header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Buckley Bala Wilson Mew LLP behaalt record-uitspraak van $3,47 miljoen

Nov 8, 2023 1:30 PM ET

Buckley Bala Wilson Mew LLP, een bekroond advocatenkantoor in Atlanta op het gebied van arbeidsrecht en burgerrechten, heeft onlangs het grootste vonnis in de geschiedenis van het Northern District of Georgia in de wacht gesleept. Advocaten Ed Buckley en Kyle Brooks vertegenwoordigden eiser Tiphony Marshall in haar rechtszaak tegen Tidal Wave Response, LLC et al.

Deze week presenteerden Ed Buckley en Kyle Brooks van Buckley Bala Wilson Mew LLP in een juryrechtspraak over schadevergoeding, waarbij de aansprakelijkheid al was vastgesteld, de schade in een zaak waarbij Tiphony Marshall, een kantoormanager voor Tidal Wave Response, LLC, en John Myers, de eigenaar, betrokken waren. De zaak betrof bewijs van virulente raciale en seksuele intimidatie van mevrouw Marshall, culminerend in een gewelddadig incident dat haar deed vluchten van de werkplek. Op de valreep voor de rechtszaak dienden Tidal Wave Response en Myers een motie in om de zaak voort te zetten, waarbij ze beweerden niet op de hoogte te zijn geweest van het verstekvonnis en de rechtszaak, ondanks herhaalde aankondigingen van de zaak door de raadsman van de eiser en door de rechtbank. Rechter Grimberg wees hun motie af en beval dat het proces zou doorgaan. Op dat moment weigerden Myers en zijn advocaten deel te nemen aan het proces en ontvluchtten de rechtszaal. Buckley en Brooks presenteerden vervolgens een zaak aan de jury, die bestond uit het voorlezen van de erkende feiten, gevolgd door een dagvullende presentatie van de schadevergoeding, waaronder getuigenissen van mevrouw Marshall, twee van haar collega\’s die aanwezig waren tijdens de racistische en seksuele intimidatie, en haar man, die getuigde over de impact van de intimidatie op zijn vrouw.

Na ongeveer vier uur beraadslagen kwam de jury tot een uitspraak van $50.113,82 achterstallig loon; een schadevergoeding van $300.140,00 tegen John Myers wegens rassendiscriminatie, ongewenste intimiteiten en vergelding onder 42 U.S.C. § 1981; een schadevergoeding van $20.140,00 tegen Tidal Wave Response wegens seksediscriminatie, ongewenste intimiteiten en vergelding onder Titel VII; een schadevergoeding van $20.140,00 tegen John Myers wegens rassendiscriminatie onder 42 U.S.C. § 1981; een schadevergoeding van $300.140,00 tegen John Myers wegens rassendiscriminatie onder 42 U.S.C. § 1981; een schadevergoeding van $300.140,00 tegen John Myers wegens ongewenste intimiteiten en vergelding onder Titel VII.S.C. § 1981 voor een bedrag van $3.000.000,00; een bestraffende schadevergoeding tegen Tidal Wave Response, LLC, voor rassendiscriminatie, ongewenste intimiteiten en vergelding onder § 1981 voor een bedrag van $50.000,00; en een bestraffende schadevergoeding tegen Tidal Wave Response voor seksediscriminatie, ongewenste intimiteiten en vergelding onder Titel VII voor een bedrag van $50.000,00. Het vonnis bedroeg in totaal $3.470.393,82. Buckley heeft voor dit vonnis verschillende andere Title VII-overwinningen van zeven cijfers behaald, waaronder seksuele intimidatiezaken.

Toen Buckley naar het vonnis werd gevraagd, zei hij: “Dit is de eerste keer dat ik de gedaagde en hun advocaten de rechtszaal heb zien ontvluchten tijdens een rechtszaak. De bekentenissen en het bewijs waren waarschijnlijk zo overweldigend dat ze de jury niet onder ogen wilden komen. Het gedrag in het dossier is verachtelijk en niet in overeenstemming met de normen van onze gemeenschap. We vroegen de jury om in hun vonnis de waarden van de gemeenschap te benoemen en specifiek te reageren op de schending van de gemeenschapsnormen die hier had plaatsgevonden. De jury deed dat en sprak zich als een man uit tegen racisme en seksisme op de werkvloer. Dit vonnis was een teamprestatie met geweldig gedetailleerd werk van Kyle Brooks, een partner in ons kantoor, en Bernadette Seals, onze paralegal, die effectief heeft gewerkt om onze inspanning naadloos te laten verlopen.”

Toen Brooks naar het vonnis werd gevraagd, zei hij: “Dit vonnis is een belangrijk statement van de jury dat onze gemeenschap racistisch en seksueel misbruik op de werkvloer niet tolereert. Het bewijs in deze zaak toonde aan dat mevrouw Marshall ongeveer drie en een half jaar lang werd onderworpen aan afschuwelijk, beledigend gedrag door John Myers en Tidal Wave Response. Ik ben er trots op dat ik heb bijgedragen aan het verantwoordelijk houden van deze gedaagden voor hun duidelijk illegale gedrag. Zoals de heer Buckley al zei, was dit vonnis het resultaat van een teamprestatie, een prestatie die overeenkomt met de reputatie die ons team bij Buckley Bala Wilson Mew LLP heeft opgebouwd voor het ijverig vertegenwoordigen van slachtoffers van discriminatie, intimidatie en vergelding op de werkplek.”

Over Buckley Bala Wilson Mew LLP

Buckley Bala Wilson Mew LLP is een vooraanstaand advocatenkantoor op het gebied van arbeidsrecht en burgerrechten met hoofdkantoor in Atlanta. Het kantoor heeft een uitstekende reputatie voor het winnen van zaken tijdens rechtszaken en in hoger beroep en is gespecialiseerd in het behandelen van zaken namens werknemers en andere individuen met betrekking tot discriminatie, vergelding, intimidatie en andere zaken op het gebied van burgerrechten. Ga voor meer informatie over het kantoor naar www.bbwmlaw.com.


iCrowdNewswire