header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


4 manieren om geld te besparen op beugels

Oct 23, 2023 1:00 PM ET

Orthodontische zorg is niet goedkoop, en retainers na een behandeling met aligners zijn niet anders. Een retainer van hoge kwaliteit kan duizenden euro\’s kosten, terwijl een fatsoenlijke retainer enkele honderden euro\’s kan kosten. De aanschaf van dit belangrijke orthodontische hulpmiddel kan voor sommige mensen een ontmoedigende taak zijn.

Hoeveel retainers kosten hangt af van verschillende factoren. Gelukkig kun je verschillende stappen nemen om ervoor te zorgen dat je geld bespaart en je glimlach behoudt. Lees meer over het benutten van de kracht van keuzes om duizenden euro\’s op je retainer te besparen.

1) Vind de juiste orthodontist

Sommige mensen beschouwen hun orthodontische zorg als vanzelfsprekend en gaan ervan uit dat er niet veel verschillen zijn tussen orthodontisten. Integendeel, het kiezen van de juiste orthodontist kan de belangrijkste stap zijn naar het verlagen van je zorgkosten. Zoek een praktijk die je verzekering accepteert. Als het nodig is, kun je een orthodontist vinden die een betalingsregeling aanbiedt voor retainers. De ene orthodontist kan voor een soortgelijke retainer veel meer in rekening brengen dan de andere. Als de orthodontist die je kiest te dure producten levert, maak dan gebruik van hun expertise om te vragen waar je budgetvriendelijkere diensten kunt vinden. Neem al deze factoren in overweging bij het zoeken naar de beste manier om geld te besparen op je retainer.

2) Overweeg verwijderbare retainers

Een permanente retainer kan $1.000 of meer kosten voor de boven- en ondertanden. Ze hebben een levensduur van maximaal 20 jaar, maar deze kosten kunnen voor sommige mensen moeilijk op te brengen zijn. Permanente retainers bieden een continue retentie, maar kunnen later ook dure reparatie- en vervangingskosten met zich meebrengen. Uitneembare retainers kosten 150 tot 600 dollar. Het onderhoud is over het algemeen minder duur dan permanente opties, zolang je je nauwgezet aan het behandelplan van je orthodontist houdt.

3) Kijk rond voor de beste opties

Er is niets mis mee om wat extra tijd te nemen om te shoppen. Evalueer meerdere offertes en opties van verschillende aanbieders om prijzen te vergelijken. Als je wilt besparen, is het belangrijk om rekening te houden met de kwaliteit van de retainer. Pas op dat je geen genoegen neemt met de goedkoopste optie, alleen omdat je zoveel mogelijk wilt besparen. Een ultrabudgetbeugel kan veel sneller verslechteren dan een fatsoenlijke beugel, wat na verloop van tijd tot duurdere kosten kan leiden. Als u uw boodschappenlijstje doorneemt, zorg er dan voor dat kwaliteit een van uw prioriteiten is.

4) Zorg voor een goede mondhygiene

Het is geen sexy advies, maar misschien wel het belangrijkste: een goede mondhygiene is de eenvoudigste manier om geld te besparen op beugels. Een retainer, al dan niet permanent, vormt een thuis in je mond. De beugel zal verslechteren en minder effectief worden als dat huis niet goed wordt onderhouden. De duurste fout die je kunt maken is je mond niet goed verzorgen en binnen een paar jaar een vervangende retainer kopen.

Poets twee keer per dag, flos consequent, houd je aan een goed dieet en neem je mondgezondheid serieus. Het levensvatbaar houden van uw retainer is een grote verantwoordelijkheid en als u uw werk goed doet, kunt u honderden of duizenden euro\’s besparen.

Conclusie

Orthodontische zorg is duur, maar er zijn veel stappen die je kunt nemen om zoveel mogelijk geld te besparen. Zoek een orthodontist die past bij je financiele behoeften. Beslis of een permanente of uitneembare retainer het beste bij je past. Kies uit verschillende opties. En houd uw mondhygiene in optimale conditie. Als je bedenkt wat een uitlijner kost, is het de moeite waard om gezond te blijven.


iCrowdNewswire