header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Northwestern Mutual: Tips voor freelancers die hun klantenkring willen uitbreiden

Oct 25, 2023 12:40 PM ET

Freelancen kan professionals de vrijheid geven om hun eigen schema\’s te bepalen, hun projecten te kiezen en hun inkomstenpotentieel te vergroten. Fulltime freelancers zijn ook zelf verantwoordelijk voor het vinden van hun eigen werk, het betalen van hun salaris, het aanbieden van secundaire arbeidsvoorwaarden en het sparen voor hun pensioen.

Hier zijn enkele tips om freelancers te helpen meer klanten te krijgen en hun bedrijf te laten groeien zodat ze een consistent en overvloedig inkomen kunnen verdienen.

Laat je werk zien

Wil een freelance bedrijf succesvol zijn, dan moeten potentiele klanten weten dat a) de freelancer bestaat, b) wat hij doet, en c) hoe goed hij het doet. De eerste stap in het vermarkten van hun talent is het creeren van een portfolio van hun werk. Freelancers kunnen dit portfolio persoonlijk laten zien, op social media platforms, of overal waar potentiele klanten te vinden zijn.

Freelancers kunnen ook een website opzetten waar potentiele klanten hen kunnen vinden. Ze kunnen voorbeelden van recente projecten, vaardigheden en geleverde diensten, soorten klanten, getuigenissen van tevreden klanten en al het andere dat een klant nuttig zou kunnen vinden. Op zijn minst kunnen freelancers hun website promoten door erover te praten en er een link naar op te nemen in de handtekening van elke e-mail en op gerelateerde sociale mediaplatforms. Ze moeten ook hun portfolio en website up-to-date houden om de wereld te laten zien dat hun vaardigheden en ervaring relevant zijn voor de huidige markt.

Netwerken en autoriteit opbouwen

Een andere vorm van marketing die essentieel is voor de groei van een freelance bedrijf is netwerken. Netwerkmogelijkheden voor freelancers zijn onder andere het bijwonen van branche-evenementen, lid worden van beroepsgroepen en contact leggen met andere professionals in hun vakgebied. Het opbouwen van autoriteit binnen hun branche kan freelancers ook helpen om nieuwe klanten aan te trekken en ze zouden moeten overwegen om blogposts of artikelen te schrijven voor vakbladen en websites, te spreken op branche-evenementen of educatieve bronnen te creeren die waardevol zijn voor het publiek. Freelancers kunnen deze dingen ook promoten op hun websites om hun autoriteit in hun vakgebied verder te vergroten.

Houd financiele doelen in gedachten

Freelancen is meestal een eenmanszaak. Het kan moeilijk zijn om te focussen op groei en tegelijkertijd het werk gedaan te krijgen. Een persoonlijk “waarom”, zoals meer tijd met je gezin willen doorbrengen, wordt vaak gebruikt als motivator. Een andere manier waarop freelancers zichzelf verantwoordelijk houden is door financiele doelen te stellen en hun vooruitgang bij te houden.

Freelancers kunnen ervoor kiezen om naar doelen toe te werken die hen na verloop van tijd kunnen helpen, zoals sparen voor een aanbetaling op een huis of het afsluiten van een permanente levensverzekering zoals een levensverzekering of een universal life verzekering. Permanente levensverzekeringen hebben een gegarandeerde overlijdensuitkering en een contante waarde die freelancers om wat voor reden dan ook kunnen lenen. Dit kan in veel situaties van pas komen, ook als het inkomen fluctueert.

Overweeg bijscholing

Freelancers die zich bijscholen geven prioriteit aan het verbeteren en leren van vaardigheden. Door cursussen te volgen, workshops bij te wonen of certificeringen na te streven, kunnen freelancers op de hoogte blijven van de nieuwste trends en technologieen, waardoor ze waardevoller worden voor hun klanten en mogelijk nieuwe klanten in andere sectoren kunnen aanboren.

Veel ijzers in het vuur

Succesvolle freelancers hebben een consistent inkomen dat aan hun behoeften voldoet. Om dit te bereiken hebben ze een constante stroom van projecten nodig. Het bedienen van meerdere klanten zorgt ervoor dat als er een uitvalt, er andere zijn om op terug te vallen. Daarom moet een freelancer altijd nadenken over toekomstige projecten en het uitbreiden van zijn klantenbestand. Dat gezegd hebbende, is het net zo belangrijk dat ze hun capaciteit kennen, hun tijd beheren en effectieve grenzen stellen aan hun klanten. Zo kunnen ze nieuwe projecten blijven aantrekken terwijl ze werk van hoge kwaliteit leveren en een burn-out vermijden.

Het gebruik van de contante waarde door middel van polisleningen, afkopen of geldopnames zal de overlijdensuitkering verlagen; en kan een grotere uitgave vereisen dan verwacht en/of resulteren in een onverwachte belastbare gebeurtenis.

Bron: Northwestern Mutual

Northwestern Mutual is de marketingnaam voor The Northwestern Mutual Life Insurance Company (NM) en haar dochterondernemingen in Milwaukee, WI.


iCrowdNewswire