header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


National Advertising Division beveelt DIRECTV aan om twee sportclaims te wijzigen of stop te zetten

Nov 2, 2023 10:56 AM ET

New York, NY – 2 november 2023 – In een Fast-Track SWIFT-uitdaging aangespannen door de National Football League (NFL), heeft de National Advertising Division (NAD) van BBB National Programs aanbevolen dat, voor DIRECTV Sports Central, DIRECTV, LLC ofwel:

  • Stop de “geeft je toegang tot elke wedstrijd …” en “Met toegang tot elke pro voetbalwedstrijd op DIRECTV, kunnen sommige gasten hun welkom overstay” claims, of
  • De claims wijzigen om duidelijk en opvallend aan te geven dat er naast een DIRECTV-abonnement aanvullende abonnementen nodig zijn om elke profvoetbalwedstrijd te bekijken.

Fast-Track SWIFT is een versneld proces dat is ontworpen voor reclamezaken over een onderwerp die aan de NAD worden voorgelegd. De betwiste claims verschenen in televisiereclame, een video op sociale media en op de website van DIRECTV.

DIRECTV biedt haar abonnees nu DIRECTV Sports Central, een geintegreerde interface beschikbaar via de DIRECTV Gemini apparaat. Met behulp van de Sports Central-interface, kunnen DIRECTV klanten een lijst van sportevenementen in een enkel menu, met inbegrip van alle live NFL-wedstrijden uitgezonden op kanalen die worden geleverd met een DIRECTV abonnement of degenen die een abonnement van derden.

De vraag voor NAD was of de betwiste claims de niet-ondersteunde boodschap overbrengen dat DIRECTV-klanten elke pro football-wedstrijd kunnen bekijken gewoon door zich te abonneren op DIRECTV, zonder de noodzaak om een extra streamingpakket of abonnement van derden te kopen.

NAD bepaald dat de reclame van DIRECTV is niet duidelijk over welke sportprogramma\’s is en is niet beschikbaar voor het bekijken van met de geadverteerde dienst.

Hoewel DIRECTV Sports Central de klanten van DIRECTV in staat stelt om gemakkelijker toegang te krijgen tot de wedstrijden die bij hun abonnement horen, kunnen ze er geen wedstrijden van profvoetballers mee bekijken waarvoor ze anders geen abonnement hebben gekocht.

Hoewel de NAD DIRECTV aanbeveelt de bovenstaande beweringen te wijzigen of te staken, merkt de NAD op dat niets in zijn beslissing DIRECTV belet waarheidsgetrouwe en niet-misleidende beweringen te doen over de voordelen van DIRECTV Sports Central.

In zijn adverteerder verklaring, DIRECTV verklaarde dat het “is blij NAD erkend dat de DIRECTV Sports Central ervaring biedt unieke waarde voor de consument” en dat het “zal voldoen aan de NAD beslissing.”

Alle samenvattingen van BBB National Programs case decisions zijn te vinden in de case decision library. Voor de volledige tekst van NAD-, NARB- en CARU-beslissingen kunt u zich inschrijven voor het online archief. Dit persbericht mag niet worden gebruikt voor reclame- of promotiedoeleinden.

Over BBB National Programs: BBB National Programs, een non-profitorganisatie, is de thuisbasis van de onafhankelijke zelfregulering van de Amerikaanse industrie en beheert momenteel meer dan een dozijn wereldwijd erkende programma\’s die al meer dan 50 jaar het vertrouwen van de consument in het bedrijfsleven helpen vergroten. Deze programma\’s bieden verantwoording door derden en diensten voor het oplossen van geschillen die bestaande en opkomende problemen in de sector aanpakken, een eerlijker speelveld voor bedrijven creeren en een betere ervaring voor consumenten. BBB National Programs blijft haar werk ontwikkelen en haar impact vergroten door zakelijke begeleiding te bieden en best practices te stimuleren op gebieden als reclame, marketing gericht op kinderen en tieners, gegevensprivacy, geschillenbeslechting, autogarantie, technologie en opkomende gebieden. Ga voor meer informatie naar bbbprograms.org.

Over de National Advertising Division: De National Advertising Division (NAD) van BBB National Programs biedt onafhankelijke zelfregulering en geschillenbeslechting, en begeleidt de waarheidsgetrouwheid van advertenties in de VS. NAD beoordeelt nationale advertenties in alle media en haar beslissingen stellen consistente normen vast voor de waarheidsgetrouwheid van advertenties en nauwkeurigheid, waardoor consumenten op zinvolle wijze worden beschermd en het speelveld voor bedrijven wordt geeffend.

Contact:
Jennie Rosenberg
Mediarelaties
BBB Nationale Programma\’s
[email protected]


iCrowdNewswire