header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Juridisch platform SpotDraft lanceert VerifAI-product

Oct 25, 2023 1:22 PM ET

Nieuw product biedt slimme analyse, onmiddellijke controle en Q&A-functie bij het beoordelen van contracten

NEW YORK – 20 oktober 2023 – SpotDraft, de toonaangevende AI-gebaseerde Contract Lifecycle Management (CLM) oplossing voor snelgroeiende startups en scaleups, kondigt vandaag het debuut aan van VerifAI, een eerste AI-gebaseerd product dat de manier waarop juridische teams contracten beoordelen verandert.

Juridische professionals besteden vaak 80% van hun tijd aan het steeds opnieuw beoordelen van dezelfde 2-3 soorten contracten – allemaal om er zeker van te zijn dat het contract voldoet aan de interne standaarden van hun organisatie. Ondanks alle technologische vooruitgang is het beoordelingsproces van contracten voor juristen grotendeels onveranderd gebleven, omdat er geen goede tools op maat zijn gemaakt voor juristen om hun leven makkelijker te maken.

VerifAI, een invoegtoepassing voor Microsoft Word, verandert de manier waarop advocaten contracten controleren. Het gebruikt generatieve AI om contracten te controleren aan de hand van door de gebruiker gespecificeerde richtlijnen, geschreven in gewoon Engels. Het beantwoordt ook open, contextuele en logische vragen over contracten. Uiteindelijk stroomlijnt deze tool het beoordelingsproces van contracten, bespaart het tijd en verhoogt het de nauwkeurigheid. VerifAI werkt out-of-the-box en gebruikers hebben geen training nodig. Zodra het aan Word is toegevoegd, is het direct klaar voor gebruik.

VerifAI werkt op twee manieren:

  1. Gidsen
  2. Vraag het VerifAI

Met gidsen kunnen juridische professionals in enkele minuten bereiken wat voorheen uren duurde. Ze hoeven contracten niet langer zin voor zin door te nemen om er zeker van te zijn dat elk selectievakje op hun lijst is aangevinkt. Het product scant, controleert en verifieert contracten aan de hand van unieke, door de gebruiker gedefinieerde richtlijnen, waardoor naleving van specifieke normen wordt gewaarborgd. Met behulp van generatieve AI kan deze functie ook redlines suggereren voor clausules, zodat ze aan deze richtlijnen voldoen. Er wordt ook duidelijk commentaar toegevoegd waarin de redenering achter de wijzigingen wordt uitgelegd, zodat de tegenpartij het kan volgen. Met een draaiboek met richtlijnen kan een juridisch team een nieuw contract aannemen en de eerste stap sneller en goedkoper zetten dan een kop koffie.

Ask VerifAI beantwoordt contextuele en logische vragen in natuurlijke taal over een contract. Gebruikers kunnen complexe vragen stellen zoals “Wat zijn de voorwaarden voor eenzijdige beeindiging van deze overeenkomst?” en binnen enkele seconden nauwkeurige antwoorden krijgen. VerifAI leest het contract door, verwerkt de relevante informatie en markeert de juiste clausules voor de gebruiker.

“VerifAI is klaar om de standaard voor het beoordelen en beheren van contracten te veranderen”, zegt Shashank Bijapur, oprichter en CEO van SpotDraft. “We zijn erop gericht om juridische teams slimmer, sneller en met meer vertrouwen te laten werken. We zullen ons richten op het uitbreiden van het dienstenaanbod van de tool en doorgaan met het leveren van first-of-its-kind technologie aan de juridische wereld.”

VerifAI werd gelanceerd voor een live-publiek tijdens de SpotDraft Summit in New York City op 20 oktober 2023. Het is nu publiek beschikbaar voor advocaten overal en toegankelijk.

Meer informatie over VerifAI vind jehier.

Over SpotDraft

SpotDraft is een best-in-class end-to-end oplossing voor contractbeheer en -automatisering die fungeert als een digitaal dossiersysteem voor interne juridische teams. De AI-gestuurde oplossing van SpotDraft stelt interne juridische teams in staat om tot 5 uur per week te besparen en helpt hen om deals 25 procent sneller af te sluiten, zodat ze zich kunnen richten op meer strategische projecten. Het team, dat is opgericht door Shashank Bijapur, Madhav Bhagat en Rohith Salim, heeft tientallen jaren gecombineerde ervaring op juridisch gebied en in het bouwen van producten van wereldklasse bij bedrijven als Google, Microsoft, Amazon, IBM en Linkedin. Sinds de oprichting heeft SpotDraft zijn omzet verdrievoudigd en zijn personeelsbestand jaar na jaar verdubbeld. Het bedrijf werkt met snelgroeiende bedrijven in de VS, Europa, het Midden-Oosten en Azie-Pacific.


iCrowdNewswire