header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


7 redenen waarom Essix Retainers beter zijn dan Hawley Retainers

Nov 8, 2023 1:17 PM ET

Clear teeth aligners zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden omdat ze een gebruiksvriendelijker alternatief zijn voor draadbeugels. Wat echter altijd volgt op een beugel of een doorzichtige tandafstelling is het advies van de tandarts om een retainer (beugel) te gebruiken. De twee populairste soorten retainers zijn Hawley retainers en Essix retainers, en hoewel beide soorten de rechte stand van iemands tanden na de behandeling effectief kunnen behouden, zijn hier zeven redenen waarom Essix retainers de betere optie kunnen zijn.

Wat zijn Essix-beugels?

Essix retainers zijn een populaire uitneembare orthodontische beugel die ontworpen is om iemands tanden in hun nieuwe positie te houden nadat de beugel uit de mond is verwijderd. Deze retainers zijn gemaakt van doorzichtig plastic materiaal, passen precies over iemands tanden en zijn vrijwel onzichtbaar wanneer ze gedragen worden. Een van de belangrijkste voordelen van Essix retainers is het comfortabele ontwerp, omdat ze op maat worden gemaakt voor de unieke gebitsstructuur van mensen. Ze zijn ook gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden, waardoor ze handig zijn voor patienten die de uitlijning van hun tanden zonder problemen willen behouden. Essix retainers kunnen een uitstekende oplossing zijn voor mensen die op zoek zijn naar een low-profile en effectieve optie om hun mooie glimlach te behouden.

Wat zijn Hawley retainers?

Hawley retainers zijn orthodontische hulpmiddelen die worden gebruikt om de stand van de tanden te behouden na een beugelbehandeling. Ze bestaan uit een metalen draad die om de tanden heen zit en hebben meestal een steun van acryl of plastic die tegen het dak van iemands mond en achter de ondertanden past. Hawley retainers zijn een van de meest gebruikte tandprotheses en worden door orthodontisten geprefereerd vanwege hun duurzaamheid en verstelbaarheid. Hoewel ze misschien even wennen zijn, kunnen patienten er zeker van zijn dat hun Hawley retainer een effectief hulpmiddel is om hun tanden recht en gezond te houden.

Belangrijkste verschillen tussen de twee

Gemakkelijk schoon te maken

Als het op mondhygiene aankomt, zijn Essix-beugels een betere keuze. Ze zijn gemaakt van doorzichtig plastic en daardoor makkelijker schoon te maken en bacterievrij te houden, zeker vergeleken met Hawley retainers, die een metalen draad hebben die een broedplaats voor bacterien kan zijn.

Comfortabel om te dragen

Een van de grootste klachten over Hawley retainers is dat ze oncomfortabel kunnen zijn, vooral voor mensen met een gevoelige mond. Beugels van Essix hebben daarentegen geen grote metalen draden en zijn gemaakt van een glad plastic materiaal, waardoor ze veel comfortabeler zijn om te dragen.

Onzichtbaarheid

Essix retainers zijn gemaakt van doorzichtig vacuumgevormd plastic dat transparant en vrijwel onzichtbaar is. Dit betekent dat mensen hun Essix retainers kunnen dragen zonder dat iemand ze opmerkt, zelfs bij interacties van dichtbij.

Gemakkelijk aanpassen

Als Essix-beugels moeten worden aangepast, kunnen ze gemakkelijk worden aangepast door een tandarts of mondhygienist die ze even verwarmt voordat ze weer in de mond worden geplaatst. Bij Hawley-beugels is voor aanpassingen meestal een bezoek aan de orthodontist nodig, die mogelijk de hele beugel opnieuw moet bewerken om deze op de juiste manier in de mond te laten passen.

Veiligheid

Hawley-beugels kunnen door de metalen draad letsel veroorzaken aan de wangen, lippen en het tandvlees. Essix retainers hebben dat probleem niet omdat ze volledig van kunststof zijn. Ze zijn ook veiliger om te dragen en veroorzaken geen snijwonden of zweertjes in iemands mond.

Duurzaamheid

Essix retainers kunnen met de juiste verzorging wel een jaar meegaan. Aan de andere kant kan het metaaldraad van Hawley retainers breken of buigen, waardoor ze vaak gerepareerd of vervangen moeten worden, wat betekent dat Essix retainers op de lange termijn een kosteneffectievere optie zijn.

Lage kosten

Als het gaat om de kosten van tanden aligners, zijn Essix retainers een goedkopere optie in vergelijking met Hawley retainers. Omdat Essix retainers gemaakt zijn van een doorzichtig plastic materiaal, is het productieproces minder gecompliceerd en is er minder arbeid nodig om ze in de mond van de patient te laten passen, wat resulteert in lagere kosten.

De keuze is duidelijk

Als het op retainers aankomt, kunnen zowel Hawley als Essix retainers de klus klaren. Essix retainers bieden echter meer voordelen. Ze zijn onzichtbaar, comfortabel om te dragen, gemakkelijk aan te passen, veilig, duurzaam en kosteneffectief. Met al deze voordelen is het makkelijk te zien waarom Essix retainers een betere keuze zijn voor retainers na een beugel- of alignerbehandeling.


iCrowdNewswire