header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Financiele gesprekken met je partner

Oct 23, 2023 12:58 PM ET

Een gesprek met je partner over financien is een goede manier om vertrouwen op te bouwen en op een lijn te komen over uitgaven, sparen en pensioenplanning. Je kunt besluiten om dit te doen wanneer je voor het eerst gaat samenwonen, hoewel sommige stellen al veel eerder in de relatie beginnen te praten over hun manier van sparen en uitgeven. Wanneer je besluit om het gesprek over geld met je partner aan te gaan, zijn hier enkele discussiepunten om je op weg te helpen.

Bespreek de aanpak van budgetteren

Een van de belangrijkste financiele gesprekken die je met je partner kunt hebben is het vaststellen van een budget. Om een budget op te stellen, moet je bepalen hoeveel geld er elke maand binnenkomt en hoeveel je nodig hebt voor essentiele uitgaven. Partners kunnen verschillende benaderingen hebben voor het opstellen van een bestedings- en besparingsplan: de ene partner wil misschien tot op de dollar budgetteren, terwijl de andere partner de voorkeur geeft aan een minder gereguleerde aanpak. Als jullie het niet met elkaar eens zijn, probeer dan een gemeenschappelijke basis te vinden en werk toe naar een methode die voor jullie beiden werkt.

Plan je pensioen

Neem de tijd om met je partner te praten over hoe jullie sparen voor jullie pensioen. Hoeveel dragen jullie maandelijks bij aan jullie fiscaal gefaciliteerde pensioenrekeningen? Hebben jullie aanvullende inkomstenbronnen die jullie kunnen gebruiken? Het kan een goed idee zijn om met een financieel adviseur te praten die een spaar- en investeringsplan kan aanbevelen op basis van jullie inkomen, levensstijl en pensioendoelen.

Vermogensplanning bespreken

Het opstellen van een testament is een belangrijk financieel gesprek met je partner omdat het ervoor zorgt dat je bezittingen volgens jouw wensen worden verdeeld als je overlijdt. Estate planning kan ook andere stappen omvatten, zoals het maken van een levenstestament (om vast te leggen welke zorg je krijgt als je ziek of gewond bent en zelf geen beslissingen meer kunt nemen), het benoemen van begunstigden (van je bankrekening, levensverzekering en meer), duurzame volmachten (die een of meer mensen aanwijzen om namens jou op te treden als je door ziekte of letsel je wensen niet kunt aangeven) en het schrijven van een intentieverklaring (om instructies te geven aan je erfgenamen of familie).

Overweeg een levensverzekering

Een levensverzekering kan deel uitmaken van een slim financieel plan, vooral als je afhankelijk bent van elkaars inkomen. Als een van de partners overlijdt, kan een levensverzekering helpen om de overlevende partner en eventuele afhankelijke personen financieel te ondersteunen. Jullie willen bespreken hoeveel dekking jullie nodig hebben en welke aanvullingen jullie eventueel willen. Als je op zoek bent naar levenslange dekking en andere voordelen, zoals contante waarde, overweeg dan permanente opties zoals een levensverzekering voor het hele leven of een universele levensverzekering.

Bespreek al je financiele doelen

Naast budgetteren, levensverzekeringen en pensioen is het belangrijk om de rest van je financiele doelen te bespreken. Wat zijn je doelen op lange termijn? Wil je vroeg met pensioen? Wil je kinderen? Zo ja, hoe zit het dan met sparen voor school en andere uitgaven? Wil je een tweede huis kopen? Zodra je een duidelijk beeld hebt van al je doelen, kun je beginnen met het maken van een plan om ze te bereiken.

Bron: iQuanti


iCrowdNewswire