header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


SEDA Experts breidt haar praktijk als energiedeskundige uit

Oct 25, 2023 1:29 PM ET

New York, NY, 19 oktober 2023 – SEDA Experts LLC, een toonaangevend expertisebureau dat financiele expertisediensten van wereldklasse levert, kondigde vandaag aan dat Robin Shoemaker is toegetreden tot het bureau als Managing Director.

“Robin\’s schat aan kennis op het gebied van energie- en aandelenonderzoek is een belangrijke aanvulling op het SEDA-panel van ervaren professionals”, zegt Damiano Colnago, Managing Partner bij SEDA Experts.

Robin Shoemaker heeft meer dan 30 jaar ervaring in aandelenonderzoek gericht op de olie- en gasindustrie. Robin\’s loopbaan in energieonderzoek begon bij Lehman Brothers en omvatte een tweejarige aanstelling als co-head van Asia Equity Research in Hong Kong. Bij Bear Stearns was Robin Managing Director voor de olievelddienstensector. Robin vervolgde zijn carriere bij Citi Investment Research en later bij KeyBanc Capital Markets waar hij een toonaangevende autoriteit werd op het gebied van onderzoek en technologie in de olie-industrie.

Zijn carriere begon in Houston, Texas bij Global Marine, Inc, een bedrijf voor offshore boordiensten. Zijn marktonderzoek naar de relatief jonge offshore boorindustrie trok de aandacht van de directeur aandelenonderzoek van EF Hutton, die hem een positie aanbood als analist voor olievelddiensten bij dat bedrijf.

Van daaruit ging Robin werken bij Lehman Brothers, waar hij senior analist werd voor de grote geintegreerde oliemaatschappijen. Bij Lehman werd hij meerdere malen erkend als all-star analist in het Institutional Investor\’s All-America Research Team. Hij werd ook meerdere keren opgenomen in de jaarlijkse “Best of the Street” analistenranglijst van de Wall Street Journal. Hij werd door de WSJ specifiek genoemd voor zijn vaardigheid in het kiezen van aandelen en de nauwkeurigheid van zijn winstramingen. Robin werkte 13 jaar bij Lehman, waaronder twee jaar als mede-hoofd van Asia Equity Research op het kantoor in Hong Kong.

Later werd Robin aangeworven door Bear Stearns als Managing Director in aandelenonderzoek voor de olievelddienstensector. Gedurende zijn jaren bij Bear Stearns produceerde Robin toonaangevende research en werd hij opnieuw erkend in Institutional Investor\’s jaarlijkse enquete van toonaangevende analisten. Hij werd bekend om zijn sterke relaties met senior leidinggevenden in de olie-industrie. Gedurende zijn jaren bij Bear Stearns werd het energieonderzoeksteam door veel van de institutionele klanten van het bedrijf als beste van de straat aangemerkt.

Robin\’s carriere in aandelenonderzoek werd voortgezet bij Citi Investment Research en later bij KeyBanc Capital Markets. Bij elk van deze bedrijven werkte hij als senior analist voor de oliediensten- en apparatuursector. Gedurende zijn tijd bij deze banken zorgde de “schalierevolutie” voor een opleving in de Amerikaanse olie- en gasindustrie en Robin werd een toonaangevende autoriteit op het gebied van technologieen voor het boren en voltooien van putten in schaliereservoirs. Toen investeerders schreeuwden om informatie en inzicht in het potentieel van schalieboringen, reageerde Robin met tijdig onderzoek en organiseerde hij excursies voor investeerders om schalieboringen uit de eerste hand te zien.

Momenteel is Robin Adjunct Professor of Finance aan de Adelphi University waar hij cursussen geeft in Investeringsanalyse, Portfoliomanagement en Ondernemingsfinanciering. Van tijd tot tijd voert hij kortlopende adviesopdrachten uit voor energiebedrijven in Houston.


iCrowdNewswire