header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


.ART en Allstars 2023 kondigen dubbele winnaars aan van de zesde Digital Innovation in Art Award

Oct 30, 2023 4:40 PM ET

LONDEN, UK – .ART Registry, in samenwerking met Allstars 2023, de Oscars van de techwereld, is verheugd een indrukwekkende gelijkspel aan te kondigen voor de Digital Innovation in Art Award (DIIA2023) van dit jaar. De gezamenlijke winnaars van dit jaar zijn Artivive (Oostenrijk) en Well of Art (Polen), die op 19 oktober werden uitgereikt bij HERE in Outernet, Londen. Zij voegen zich bij een illustere groep eerdere winnaars, waaronder Articheck, Artwork Archive en Wondeur. Tot de genomineerden behoorden gerespecteerde bedrijven als Artsy en Verisart.

“.ART is verheugd om twee baanbrekende projecten in de schijnwerpers te zetten die de transformerende invloed van digitale innovatie in de kunstwereld belichamen,” aldus Ulvi Kasimov, oprichter van .ART Registry.

Van links naar rechts: Robert Latos, CEO van Well of Art; Dean Phelus, hoofd speciale projecten bij de American Alliance of Museums, jurylid; Codin-Tudor Popescu, medeoprichter & CEO van ARTIVIVE

Over de winnaars van DIIA2023

Artivive stelt het vertellen van verhalen opnieuw voor door middel van augmented reality en transformeert traditionele kunstwerken in dynamische, interactieve verhalen. Lees meer op www.artivive.com.“Digitale kunst is van vitaal belang voor de evolutie van de kunst. We moeten digitale kunst omarmen als een nieuwe manier van expressie en storytelling,” zegt Artivive CEO & mede-oprichter Codin-Tudor Popescu. “Deze prijs betekent niet alleen veel voor ons, maar ook voor onze gemeenschap van makers en stelt hen in staat om het werk dat ze doen te volgen.”

Well of Art loopt voorop in het revolutioneren van kunstonderwijs met geavanceerde digitale tools zoals Glaze, een software die olieverftechnieken simuleert. Kijk voor meer informatie op https://wellofart.com.“We hebben de Glaze-app ontwikkeld om kunsttechnieken uit het verleden te laten weerklinken in elk klaslokaal, bij elke leraar en in elke leerling,” zegt Robert Lato, CEO & Oprichter van Well of Art. “We bedanken de jury van de \’Digital Innovation in Art Award\’ voor het erkennen en vieren van creativiteit en de zoektocht naar kennis met ons.”

Jury van de Digital Innovation in Art Award

Dit jaar besloot de jury een “speciale vermelding” categorie te introduceren die ging naar een project van de University of Illinois Chicago, “Tag Along with Adler.”

“De winnaars van de Digital Innovation in Art van dit jaar zijn geweldige voorbeelden van de synergie tussen kunst en technologie,” zei Dean Phelus, Senior Director of Special Projects bij de American Alliance of Museums.

Victoria Dejaco, oprichter van Simplify.art zei: “De winnaars van dit jaar bieden precies het soort laagdrempelige toegang waardoor cultuur interessant wordt voor een breder publiek.”

“Well of Art combineert kunst en technologie op een prachtige manier om studenten een unieke en opwindende manier te bieden om de grote kunstmeesters te begrijpen,” zei Paul Nicks, President van Domains bij GoDaddy.

Amir Soleymani, oprichter van Mondoir.art gallery voegde hieraan toe: “Het is echt inspirerend om Artivive\’s inzet voor het gebruik van technologie te zien, terwijl het kunstenaars in staat stelt om niet alleen te creeren, maar ook de groei van digitale kunst te stimuleren.”

“De DIIA-kandidaten van dit jaar lieten een evolutie zien in het begrip van hoe we omgaan met platforms, metaverse technologie en het benutten van de makerseconomie,” zei Valerie Whitacre, hoofd kunst bij Trilitech.

De jury voor 2023 selecteerde de mede-winnaars uit 27 zeer innovatieve kandidaten. De jury bestond verder uit Brian Beccafico, medeoprichter van ArtCrush Gallery, Nik Honeysett, CEO van Balboa Park Online Collaborative en Anton Vidokle – kunstenaar, redacteur van e-flux journal en hoofdcurator van de 14e Shanghai Biennale.

“De belofte en het potentieel van deze winnaars om een diepgaande impact te hebben in de artistieke gemeenschap zijn grenzeloos”, voegt Ulvi Kasimov van .ART toe.

Over .ART

.ART werd in 2016 gelanceerd via een exclusieve overeenkomst met UK Creative Ideas Ltd en ICANN. Het begon als een baanbrekend domeinregister en ontwikkelt zijn missie actief om het definitieve digitale archief voor alle kunst- en cultuurobjecten te worden. Met meer dan 411.330 geregistreerde domeinen in 170 landen bedient .ART een diverse gemeenschap van creatieven, kunstenaars, musea, bedrijven en merken met een passie voor kunst.

.ART stelt de norm voor digitale identiteit in de kunstwereld en biedt geavanceerde registerinfrastructuur die is gebouwd op de betrouwbaarheid en stabiliteit van de huidige internettechnologieen en tegelijkertijd gebruikmaakt van Web3- en Blockchain-innovaties. Door gebruik te maken van het gepatenteerde “Digital Twin”-proces, biedt het nieuwe ID.art-platform credentialing en een reeks diensten die creatieven in staat stellen elk object te digitaliseren, promoten en te gelde te maken, of het nu fysiek of digitaal is.

Vanuit internationale kantoren in Londen, Beijing, Los Angeles en Washington D.C., en ondersteund door een robuust netwerk van wereldwijde ambassadeurs, is .ART standvastig in zijn streven om technologie en kunst op wereldwijde schaal samen te voegen. Een deel van de inkomsten van .ART ondersteunt actief filantropische initiatieven, waaronder het Art Therapy Initiative. Meer informatie op www.art.art.

Over Allstars 2023 / GP Bullhound

Allstars Awards 2023 gepresenteerd door GP Bullhound – viert de successen en prestaties binnen Europa\’s tech-universum. Allstars erkent en viert de successen en prestaties binnen Europa\’s technologie-universum, vestigt de aandacht op degenen die de toekomst van de industrie vormgeven en de wereldwijde winnaars van morgen creeren.

Voor persvragen kunt u contact opnemen met
Jeff Sass
Hoofd marketing, .ART-domeinen
E-mail: [email protected]
Telefoon: 970-367-7277


iCrowdNewswire