header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Advocatenkantoor in Santa Barbara schikt $9.750.000 voor slachtoffers van Ponzi Scheme Levensverzekeringen

Nov 8, 2023 12:59 PM ET

SANTA BARBARA, Californie – Het advocatenkantoor Foley Bezek Behle & Curtis, LLP (“FBBC”) heeft een schikking van $9,75 miljoen verkregen namens bijna 1.200 personen die verstrikt waren geraakt in een frauduleuze beleggingsregeling met levensverzekeringen waarbij tussen 2004 en 2014 levensafwikkelingen betrokken waren.

De schikking van $9.750.000, die op 16 oktober werd goedgekeurd door rechter Lawrence P. Riff in het Superior Court van Californie, Los Angeles County, stelt beleggers in staat om duizenden dollars terug te verdienen die ze door de regeling hebben verloren op een pro-rata basis op basis van het bedrag van hun belegging.

FBBC-advocaten Thomas G. Foley Jr. in Santa Barbara en Kevin D. Gamarnik in Costa Mesa startten de rechtszaak in 2016 namens de eisers Konstantin Shechter, Svetlana Averbukh en Arnold Applebaum. De raadslieden Richard E. Donahoo en Sarah L. Kokonas van het in Tustin gevestigde advocatenkantoor Donahoo & Associates, PC, speelden ook een belangrijke rol in de rechtszaak en de schikkingsprocedure.

De eisers klaagden de in Los Angeles gevestigde Pacific West Capital Group, Inc. (“PWCG”) en de enige eigenaar van het bedrijf, Andrew B. Calhoun IV, aan, omdat ze beleggers ervan beschuldigden de verkoop van fractionele belangen in universele levensverzekeringspolissen aan te prijzen met misleidende en onvolledige informatie. De eisers klaagden ook het in Ohio gevestigde accountantskantoor Mills, Potoczak & Company (MPC) aan, de trustee van een trust die door PWCG was opgericht om de gekochte verzekeringspolissen aan te houden, wegens vermeende medeplichtigheid aan PWCG en het schenden van haar fiduciaire plichten als trustees tegenover beleggers. MPC financierde de schikking en ontkende aansprakelijkheid.

Volgens gerechtelijke documenten haalde PWCG meer dan $99,9 miljoen op bij meer dan 3.200 beleggers die fractionele belangen kochten in ongeveer 125 levensverzekeringspolissen. PWCG deed beleggers geloven dat hun beleggingen naar verwachting binnen 4 tot 7 jaar zouden vervallen en bood een gegarandeerd rendement van 10% tot 15%. Beleggers werd wijsgemaakt dat de reserves die PWCG opzij had gezet voldoende zouden zijn om de premies te betalen totdat de polissen zouden vervallen bij het overlijden van de verzekerden die hun polissen verkochten.

In werkelijkheid stak PWCG tot 25% van de fondsen van beleggers in eigen zak als winst, aldus de rechtszaak. Toen de reserves om premies te betalen op polissen uitgeput waren, gebruikte PWCG fondsen van nieuwe investeerders om premies te betalen op polissen waarvoor de reserves om premies te betalen uitgeput waren. De aanklagers beweerden dat PWCG onvoldoende gegevens verzamelde om de levensverwachting van de verzekerden die hun polissen verkochten nauwkeurig te voorspellen en onvoldoende reserves opbouwde om de premies op de polissen te betalen. Hierdoor liepen beleggers het risico om zelf kapitaal op te vragen om premies te betalen of de waarde van hun beleggingen te verliezen.

Foley Bezek Behle & Curtis, LLP is een dynamisch advocatenkantoor in Californie waarvan de advocaten een nationale reputatie hebben opgebouwd op het gebied van collectieve rechtszaken en massaslachtoffers, rechtszaken over natuurbranden, complexe zakelijke rechtszaken, aansprakelijkheid van kredietverstrekkers, rechtszaken over intellectueel eigendom en entertainmentrechtszaken. Het kantoor heeft kantoren in Santa Barbara en Costa Mesa.

Foley Bezek Behle & Curtis, LLP, is gevestigd aan 15 W. Carrillo St. Santa Barbara. Ga voor meer informatie over het kantoor naar foleybezek.com, of bel (805) 962-9495

Contact:
Jennifer Goddard Combs
805-565-3990
[email protected]


iCrowdNewswire