header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Northwestern Mutual: Wat u moet onthouden als u gaat freelancen

Oct 23, 2023 1:15 PM ET

Freelancen kan een bevrijdende en lucratieve manier zijn om eigenaar te worden van je werk. Hier zijn enkele belangrijke aspecten van freelancen die je in gedachten moet houden als je besluit of je voor jezelf wilt beginnen.

Een klantenlijst opbouwen kost tijd

Het grootste verschil tussen freelancen en een fulltime baan is dat een freelancer alleen betaald krijgt als hij werkt, en werk vereist klanten. Helaas hebben de meeste freelancers niet veel klanten als ze net beginnen. Daarom maken veel nieuwe freelancers gebruik van werkplatforms om contacten te leggen met nieuwe klanten. Nadat ze met een klant hebben samengewerkt en genoeg vertrouwen hebben opgebouwd, kiezen sommigen ervoor om hun professionele relatie off-platform verder te ontwikkelen.

“Freelancen vereist ook \’het dragen van vele petten\’ bij wijze van spreken en een persoonlijke aanpak die nieuw kan zijn voor sommige professionals,” zegt Taylor Royal, CFA, CPA, Wealth Management Advisor bij Northwestern Mutual Omaha. “In tegenstelling tot sommige traditionele werkplekken met gespecialiseerde teams, zijn er bij freelancen geen collega\’s die gespecialiseerd zijn in verkoop of relatiebeheer om op terug te vallen – het is aan de freelancer om zijn relaties met klanten te beheren.”

Belastingen

Het is een goed idee om met een belastingprofessional te praten als je gaat freelancen. Dat komt omdat freelancers verantwoordelijk zijn voor hun eigen belastingen – er wordt geen geld ingehouden op een salaris. Als gevolg daarvan moeten de meeste freelancers per kwartaal geschatte belastingbetalingen doen. Dat betekent dat freelancers zelf geld opzij moeten zetten en klaar moeten zijn om te betalen als het belastingtijd is.

Voordelen

Freelancen betekent rekening houden met de secundaire arbeidsvoorwaarden waar fulltime werknemers meestal niet aan hoeven te denken. Freelancers moeten de voordelen vinden die passen bij hun prioriteiten en financiele situatie. Dit kan vaak betekenen dat ze hun eigen ziektekostenverzekering en tandartsdekking moeten vinden. Freelancers staan er ook alleen voor als het op pensioensparen aankomt. Rekeningen zoals IRA\’s bieden belastingvoordelen wanneer ze gebruikt worden om te sparen voor het pensioen.

Een ander voordeel dat vaak via het werk wordt aangeboden is een levensverzekering, die zorgt voor een uitbetaling aan geliefden als een kostwinner overlijdt. Een overlijdensrisicoverzekering is de meest betaalbare manier om een uitkering te krijgen. Maar hoewel het duurder is, kiezen sommige freelancers ervoor om een permanente levensverzekering af te sluiten, zoals een overl ijdensrisicoverzekering of een universal life verzekering. Deze polissen hebben onder andere een levenslange overlijdensuitkering en een contante waarde die in de loop van de tijd kan groeien. Polishouders kunnen om welke reden dan ook lenen tegen de contante waarde. Dit kan gebruikt worden om strategisch de cashflow te verhogen als dat nodig is, onverwachte uitgaven te dekken of een freelancer te helpen een kans te benutten.

Balans tussen werk en prive

Veel mensen voelen zich aangetrokken tot freelancen omdat ze hun eigen schema willen bepalen. Tijdsbeheer kan echter een van de meest uitdagende onderdelen van de werkdag van veel freelancers zijn. De supervisors en interne deadlines op een traditionele werkplek bestaan niet voor zelfstandigen, dus het is van vitaal belang om het vermogen te ontwikkelen om effectief te plannen en prioriteiten te stellen voor het werk dat gedaan moet worden. Omgekeerd betekent het ontbreken van managers of collega\’s dat er geen institutionele bescherming is tegen een burn-out. Daarom leren succesvolle freelancers om op een duurzaam tempo te werken en tijd vrij te nemen om op te laden.

Tijd vrijmaken

Naast het creeren van balans tussen werk en prive, is het ook belangrijk om tijd vrij te maken van het werk. Dit kan in de vorm van geplande vakantiedagen of zelfs gewoon door overdag wat tijd te nemen om te ontspannen.

Pauzes nemen gaat een burn-out tegen en houdt freelancers gemotiveerd en productief tijdens het werk. Vakanties en vrije tijd kunnen freelancers helpen om zich op te laden en met frisse ogen en nieuwe perspectieven terug te keren naar hun projecten.

Het primaire doel van een permanente levensverzekering is het bieden van een overlijdensuitkering. Het gebruik van de opgebouwde waarde van een permanente levensverzekering verlaagt de uitkering bij overlijden en kan andere aspecten van de polis beinvloeden.

Northwestern Mutual is de marketingnaam voor The Northwestern Mutual Life Insurance Company (NM) en haar dochterondernemingen in Milwaukee, WI.

Bron: Northwestern Mutual


iCrowdNewswire