header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


National Advertising Division beveelt Goose Creek aan bepaalde reclameclaims aan te passen of te staken

Oct 31, 2023 11:01 AM ET

New York, NY – 31 oktober 2023 – In een rechtszaak aangespannen door Bath & Body Works, LLC (B&BW), heeft de National Advertising Division (NAD) van BBB National Programs bepaald dat de tagline “Bath, Body & Home” niet misleidend is, maar heeft wel aanbevolen dat Goose Creek Candles, LLC:

  • Bepaalde claims met betrekking tot de ingredienten in producten van concurrenten in te trekken.
  • De betwiste beweringen dat Goose Creek kaarsen langer meegaan en sterkere geuren hebben dan de concurrenten, intrekken.
  • De claims “Made in USA” wijzigen.
  • De openbaarmakingen wijzigen die worden gebruikt in verband met reclame met acteurs die consumenten uitbeelden.
  • De vlogger van @TheCandleChannel verplichten om materiele connecties in bepaalde video\’s te vermelden.
  • Berichten van consumenten aanpassen om gestimuleerde beoordelingen openbaar te maken.

Claims over ingredienten

NAD oordeelde dat een boodschap die redelijkerwijs wordt overgebracht door de claim van Goose Creek “vermijd de schadelijke chemicalien die in andere lichaamsverzorgingsproducten worden aangetroffen” is dat andere concurrerende lichaamsverzorgingsproducten schadelijke chemicalien bevatten. De NAD oordeelde dat de gegevens deze claim niet ondersteunden en beval aan deze te schrappen, evenals impliciete claims dat producten van concurrenten schadelijke chemicalien bevatten.

Geurclaims

De NAD heeft vastgesteld dat de betreffende reclame de boodschap overbrengt dat Goose Creek-kaarsen langer meegaan en sterker ruiken dan kaarsen van concurrenten. De NAD vond onvoldoende bewijs om deze superioriteitsclaims te ondersteunen en adviseerde de volgende geurclaims van Goose Creek te staken:

  • “Als het op geur aankomt, verslaat Goose Creek de concurrentie keer op keer”.
  • “Zoveel sterker dan andere winkelmerken”
  • “Sterkere, langer houdbare geuren!”

NAD heeft ook aanbevolen dat Goose Creek geen reclame meer maakt die suggereert dat Goose Creek-kaarsen sterker zijn of langer meegaan dan concurrerende kaarsen.

Made in U.S.A. claims

NAD heeft aanbevolen dat Goose Creek haar “Made in USA” claims (“gegoten in de VS met de beste ingredienten van over de hele wereld”) aanpast om in overeenstemming te zijn met de FTC richtlijnen en claims beperkt tot de processen of kaarsingredienten die in de VS zijn gemaakt.

Goedkeuringen

De NAD heeft vastgesteld dat verschillende video\’s op de onlineplatforms van Goose Creek de boodschap overbrengen dat de mensen in de video consumenten zijn en geen acteurs die hun mening geven. De NAD heeft geadviseerd om content van Goose Creek met acteurs die consumenten uitbeelden zo aan te passen dat duidelijk en opvallend in zowel beeld als geluid wordt aangegeven dat er acteurs in de video\’s zijn gebruikt.

Verder beoordeelde de NAD video\’s die waren geplaatst door een kaarsenvlogger @TheCandleChannel, die in juli 2023 labelontwerper werd voor Goose Creek Candles. De NAD heeft vastgesteld dat de relatie van Goose Creek met de vlogger @TheCandleChannel een band is die waarschijnlijk van invloed is op het gewicht of de geloofwaardigheid van de goedkeuringen en een materiele band is die duidelijk en opvallend moet worden vermeld.

Om deze reden heeft de NAD geadviseerd dat Goose Creek van @TheCandleChannel eist dat alle video\’s die zijn gemaakt na de datum van indiensttreding bij Goose Creek worden voorzien van een duidelijke en opvallende vermelding van een materiele band.

Beoordelingen van consumenten

B&BW betwistte de recensies van consumenten die op de website van Goose Creek staan en de video\’s met 5 sterren. De NAD vond dat er geen bewijs was dat het beoordelingsproces van Goose Creek consumenten overhaalt om alleen positieve beoordelingen achter te laten en stelde vast dat het beoordelingsproces van Goose Creek zowel positieve als negatieve beoordelingen stimuleert.

Omdat Goose Creek\’s gestimuleerde consumentenbeoordelingen echter niet openbaar worden gemaakt, heeft de NAD aanbevolen dat alle consumentenbeoordelingen die door Goose Creek worden geplaatst of opnieuw worden geplaatst, worden aangepast zodat duidelijk en opvallend wordt vermeld dat de beoordeling is gestimuleerd.

Tagline

De NAD heeft vastgesteld dat de tagline “Bath, Body & Home” geen misleidende boodschap overbrengt waarin de producten van Goose Creek worden gelijkgesteld met B&BW-producten.

In haar adverteerdersverklaring verklaarde Goose Creek dat “hoewel Goose Creek van mening is dat haar reclameteksten en -methoden de vele voordelen van haar producten waarheidsgetrouw hebben overgebracht, zij de grondige beoordeling en begeleiding van de NAD waardeert” en “ermee instemt te voldoen aan de aanbevelingen van de NAD met betrekking tot haar reclame”.

Alle samenvattingen van BBB National Programs zijn te vinden in de bibliotheek met jurisprudentie. Voor de volledige tekst van NAD-, NARB- en CARU-beslissingen kunt u zich abonneren op het online archief. Dit persbericht mag niet worden gebruikt voor reclame- of promotiedoeleinden.

Over BBB National Programs: BBB National Programs, een non-profitorganisatie, is de thuisbasis van de onafhankelijke zelfregulering van de Amerikaanse industrie en beheert momenteel meer dan een dozijn wereldwijd erkende programma\’s die al meer dan 50 jaar het vertrouwen van de consument in het bedrijfsleven helpen vergroten. Deze programma\’s bieden verantwoording door derden en diensten voor het oplossen van geschillen die bestaande en opkomende problemen in de sector aanpakken, een eerlijker speelveld voor bedrijven creeren en een betere ervaring voor consumenten. BBB National Programs blijft haar werk ontwikkelen en haar impact vergroten door zakelijke begeleiding te bieden en best practices te stimuleren op gebieden als reclame, marketing gericht op kinderen en tieners, gegevensprivacy, geschillenbeslechting, autogarantie, technologie en opkomende gebieden. Ga voor meer informatie naar bbbprograms.org.

Over de National Advertising Division: De National Advertising Division (NAD) van BBB National Programs biedt onafhankelijke zelfregulering en geschillenbeslechting, en begeleidt de waarheidsgetrouwheid van advertenties in de VS. NAD beoordeelt nationale advertenties in alle media en haar beslissingen stellen consistente normen voor de waarheidsgetrouwheid en nauwkeurigheid van advertenties, waardoor consumenten op zinvolle wijze worden beschermd en het speelveld voor bedrijven wordt geeffend.


iCrowdNewswire