hoeft te wijzen en schieten in plaats van het omslachtige flossen.

Hoewel veel tandartsen waterflossers aanbevelen, moeten ze over het algemeen worden gebruikt als aanvulling op het gewone flossen. Daarnaast kunnen de kosten voor sommige patienten een probleem zijn. Goedkope waterflossers kunnen minder effectief zijn ondanks dat ze zeer betaalbaar zijn, en de beste opties kunnen meer dan 100 dollar kosten.

Poetsen is nog steeds belangrijk

Waterflossers en andere glimmende nieuwe mondverzorgingsproducten zijn geen vervanging voor goed poetsen en flossen. Houd dit in gedachten als u in de verleiding komt om te investeren in een waterflosser. Consequent poetsen en dagelijks flossen zijn nog steeds de beste manier om uw tanden en tandvlees schoon te houden.

Conclusie

Flossen is voor ons allemaal lastig, vooral voor mensen met een permanent bitje. Flossdraadapparaten en waterflossers bieden de mogelijkheid om het gemakkelijker te maken en toch een optimale mondhygiene te behouden. Vergeet niet hoeveel tanden uitlijnen kost en herinner jezelf eraan dat flossen deel uitmaakt van het proces om die kosten de moeite waard te maken. Praat met je tandarts of orthodontist over hun aanbevelingen en onthoud: oefening baart kunst!


iCrowdNewswire