header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Kan een levensverzekeringspolis verlopen?

Oct 23, 2023 1:05 PM ET

Een levensverzekering is belangrijk om de toekomst van je dierbaren veilig te stellen en kan een essentieel onderdeel zijn van een uitgebreid financieel plan. Een levensverzekering kan uw dierbaren op lange termijn financiele bescherming bieden en uitgaven dekken zoals openstaande schulden, begrafeniskosten en inkomensverlies in geval van een onvoorziene gebeurtenis.

Het is essentieel om te begrijpen hoe levensverzekeringen werken en welke soorten levensverzekeringen er zijn. Veel mensen hebben echter opheldering nodig over de details van levensverzekeringen, zoals of ze wel of niet kunnen verlopen. In dit artikel leggen we uit hoe lang polissen geldig zijn en hoe je het juiste type polis kunt kiezen voor jouw behoeften.

Welke soorten levensverzekeringen verlopen?

Of een polis afloopt hangt af van welk type je kiest en of je de premies op tijd hebt betaald. Levensverzekeringen kunnen worden onderverdeeld in twee soorten: levensverzekeringen die aflopen en levensverzekeringen die levenslange dekking bieden.

Tijdelijke levensverzekeringen

Sommige levensverzekeringen bieden dekking voor een bepaalde duur, meestal 10, 20 of 30 jaar. Deze polissen staan bekend als overlijdensrisicoverzekeringen en vervallen wanneer de looptijd afloopt. Als de polis actief is en de polishouder overlijdt, ontvangen de begunstigden een uitkering die bekend staat als de overlijdensuitkering. Als de polishouder langer leeft dan de overeengekomen termijn, vervalt de polis en biedt deze geen dekking meer. De polis kan echter ook voor het einde van de looptijd vervallen als de polishouder de premie voor verlenging niet betaalt.

Permanente levensverzekeringen

Permanente levensverzekeringen bieden dekking voor het hele leven van de polishouder en vervallen niet zolang de polishouder zijn premies betaalt zonder betalingen te missen. Permanente levensverzekeringen bestaan onder andere uit levensverzekeringen en universele levensverzekeringen. Bepaalde permanente polissen kunnen na verloop van tijd contante waarde opbouwen, die de polishouder tijdens zijn leven kan gebruiken.

Overwegingsfactoren bij het aanvragen van een levensverzekering

Bij de aanschaf van een levensverzekering is het belangrijk om verschillende factoren in overweging te nemen om er zeker van te zijn dat je de juiste beslissing neemt. Hieronder staan enkele belangrijke factoren om te overwegen:

Leeftijd: houd rekening met je leeftijd, want termijnpolissen hebben meestal een leeftijdslimiet voor dekking en premies zijn vaak lager als je jong en gezond bent. Als je nog aan het bepalen bent op welke leeftijd je een levensverzekering moet afsluiten, denk er dan aan dat hoe jonger je bent, hoe meer kans je hebt op lagere premies.

Financiele doelen: Bepaal je financiele doelen en hoe een levensverzekering je kan helpen deze te bereiken.

Gezondheid: Denk aan je gezondheid en eventuele reeds bestaande medische aandoeningen, omdat deze van invloed kunnen zijn op de kosten van je polis en de dekking die je nodig hebt.

Budget: Bepaal uw budget voor de levensverzekering omdat premies varieren op basis van factoren zoals leeftijd, gezondheid en benodigde dekking.

Benodigde dekking: Beoordeel uw dekkingsbehoeften op basis van uw financiele verplichtingen en afhankelijke personen.

Bovendien hangt de premie die u betaalt af van de hierboven genoemde factoren, wat de totale kosten van de polis beinvloedt.

Uiteindelijk kan het een uitdaging zijn om de juiste levensverzekering te kiezen. Toch is het essentieel om ervoor te zorgen dat er voor je dierbaren wordt gezorgd als jou iets onverwachts overkomt. Het is ook belangrijk om rond te kijken en offertes van verschillende verzekeringsmaatschappijen te vergelijken om er zeker van te zijn dat je de beste dekking voor je budget krijgt.

Laatste gedachten

Als je overweegt om een levensverzekering af te sluiten, is het van cruciaal belang dat je de verschillende soorten polissen kent en weet hoe ze werken. Weten of een polis kan verlopen is essentieel bij het kiezen van de juiste dekking voor jou en je gezin. Terwijl sommige polissen een vervaldatum hebben, bieden andere levenslange dekking als je de premies op tijd betaalt. Door onderzoek te doen en samen te werken met een betrouwbare verzekeringsprofessional kun je de juiste levensverzekering vinden die jou en je dierbaren gemoedsrust en een betere financiele bescherming biedt.

De inhoud van dit artikel is bedoeld voor algemene informatieve doeleinden en is niet bedoeld als fiscaal, juridisch, gezondheids- of financieel advies voor een persoon of voor een specifieke situatie. Werkgevers, werknemers en andere personen moeten contact opnemen met hun eigen adviseurs over hun situatie. Voor volledige informatie, inclusief de beschikbaarheid en kosten van Aflac-verzekeringen, kun je contact opnemen met een plaatselijke Aflac-agent.

De dekking wordt verzorgd door American Family Life Assurance Company of Columbus. In New York wordt de dekking verzorgd door American Family Life Assurance Company of New York.

Serie 68000: In Arkansas, Idaho, Oklahoma, Oregon, Pennsylvania, Texas, & Virginia, Policies: ICC1368100, ICC1368200, ICC1368300, ICC1368400. In Delaware, polissen A68100-A68400. In New York, NY68100-NY68400. Serie B61000: In Arkansas, Idaho, Oklahoma, Oregon, Pennsylvania, Texas, & Virginia, Policies: ICC18B61JWO & ICC18B61JTO. In Virginia, Policies ICC0965JTO & ICC0965JWO. Serie B60000: In Arkansas, Idaho, Oklahoma, Pennsylvania, Texas, & Virginia, Policies: ICC18B60C10, ICC18B60100, ICC18B60200, ICC18B60300, & ICC18B60400. Serie Q60000: Geheel: In Arkansas, Polis Q60100CAR. In Delaware, Polis Q60200M. In Idaho, Polis Q60100CID. In Oklahoma, Polis Q60100COK. In Oregon, Polis Q60100COR. In Texas, Polis Q60100CTX. Serie Q60000: Term: In Delaware, Polis Q60200C. In Arkansas, Idaho, Oklahoma, Oregon, Texas, Polissen ICC18Q60200C, ICC18Q60300C, ICC18Q60400C.

De dekking van de Aflac Final Expense-verzekering wordt verzekerd door Tier One Insurance Company, een dochteronderneming van Aflac Incorporated en wordt beheerd door Aetna Life Insurance Company. De hierin beschreven levensverzekeringspolis bevat een optionele Accelerated Death Benefits Rider die bedoeld is voor een gunstige fiscale behandeling onder Sectie 101(g) van de Internal Revenue Code. Aflac geeft geen juridisch of fiscaal advies. Raadpleeg een gekwalificeerd juridisch, fiscaal en boekhoudkundig adviseur voordat u een transactie aangaat. In AR, AZ, ID, OK, OR, PA, TX en VA: Polissen ICC21-AFLLBL21 en ICC21-AFLRPL21; en Ruiters ICC21-AFLABR22, ICC21-AFLADB22, en ICC21-AFLCDR22. Tier One Insurance Company maakt deel uit van de Aflac familie van verzekeraars. In Californie doet Tier One Insurance Company zaken als Tier One Life Insurance Company (Tier One NAIC 92908).

Dit is slechts een kort productoverzicht. Dekking is mogelijk niet beschikbaar in alle staten, inclusief maar niet beperkt tot DE, ID, NJ, NM, NY of VA. Voordelen/premietarieven kunnen varieren afhankelijk van de staat en het niveau van het plan. Optionele aanvullingen kunnen beschikbaar zijn tegen extra kosten. Polissen en aanvullingen kunnen ook een wachtperiode bevatten. Raadpleeg de exacte polis- en aanvullende formulieren voor details, definities, beperkingen en uitsluitingen. Neem voor alle details, inclusief beschikbaarheid en kosten, contact op met je lokale Aflac-agent.

Aflac biedt geen Universele of Variabele Universele levensverzekering aan.

WWHQ | 1932 Wynnton Road | Columbus, GA 31999

NY 22 Corporate Woods Boulevard, Suite 2 | Albany, NY 12211

Z2300830 Vervaldatum 7/24


iCrowdNewswire