header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Vandaag zijn de lichten aan voor naschoolse programma\’s in het hele land

Nov 3, 2023 3:45 PM ET

24e Jaarlijkse Rally voor Afterschool laat licht schijnen op de belangrijke rol die programma\’s spelen voor leerlingen, gezinnen en gemeenschappen

Washington, D.C. – In Arkansas leggen leerlingen een hindernisbaan af met leden van de plaatselijke brandweer. In Californie leren ze manden vlechten en voeren ze liedjes en sketches op. In Maine vechten ze tegen robots; in Delaware verkennen ze carrieres van tuinarchitectuur tot bankieren; in Georgia identificeren ze inheemse planten tijdens een wandeling; en in Illinois werken ze samen met professionele kunstenaars aan sculpturen van papiermache. In Florida nemen leerlingen het in trefbal op tegen hun ouders en koken ze een maaltijd voor hun familie. In Maryland maken leerlingen kaarten voor plaatselijke verpleeghuizen en beschilderen ze rotsen met boodschappen over vriendelijkheid.

Al deze activiteiten, evenals presentaties van leerlingen, kunsttentoonstellingen, wetenschapsprojecten, open huizen, wandelingen en loopjes, bezoeken van wetgevers en nog veel meer, vinden plaats in het kader van Lights On Afterschool, de enige nationale rally voor naschoolse programma\’s. Ongeveer 8.000 evenementen met een miljoen mensen worden vandaag, 26 oktober, en de rest van de maand gehouden. De 24e jaarlijkse Lights On Afterschool, georganiseerd door de Afterschool Alliance, omvat evenementen op scholen, 4-Hs, Boys & Girls Clubs, YMCA\’s, parken, musea, buurthuizen, bibliotheken en andere plaatsen.

“Duizenden naschoolse programma\’s laten de vele manieren zien waarop naschoolse programma\’s het succes en welzijn van leerlingen ondersteunen,” zegt Jodi Grant, uitvoerend directeur van de Afterschool Alliance. “Naschoolse programma\’s houden kinderen veilig en gezond, inspireren hen om te leren en geven werkende ouders gemoedsrust. Ze helpen leerlingen verborgen talenten te ontsluiten en hun volledige potentieel te bereiken. Maar de pandemie heeft zowel het personeel als de financieringstekorten verergerd en helaas is de vraag naar naschoolse opvang nog nooit zo groot geweest als nu. Lights On Afterschool laat zien dat er veel meer geinvesteerd moet worden in naschoolse opvang, zodat alle leerlingen kunnen profiteren van de essentiele ondersteuning die naschoolse programma\’s bieden.”

De skyline van New York City zal vanavond schitteren voor naschoolse opvang wanneer het Empire State Building in geel en blauw wordt verlicht voor Lights On Afterschool. Dankzij Clear Channel Outdoor worden berichten over naschoolse opvang getoond op digitale billboards, bushokjes en posters in 25 landen, waaronder twee jumbo billboards op Time Square in New York City. Andere bezienswaardigheden die deze week worden verlicht voor naschoolse activiteiten zijn: de Caesars Superdome in New Orleans, Louisiana; de Governor\’s Executive Residence in Raleigh, North Carolina; het Lincoln Financial Field Eagles Stadium in Philadelphia, Pennsylvania; het South Street Station in Boston, Massachusetts; de Aloha Tower in Honolulu, Hawaii; en de Frederick Douglass Bridge in Washington, D.C.; en vele andere.

STEM-gerelateerde Lights On Afterschool-evenementen worden gesponsord door NASA, die programma\’s en jongeren heeft uitgenodigd om deel te nemen aan een speciaal virtueel evenement met Thermal Blanket Technician Paula Cain; het Center of Science and Industry (COSI), dat gratis James Webb Space Telescope Learning Lunchbox STEM-kits geeft aan jongeren op 45 programma\’s; 4-H, dat Power Protectors challenge kits geeft; en STEM Superheroes, dat Everyday Superheroes: Women in Energy Careers boeken doneert en experts stuurt om met leerlingen te praten over een carriere in STEM-energievelden.

Andere Lights On Afterschool evenementen die deze en volgende week plaatsvinden:

Baltimore, Maryland: Ellie Mitchell, Maryland Out of School Time Network (MOST), [email protected]

Voor Lights On Afterschool organiseert het Maryland Out of School Time Network (MOST) op 26 oktober het forum “Lights On Math in Maryland” in de Earl G. Graves School of Business and Management aan de Morgan State University. Tijdens het interactieve forum, dat wordt georganiseerd in samenwerking met de gouverneur van Maryland, Aruna Miller, zullen oplossingen worden onderzocht voor de aanpak van wiskundeprestaties en strategieen om leerlingen enthousiast te maken voor wiskunde tijdens en buiten de schooldag.

Belington, West Virginia: Carol Malcolm-Parsons, KidREACH Appalachia, [email protected]

Op 26 oktober houdt KidREACH Appalachia Lights On Afterschool vieringen op al haar locaties. Belington Middle School organiseert een evenement voor positieve ontspanning waarbij leerlingen leren omgaan met emoties en zintuiglijke flesjes maken. Op Belington Elementary houden leerlingen een glow party, compleet met oplichtende spelletjes, schilderen, speeldeeg en nog veel meer. Op Junior Elementary leidt de STEM-coordinator (wetenschap, technologie, techniek en wiskunde) van de locatie een STEMing the Sun-evenement. Leerlingen leren alles over de zon en bouwen hun eigen zonnewijzer.

Bronx, New York: Irene Rosario, Nieuwe vestiging Bronx Helpers, [email protected]

Op 26 oktober organiseert Bronx Helpers een Lights On Afterschool filmavond en een evenement voor buurtbetrokkenheid. Middelbare scholieren van het naschoolse programma hebben donaties ingezameld voor 200 zelfzorgkits en flyers opgehangen in plaatselijke parken om mensen die dakloos zijn aan te moedigen om op 26 oktober naar het programma te komen om een kit te ontvangen. De leerlingen kijken ook samen naar een film, hullen zich in glow in the dark kleding en zetten buiten bij New Settlement tafels neer om de waterdichte gepersonaliseerde kits uit te delen aan mensen in nood.

Holloman AFB, New Mexico: Rhonda Fowler, Holloman School Age Center, [email protected]

Om Lights On Afterschool te vieren, organiseert het Holloman School Age Center op 26 oktober “Books of Wonder”, een open huis. Klaslokalen worden omgetoverd tot verschillende kinderboeken, met thema-activiteiten en STEM-projecten (wetenschap, technologie, techniek en wiskunde).

Lincoln Park, Michigan: Dawn Trueblood, Wayne Metropolitan Community Action Agency, 313-399-4473, [email protected]

Op 26 oktober organiseren Wayne Metropolitan Community Action Agency en Lincoln Park High School “Lights On at Boo Zoo”, een verkenning van de bossen, ecosystemen en wilde dieren van Amerika. Tijdens de Lights On Afterschool viering kunnen leerlingen en families dieren van dichtbij bekijken, zoals een kangoeroe, aap, oehoe, Siberische lynx, grote python, reuzenschildpad, tarantula, kinkajou, bosmarmot, alligator en Vlaams reuzenkonijn. Ze leren over het ecologisch evenwicht dat nodig is om deze soorten in stand te houden en gasten kunnen dierenmaskers maken en selfies nemen op de achtergrond van het “Haunted Forest”.

Shelbyville, Kentucky: Tammy Simpson, Shelby County Public Schools Daycares, Spartan Academy, [email protected]

Ter gelegenheid van Lights On Afterschool werken de Shelby County Public School Daycares en de zeven kinderdagverblijven samen met lokale boeren en bedrijven om dit een week lang te vieren. Op 23 oktober haalden gezinnen gratis pompoenen op, geschonken door boerderijen in de buurt en snijpakketten geschonken door lokale bedrijven. Ze namen ze mee naar huis om ze uit te snijden met als thema “What We Love About Our Afterschool Program”. Op 26 oktober nemen de gezinnen hun uitgesneden pompoenen mee naar hun programma om ze \’s avonds tijdens een bijeenkomst tentoon te stellen. Om 18.30 uur verzamelen de deelnemers zich op Stargazer Plaza om wetgevers en kiezers te laten zien hoe belangrijk naschoolse programma\’s zijn voor de gemeenschap. Shelby County Judge Executive Dan Ison verlicht het gerechtsgebouw in het blauw om steun voor naschoolse opvang te betuigen en Simpsonville burgemeester Ronnie Sowder en Shelbyville burgemeester H. Troy Ethington verlichten hun stadhuizen in het blauw. Er worden meer dan 150 mensen verwacht.

Skowhegan, Maine: Afterschool Ambassadeur Dawn Fickett, REACH After School, [email protected]

De stad Skowhegan werkt samen met het REACH naschoolse programma om Lights On Afterschool te vieren met een open huis in de hele gemeenschap op 28 oktober. Het open huis biedt een momentopname van het naschoolse programma dat op alle drie de REACH locaties wordt aangeboden. De middelbare school zal al haar clubaanbod laten zien, met kookclubs die eten verzorgen, de kunstclub die zich laat schminken en de roboticaclub die demonstraties en een schijngevecht geeft. Daarnaast zullen de avonturenclubs, in samenwerking met Skowhegan Outdoors, een hindernisbaan aanbieden, zal het Civil Rights Team zijn Day of Welcome presenteren en zullen de theater- en dansclub een dansjam voor het hele gezin organiseren. Op de Margaret Chase Smith locatie worden in samenwerking met 4-H afwisselende interactieve STEM-activiteiten (wetenschap, technologie, techniek en wiskunde) georganiseerd. De Bloomfield Elementary-vestiging biedt een speelleerlab.

** Dit evenement kan worden uitgesteld vanwege de actieve schutter in Maine.

Terre Haute, Indiana: Afterschool Ambassadeur Eleanor Remseier, Camp Navigate, Inc., [email protected]

Een van de vier aandachtsgebieden van Camp Navigate is kiezen voor een gezondere levensstijl, dus voor het Lights On Afterschool-evenement organiseert het programma een wandeling/loop op zaterdag 28 oktober. Het evenement begint in het ISU Memorial Stadium en wordt gehouden in samenwerking met het VCSC Coordinated Health Program en de Indiana State University. Deelnemers worden aangemoedigd om “spookachtige” Halloween-kostuums te dragen. Burgemeester Duke Bennett zal een van de sprekers zijn. Voor elke geregistreerde deelnemer doneert Camp Navigate $1,00 aan 14th and Chestnut, een non-profit jeugdorganisatie die met kinderen in achterstandswijken werkt.

Ongeveer 24,7 miljoen kinderen in de VS die niet naar een naschools programma zouden gaan, zouden wel meedoen als er een programma voor hen beschikbaar was, volgens een enquete onder 1.500 ouders die in opdracht van de Afterschool Alliance werd uitgevoerd door Edge Research in 2022. Dat is het hoogste aantal ooit gemeten. De onvervulde vraag naar naschoolse programma\’s is aanzienlijk hoger onder Latino en zwarte kinderen (respectievelijk 60% en 54%) dan onder kinderen in het algemeen (49%). De kosten zijn de belangrijkste belemmering voor inschrijving, 57% van de ouders noemt dit als reden om hun kind niet in te schrijven. Negentig procent van de ouders beoordeelt de kwaliteit van het naschoolse programma waar hun kind naar toe gaat als uitstekend (51%) of zeer goed (39%).

Dit jaar vindt Lights On Afterschool plaats terwijl het land 25 jaar viert sinds de lancering van21st Century Community Learning Centers (21st CCLC), de belangrijkste federale financieringsstroom voor naschoolse en zomerse leerprogramma\’s.21st CCLC is uitgegroeid van een klein, discretionair subsidieprogramma voor ongeveer 40.000 leerlingen tot een initiatief dat bijna 1 miljoen leerlingen bereikt. Toch wachten er in de Verenigde Staten van vandaag voor elk kind in een naschools programma nog vier anderen om te worden toegelaten.

Het federale Amerikaanse reddingsplan voorzag in $122 miljard voor schooldistricten via het ESSER-fonds (Elementary and Secondary School Emergency Relief). Uit een nieuwe studie van de Afterschool Alliance – de eerste die ooit onderzocht hoe schooldistricten deze fondsen gebruiken voor naschoolse en zomerprogramma\’s – blijkt dat acht op de tien schooldistricten pandemische noodfondsen investeren in naschoolse en zomerlessen, maar de totale investering is klein en de focus ligt voornamelijk op bijlessen. Slechts een op de vijf schooldistricten investeert ESSER-fondsen in naschoolse programma\’s die zowel academisch onderwijs als verrijking bieden.

Het aantal leerlingen dat naschoolse maaltijden krijgt, is aanzienlijk gedaald van oktober 2021 tot oktober 2022, volgens een nieuwe studie van het Food Research & Action Center (FRAC), die deze week is uitgebracht. Uit het onderzoek blijkt dat 339.383 minder leerlingen deze essentiele maaltijden krijgen – een daling van 23% en de eerste daling in deelname sinds naschoolse suppers beschikbaar werden in 2010. Jodi Grant van de Afterschool Alliance noemde de daling “alarmerend” en voegde eraan toe “we moeten het aantal leerlingen dat toegang heeft tot naschoolse maaltijden verhogen en dat kunnen we alleen doen als we investeren in naschoolse programma\’s, die een levensader vormen voor jongeren en gezinnen”.

De Lights On Afterschool-poster van dit jaar is ontworpen door Lydia Ireland, een leerling uit de zevende klas van San Antonio, Texas. Ierlands tekening werd geselecteerd in een nationale wedstrijd die eerder dit jaar werd gehouden. De tekening is afgedrukt op 50.000 posters en zal door meer dan een miljoen mensen gezien worden tijdens Lights On Afterschool-evenementen in het hele land.

Capital One en Clear Channel Outdoor zijn dit jaar gulle sponsors van Lights On Afterschool.

De Afterschool Alliance is een non-profit organisatie die zich inzet voor bewustwording en belangenbehartiging om ervoor te zorgen dat alle kinderen en jongeren toegang hebben tot kwalitatief goede naschoolse programma\’s. Meer informatie is beschikbaar op www.afterschool alliance.org.

Contactgegevens:

Naam: Magen Eissenstat
Email: [email protected]
Functieomschrijving: Mediacontact


iCrowdNewswire