header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


5 Recente technologische vooruitgang in orthodontische zorg

Nov 8, 2023 1:16 PM ET

De meeste mensen denken bij orthodontische zorg misschien alleen aan een traditionele metalen beugel. Recente technologische ontwikkelingen hebben het uitlijnen van tanden echter veel efficienter en minder opvallend gemaakt. Een van de populairste opties is tegenwoordig het gebruik van clear aligners, doorzichtige plastic bakjes die op iemands tanden worden bevestigd. Deze doorzichtige uitlijners voor tanden verschuiven de tanden geleidelijk in de juiste positie zonder het gedoe van metalen draden, maar dat zijn niet de enige recente technologische ontwikkelingen die mensen helpen hun gezicht recht te krijgen.

Digitale afdrukken

Vroeger moesten patienten in een kleverige mal bijten om een fysieke afdruk van hun tanden te maken. Moderne orthodontische technologie heeft dit rommelige proces echter vervangen door digitale afdrukken. Een orthodontist maakt met een klein staafje een scan van het gebit van de patient en creeert zo een digitaal 3D-model. Dit model wordt vervolgens gebruikt om gepersonaliseerde clear aligners te ontwikkelen, waardoor de pasvorm nauwkeuriger is en de patient sneller geholpen wordt.

3D afdrukken

Zodra de digitale afdrukken klaar zijn, kan de orthodontist 3D-printing gebruiken om op maat gemaakte uitlijners te maken die perfect passen bij het gebit van de patient. Dit op maat gemaakte proces zorgt voor een nauwkeurigere beweging van de tanden en verkort uiteindelijk de duur van de behandeling. Hoewel 3D-printen nog een relatief nieuwe technologie is, heeft het zich al snel ontwikkeld tot een transformerend hulpmiddel in de orthodontische zorg.

Versnelde orthodontie

Versnelde orthodontie is een opwindende ontwikkeling in de orthodontische zorg waarmee tandartsen tanden sneller kunnen verplaatsen dan met traditionele methoden. Bij deze aanpak wordt een klein apparaatje in de mond geplaatst om de botgroei te stimuleren. Het resultaat is een snellere behandeling, wat betekent dat mensen de clear aligners minder lang kunnen dragen dan bij een beugel of andere procedures voor het rechtzetten van tanden, met sneller resultaat.

Bevestigingen voor Clear Aligners

Hoewel clear aligners al een meer discrete orthodontische behandeloptie zijn dan traditionele metalen beugels, maken de recent geintroduceerde clear aligner opzetstukjes het nog moeilijker om deze apparaten te ontdekken. Deze kleine tandkleurige hulpstukjes zijn ontworpen om beter grip te hebben op de tanden, waardoor clear aligners beter passen, met meer kracht kunnen worden ingedrukt en de behandeltijd drastisch wordt verkort.

Virtuele controle

Virtuele monitoring stelt orthodontisten in staat om de voortgang van de behandeling van hun patienten bij te houden zonder dat ze regelmatig persoonlijk langs hoeven te komen. Patienten dragen een sensor die ontworpen is om de voortgang van hun behandeling te meten, waardoor hun orthodontist hun voortgang op afstand kan volgen. Dit gestroomlijnde controleproces geeft patienten meer autonomie, maximaliseert de mondzorg en verkort de duur van de meeste behandelingen.

Orthodontische zorg is altijd in ontwikkeling

Met deze vijf recente technologische ontwikkelingen in de orthodontische zorg is het uitlijnen van tanden nog nooit zo efficient en toegankelijk geweest. Wanneer iemand clear aligners overweegt, is het verstandig om een ervaren orthodontist te bezoeken die gedetailleerde informatie kan geven en eventuele vragen kan beantwoorden. Zoals bij elke alignerbehandeling varieert de prijs van clear aligners, maar de kosten zijn het bijna altijd waard voor de voordelen die rechtere tanden bieden.


iCrowdNewswire