header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Wat zijn de kenmerken van een spaarrekening met hoge rente?

Oct 23, 2023 1:03 PM ET

Traditionele spaarrekeningen bieden meestal een zeer lage rente, waardoor het een uitdaging is om te verdienen. Om je spaargeld een boost te geven kun je overwegen om een hoogrentende spaarrekening te openen, ook wel bekend als een HISA.

Met een HISA kun je passief inkomen verdienen door rente op te bouwen op je saldo. Voordat je een hoogrentende spaarrekening kiest, kun je verschillende aanbieders vergelijken om te zien welke rekeningen de belangrijkste kenmerken bieden.

Kenmerken van een hoogrentende spaarrekening (HISA)

Hoewel het belangrijkste kenmerk van een hoogrentende spaarrekening de hoge rente is, moet je ook rekening houden met andere factoren. Hier is een lijst met kenmerken waar je rekening mee moet houden als je op zoek bent naar een HISA.

Rentevoet

Met een HISA kun je een hogere rente verdienen dan met een traditionele spaarrekening. Het rentepercentage kan echter varieren op basis van waar je wilt sparen, hoe lang je spaart en hoeveel geld je op je rekening hebt staan.

Sommige instellingen bieden een introductiepromotietarief waarmee je een verhoogde rente kunt verdienen, meestal de eerste paar maanden. Als de promotieperiode voorbij is, krijg je weer de normale rente.

Compounding

Verschillende instellingen bieden verschillende opties voor de manier waarop rente wordt samengesteld. Je kunt bij je bank of financiele instelling navragen of er dagelijks, maandelijks of jaarlijks wordt samengesteld. Bij dagelijks samengestelde rente zal je spaargeld sneller groeien.

Minimumsaldo

Het is gebruikelijk dat banken een minimumsaldo vereisen, maar het is ook mogelijk om een HISA te openen met een saldo van $ 0,-. Controleer of een minimumsaldo vereist is om rente te ontvangen. In sommige gevallen varieert de rente op basis van het saldo dat je op de rekening hebt staan. Sommige banken bieden bijvoorbeeld een hogere rente als het saldo op je rekening een bepaalde drempel bereikt.

Opnames

De manier waarop je toegang hebt tot je spaargeld op een HISA varieert ook. Sommige instellingen bieden bankpassen of cheques aan, maar veel instellingen doen dat niet. In dat geval moet je je geld misschien overschrijven naar een betaalchequerekening of een e-transfer doen. Het kan ook zijn dat je toegang hebt tot een bepaald aantal gratis maandelijkse opnames en dat je kosten moet betalen als je de limiet overschrijdt.

Maandelijkse kosten

Vergeet bij het vergelijken van rekeningen niet naar de kosten te vragen. Zoek uit of je voor de rekening maandelijkse onderhouds-, opname- of overboekingskosten moet betalen, want deze kunnen per instelling aanzienlijk verschillen.

Veiligheid

Als je in een HISA spaart, is er bijna geen risico voor je geld, zolang de bank een depositoverzekering heeft via de Canada Deposit Insurance Corporation (CDIC). Met een CDIC-verzekering zijn alle in aanmerking komende deposito\’s beschermd tot $100.000. Controleer voordat je een HISA kiest of je lid bent van de CDIC.

De onderste regel

Als je geld opzij hebt gezet dat je niet nodig hebt voor dagelijkse uitgaven, biedt een hoogrentende spaarrekening een veilige plek om je geld op te slaan en rente te verdienen. Voordat je een HISA kiest, kun je verschillende instellingen vergelijken om de rekening te vinden die het beste bij je behoeften past.


iCrowdNewswire