header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


De National Advertising Division vindt dat een claim over de “gevoeligheid” van Lumineux Whitening Strips gegrond is; beveelt aan andere claims te schrappen of aan te passen

Nov 6, 2023 11:28 AM ET

New York, NY – 6 november 2023 – In een rechtszaak aangespannen door de Procter & Gamble Company (P&G), heeft de National Advertising Division (NAD) van BBB National Programs bepaald dat Oral Essentials, Inc. (OEI) een redelijke basis heeft gegeven voor de claim op de verpakking dat Lumineux Whitening Strips “witt zonder gevoeligheid”.

Het NAD raadde OEI echter aan om de claim “30 minuten voor wittere tanden” te schrappen of aan te passen om te voorkomen dat de boodschap wordt overgebracht dat consumenten wittere tanden krijgen nadat ze het Lumineux-product 30 minuten lang hebben gebruikt.

“Witter zonder gevoeligheid

Ter ondersteuning van de claim “bleekt zonder gevoeligheid” baseerde OEI zich op twee klinische onderzoeken, waarvan de NAD oordeelde dat deze een redelijke ondersteuning boden voor de gewraakte claim. Verder concludeerde het NAD dat de klinische studie van P&G geen betrouwbaarder bewijs bood dan de door OEI verstrekte studies met betrekking tot de gevoeligheid voor witmakers.

“30 minuten naar wittere tanden”

De NAD concludeerde dat consumenten de claim “30 minuten tot wittere tanden” redelijkerwijs kunnen opvatten als een merkbaar wittere tanden na gebruik van de Lumineux Whitening Strips na een keer aanbrengen binnen 30 minuten, ook al staat op de verpakking dat er 14 behandelingen nodig zijn voor een volledig witmakend effect.

Verder stelde de NAD vast dat de door OEI voorgestelde vermelding “bij dagelijks gebruik gedurende ten minste 7 dagen volgens voorschrift” een misleidende boodschap niet zou voorkomen, omdat deze in tegenspraak zou zijn met de belangrijkste boodschap van de claim.

Om deze redenen raadde de NAD OEI aan om de claim “30 minuten tot wittere tanden” te schrappen of te wijzigen om te voorkomen dat de boodschap wordt overgebracht dat consumenten wittere tanden ervaren na eenmalig gebruik van het Lumineux-product gedurende 30 minuten.

In de adverteerdersverklaring stelt OEI dat het “het op prijs stelt dat de NAD van mening is dat de claim dat Lumineux Whitening Strips \’whiten without the sensitivity\’ wordt ondersteund door klinische studies. Als groot voorstander van het zelfreguleringsproces zal OEI de aanbevelingen van de NAD opvolgen en claims aanpassen met betrekking tot de duur van het gebruik van Lumineux Whitening Strips die nodig zijn om witmakers te krijgen.”

Alle samenvattingen van BBB Nationale Programma\’s zijn te vinden in de bibliotheek met casusbeschikkingen. Voor de volledige tekst van de NAD, NARB en CARU uitspraken kunt u zich inschrijven voor het online archief. Dit persbericht mag niet worden gebruikt voor reclame- of promotiedoeleinden.

Over BBB National Programs: BBB National Programs, een non-profitorganisatie, is de thuisbasis van de onafhankelijke zelfregulering van de Amerikaanse industrie en beheert momenteel meer dan een dozijn wereldwijd erkende programma\’s die al meer dan 50 jaar het vertrouwen van de consument in het bedrijfsleven helpen vergroten. Deze programma\’s bieden verantwoording door derden en diensten voor het oplossen van geschillen die bestaande en opkomende problemen in de sector aanpakken, een eerlijker speelveld voor bedrijven creeren en een betere ervaring voor consumenten. BBB National Programs blijft haar werk ontwikkelen en haar impact vergroten door zakelijke begeleiding te bieden en best practices te stimuleren op gebieden als reclame, marketing gericht op kinderen en tieners, gegevensprivacy, geschillenbeslechting, autogarantie, technologie en opkomende gebieden. Ga voor meer informatie naar bbbprograms.org.

Over de National Advertising Division: De National Advertising Division (NAD) van BBB National Programs biedt onafhankelijke zelfregulering en geschillenbeslechting, en begeleidt de waarheidsgetrouwheid van advertenties in de VS. NAD beoordeelt nationale advertenties in alle media en haar beslissingen stellen consistente normen voor de waarheidsgetrouwheid en nauwkeurigheid van advertenties, waardoor consumenten op zinvolle wijze worden beschermd en het speelveld voor bedrijven wordt geeffend.


iCrowdNewswire