header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


7 redenen waarom Clear Aligners geen oplichterij zijn

Nov 8, 2023 1:26 PM ET

Clear teeth aligners zijn tegenwoordig een van de populairste methoden om tanden uit te lijnen, dankzij de vele voordelen. Er bestaan echter nog steeds misvattingen over, en sommigen bestempelen ze als oplichterij. Hier zijn zeven redenen waarom clear teeth aligners geen oplichterij zijn en de investering waard zijn.

Ze werken

Tandartsen hebben bewezen dat clear aligners effectief zijn bij het uitlijnen van tanden, in sommige gevallen zelfs sneller dan een beugel. Er wordt gebruik gemaakt van een reeks doorzichtige plastic bakjes om de tanden geleidelijk aan te passen, waarbij de tanden op hun plaats worden getrokken totdat ze de gewenste positie hebben bereikt. De aligners worden speciaal op maat gemaakt voor het gebit van de patient, zodat de tanden precies op de juiste plaats komen te staan. Clear aligners kunnen ook verschillende gebitsproblemen corrigeren, zoals scheve tanden, overbeet, onderbeet en ruimte tussen de tanden.

Ze zijn comfortabel

In tegenstelling tot traditionele beugels met metalen beugels en draden die de mond kunnen irriteren, zijn Clear aligners zo ontworpen dat ze comfortabel zitten. Ze zijn gemaakt van glad, flexibel plastic dat zich vormt naar de tanden en het tandvlees, waardoor ze goed passen en zacht zijn voor de mond. Mensen kunnen de doorzichtige uitlijners de hele dag door dragen en ze alleen verwijderen als ze eten of hun tanden poetsen.

Ze zijn vrijwel onzichtbaar

Clear aligners zijn gemaakt van helder, bijna onzichtbaar plastic, dus ze vallen nauwelijks op als ze gedragen worden. Niemand zal weten dat iemand een tandheelkundige behandeling ondergaat met zo\’n eenvoudig uiterlijk, wat een enorm voordeel kan zijn voor volwassenen die niet de esthetische problemen willen die traditionele beugels met zich meebrengen.

Ze zijn betaalbaar

Veel mensen gaan ervan uit dat clear aligners duur zijn, maar dat is niet het geval. Hoewel ze soms duurder zijn dan een traditionele beugel, afhankelijk van de aanbieder, zijn ze nog steeds voordeliger dan andere cosmetische tandheelkundige procedures zoals facings. De kosten van tanden aligners varieren ook afhankelijk van de ernst van het tandprobleem, maar de meeste aanbieders bieden flexibele betalingsregelingen om de behandeling betaalbaarder te maken.

Ze zijn handig

Clear aligners kunnen gemakkelijk worden gebruikt, gereinigd en opgeborgen, waardoor het gemakkelijk is om je mondhygiene ermee te onderhouden. Mensen hebben geen speciale hulpmiddelen zoals flossdraad nodig om hun tanden te reinigen tijdens het uitlijnen. Ze kunnen ze gemakkelijk verwijderen voordat ze hun tanden poetsen en flossen, waardoor het gemakkelijk is om hun tanden te reinigen zoals ze normaal zouden doen.

Ze zijn veilig

Clear aligners zijn veilig voor alle leeftijden en beschadigen de tanden niet. De aligners worden gemaakt met behulp van 3D-computerbeeldvorming, waarmee unieke mallen worden gemaakt die voor elke patient op maat worden gemaakt. Deze mallen worden geleidelijk en veilig gebruikt, zodat de tanden in de mond van de patient in de loop van een aantal maanden in de juiste positie worden gebracht.

Ze besparen tijd

Clear aligners vereisen minder bezoeken aan de tandarts dan traditionele beugels, waardoor het behandelingsproces sneller verloopt. Tijdens de aligner-behandeling gaan mensen minder vaak naar de tandarts, meestal slechts om de zes tot acht weken. De effectiviteit van een aligner is soms ook sneller dan het rechtzetten van tanden met een beugel, afhankelijk van bij welke dienstverlener ze worden gemaakt.

Plan vandaag nog een consultatie

Clear aligners zijn een uitstekende optie voor iedereen die zijn of haar glimlach wil verbeteren. Het is een beter alternatief dan een traditionele beugel en biedt een discrete benadering van tanden rechtzetten die perfect is voor volwassenen die de esthetiek van een beugel willen vermijden. Hoewel de kosten van Clear aligners per aanbieder kunnen verschillen, zijn ze op de lange termijn de investering waard. Clear aligners kunnen iemands gebitsgezondheid, zelfvertrouwen en algehele kwaliteit van leven verbeteren.


iCrowdNewswire