header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


5 Belastingvoordelen van levensverzekeringen

Nov 8, 2023 1:52 PM ET

Bij het plannen van de toekomst is een solide financiele basis essentieel. Een levensverzekering helpt ervoor te zorgen dat iemands dierbaren financiele zekerheid hebben als er iets gebeurt, terwijl het ook bepaalde belastingvoordelen biedt die investeren in een polis nog aantrekkelijker maken.

Hier zijn vijf belangrijke voordelen die je moet weten voordat je met een levensverzekering begint.

1. Overlijdensuitkeringen zijn over het algemeen belastingvrij

Een belangrijk voordeel van een levensverzekering is dat uitkeringen bij overlijden door de verzekeraar over het algemeen niet onderworpen zijn aan federale inkomstenbelasting of overdrachtsbelasting (zoals successierechten). Dit betekent dat alle uitbetalingen van een polis, ongeacht de hoogte van de dekking, rechtstreeks naar de begunstigden gaan zonder te worden verminderd met belastingkosten of andere bijbehorende kosten.

2. Potentieel grotere investeringsgroei na verloop van tijd

Afhankelijk van het type levensverzekering dat men kiest, kunnen sommige polissen extra belastingvoordelen bieden doordat de premiebetalingen kunnen groeien en mogelijk kunnen worden opgenomen of geleend zonder belastingkosten.

3. Premies kunnen fiscaal aftrekbaar zijn

Men kan de jaarlijkse premies voor bepaalde soorten levensverzekeringen aftrekken. Hieronder vallen dividend uitkerende levensverzekeringen en bepaalde soorten permanente levensverzekeringen.

4. Flexibiliteit & controle over fondsen

Bij sommige permanente levensverzekeringsproducten kunnen polishouders geld van hun contante waarde gebruiken om premies te betalen als ze ooit noodgeld nodig hebben of extra geld achter de hand hebben. Deze fondsen kunnen later ook beschikbaar zijn om tegen te lenen (met rente).

5. Geld kan belastingvrij worden overgedragen

Sommige polishouders kunnen ook geld overmaken van de ene levensverzekering naar de andere zonder belasting te betalen. Dit kan vooral handig zijn als iemand zijn dekkingsbedrag wil aanpassen of extra geld nodig heeft voor andere financiele planningsbehoeften.

Is levensverzekering fiscaal aftrekbaar?

Is een levensverzekering fiscaalaftrekbaar? Jaarlijkse premies kunnen fiscaal aftrekbaar zijn, afhankelijk van de polis. Het is echter belangrijk om te onthouden dat deze aftrek niet altijd mogelijk is, vooral omdat dit afhankelijk is van bepaalde factoren zoals het inkomensniveau en de gekozen polistypes.

Het is het beste om een financieel adviseur of belastingprofessional te raadplegen die de unieke situatie van de polis kan uitleggen en kan bepalen of eventuele aftrekposten van toepassing zijn.

Levensverzekeringen vergelijken

Bij levensverzekeringen zijn er twee soorten polissen: tijdelijke en permanente.

Zoals de naam al doet vermoeden, is een overlijdensrisicoverzekering een polis die dekking biedt voor een vaste periode (bijvoorbeeld 10, 20 of 30 jaar). Aan de andere kant biedt een permanente levensverzekering levenslange dekking zolang de premies op tijd en volledig worden betaald. Er zijn een paar soorten permanente levensverzekeringen en afhankelijk van het type polis kunnen sommige polissen extra voordelen bieden zoals belastingbesparing en groeimogelijkheden voor investeringen.

Voordat je een beslissing neemt, is het essentieel om de verschillende soorten polissen te vergelijken en te begrijpen welke het beste past bij je specifieke behoeften.

Conclusie

Een levensverzekering is een geweldige manier om gemoedsrust te bieden en ervoor te zorgen dat er voor je dierbaren wordt gezorgd in het geval van een onverwacht overlijden. Investeren in een levensverzekering helpt bij het beschermen van degenen die dicht bij de polishouder staan en biedt verschillende belastingvoordelen die kunnen helpen bij het optimaliseren van hun financien voor succes op de lange termijn.

Doe altijd onderzoek en raadpleeg indien nodig financiele professionals om weloverwogen beslissingen te kunnen nemen.

De inhoud van dit artikel is bedoeld voor algemene informatieve doeleinden en is niet bedoeld als fiscaal, juridisch, gezondheids- of financieel advies voor een persoon of voor een specifieke situatie. Werkgevers, werknemers en andere personen moeten contact opnemen met hun eigen adviseurs over hun situatie. Voor volledige details, inclusief beschikbaarheid en kosten van Aflac verzekeringen, kun je contact opnemen met je lokale Aflac agent.

Aflac Dekking

Leven (A68000-serie) – In Arkansas, Idaho, Oklahoma, Oregon, Pennsylvania, Texas, & Virginia, Policies: ICC1368100, ICC1368200, ICC1368300, ICC1368400. In Delaware, polissen A68100-A68400. In New York, NY68100-NY68400. Looptijd en heel leven (serie B60000) – In Arkansas, Idaho, Oklahoma, Pennsylvania, Texas, & Virginia, polissen: ICC18B60C10, ICC18B60100, ICC18B60200, ICC18B60300, & ICC18B60400. Groepsleven (Q60000-serie) – In Arkansas, Delaware & Oregon, Polis Q60100M. In Idaho Polis Q60100MID. In Oklahoma, Polis Q60100MOK. In Texas, Polis Q60100MTX. Groepsleven voor bepaalde tijd (Q60000-serie) – In Delaware, Polissen Q60200M. In Arkansas, Idaho, Oklahoma, Oregon & Texas, Policies ICC18Q60200M, ICC18Q60300C, ICC18Q60400C.

De Aflac-dekking wordt verzekerd door American Family Life Assurance Company of Columbus. In New York wordt de dekking verzorgd door American Family Life Assurance Company of New York.

Eerste dekking

Final Expense (Life) – In Arkansas, Delaware, Idaho, Oklahoma, Oregon, Pennsylvania, Texas, & Virginia, Policies ICC21-AFLLBL21 en ICC21-AFLRPL21; en Riders ICC21-AFLABR22, ICC21-AFLADB22, en ICC21-AFLCDR22.

Tier One-dekking wordt onderschreven door Tier One Insurance Company.

Dekking is mogelijk niet beschikbaar in alle staten, inclusief maar niet beperkt tot DE, ID, NJ, NM, NY of VA. Voordelen/premietarieven kunnen varieren afhankelijk van de staat en het niveau van het plan. Optionele aanvullingen kunnen beschikbaar zijn tegen extra kosten. Polissen en aanvullingen kunnen ook een wachtperiode bevatten. Raadpleeg de exacte polis- en aanvullende formulieren voor details, definities, beperkingen en uitsluitingen.

Tot de groep verzekeraars van Aflac behoren Aflac, Aflac New York, Continental American Insurance Company en Tier One Insurance Company.

Aflac WWHQ | Tier One Insurance Company | 1932 Wynnton Road | Columbus, GA 31999.

Aflac New York | 22 Corporate Woods Boulevard, Suite 2 | Albany, NY 12211

Z2301169 EXP 10/24


iCrowdNewswire