header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Northwestern Mutual: Hoe echtgenoten zich samen kunnen voorbereiden op ouderschapsverlof

Nov 3, 2023 3:51 PM ET

Voor aanstaande ouders maakt het plannen van ouderschapsverlof een enorm verschil. De komst van een kind brengt een heleboel nieuwe verantwoordelijkheden met zich mee, maar met een beetje coordinatie tussen de ouders kom je een heel eind. Hier zijn een paar dingen waar aanstaande ouders op kunnen letten als ze zich samen voorbereiden op ouderschapsverlof.

Zorg voor duidelijkheid over het ouderschapsverlofbeleid

Sommige werkgevers bieden betaald verlof, andere niet. Volgens de federale wetgeving moeten werkgevers met 50 of meer werknemers 12 weken onbetaald verlof geven aan moeders van pasgeboren of geadopteerde kinderen. Het eerste wat aanstaande ouders moeten doen, is weten hoeveel verlof ze kunnen opnemen en of het betaald wordt. Raadpleeg de beleidsdocumenten van de organisatie of neem contact op met personeelszaken.

Neem een levensverzekering

De meeste aanstaande ouders denken niet aan financiele producten in afwachting van de geboorte van hun kind. Een levensverzekering is echter een manier om kinderen te beschermen als een of beide ouders onverwacht overlijden. Nieuwe ouders met een beperkt budget, die vaak hun eerste polis kopen, kunnen kiezen voor een overlijdensrisicoverzekering. Een overlijdensrisicoverzekering met een looptijd van 20 jaar kan bijvoorbeeld een ouder dekken tot de kinderen volwassen en onafhankelijk zijn.

Verlofschema\’s coordineren

Alle ouders hebben hun eigen aanpak voor het plannen van ouderschapsverlof. Sommigen geven de voorkeur aan overlappingen, zodat ze tijd kunnen besteden aan het samen ouderschap. Anderen geven de voorkeur aan een gespreide aanpak waarbij eerst een ouder thuis blijft (misschien tijdens de laatste weken van de zwangerschap en de eerste periode na de bevalling). Nadat hun verlof is afgelopen, begint de andere ouder met zijn/haar verlof en blijft thuis bij de baby terwijl de ander weer aan het werk gaat. Aanstaande ouders kunnen heen en weer gaan over alle mogelijkheden. De baan en de werkgever spelen ook een belangrijke rol – sommige werkgevers zijn flexibeler met ouderschapsverlof dan andere.

Het is belangrijk dat echtgenoten al deze factoren in overweging nemen wanneer ze beslissen hoe ze hun ouderschapsverlof gaan gebruiken. Uiteindelijk is er geen standaardaanpak – echtgenoten kunnen bespreken wat voor hen het beste werkt en dienovereenkomstig plannen.

Vraag advies aan andere ouders op het werk

Collega\’s die zelf kinderen hebben gekregen, kunnen veel nuttige informatie geven over het ouderschapsverlof. Ze kunnen uitleggen hoeveel flexibiliteit de organisatie biedt aan aanstaande ouders als het gaat om gezinsverlof en welke problemen zich kunnen voordoen. Ze kunnen ook inzicht geven in eventuele voordelen die het bedrijf nieuwe ouders biedt, zoals subsidies voor kinderopvang. Collega\’s die zelf kinderen hebben, kunnen ook inzicht geven in het behouden van een goede balans tussen werk en prive en suggesties doen om vermoeidheid en burn-out te voorkomen.

Voldoen aan professionele verplichtingen

Managers hebben meer vertrouwen in de afwezigheid van een collega als ze weten dat hun team goed voorbereid is. Daarom moet iedereen die ouderschapsverlof overweegt zijn manager vroegtijdig informeren (binnen redelijke grenzen) en werken aan een overdrachtsdocument of instructies voor het team om naar te verwijzen tijdens de afwezigheid. Medewerkers die ouderschapsverlof aanvragen, kunnen aanbieden om een tijdelijke medewerker te trainen en eventuele vragen en zorgen van het team vooraf te verduidelijken.

Bron: Northwestern Mutual


iCrowdNewswire