header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Dekt de tandartsverzekering een beugel?

Nov 8, 2023 11:25 AM ET

Als het om tandartsverzekeringen gaat, vragen veel mensen zich af of een beugel gedekt is. Het goede nieuws is dat veel tandartsverzekeringen orthodontische zorg dekken, dus jij of je kinderen kunnen een beugel krijgen zonder dat het veel geld kost. Als je begrijpt hoe tandheelkundige dekking voor beugels werkt en welke beperkingen er kunnen zijn, kun je je beter voorbereiden voordat je een beslissing neemt.

Hoe werkt tandheelkundige dekking voor beugels

Verzekeringsplannen met orthodontische zorg dekken meestal een percentage van de kosten van tandheelkundige werkzaamheden en beugels, en die dekking hangt af van je plan. Sommige plannen vereisen een eigen risico voordat er dekking is, terwijl andere plannen dat niet vereisen. Daarnaast hebben veel tandartsverzekeringen een levenslange maximale uitkering voor orthodontische behandelingen. De meeste verzekeringsmaatschappijen vereisen ook voorafgaande toestemming voordat een orthodontische behandeling kan worden gestart, dus vraag het eerst na bij je verzekeraar als je van plan bent een beugel te nemen.

Dingen om in overweging te nemen bij het kiezen van een tandartsverzekering

Bij het onderzoeken van verschillende tandartsverzekeringen zijn er een paar belangrijke punten om rekening mee te houden. Lees eerst de kleine lettertjes van je verzekering om precies te bepalen welk type beugel wordt gedekt en of er al dan niet beperkingen zijn aan het dekkingsbedrag. Sommige plannen dekken alleen specifieke opties zoals traditionele metalen beugels en niet andere, modernere oplossingen zoals clear aligners. Het is ook belangrijk om te weten dat sommige verzekeringen alleen beugels voor kinderen of tieners dekken, terwijl andere verzekeringen dekking bieden ongeacht de leeftijd.

Hier zijn enkele stappen die je moet nemen bij het kiezen van een nieuwe verzekering:

  1. Bepaal wat uw tandheelkundige behoeften zijn en zorg ervoor dat het verzekeringsplan aan deze behoeften voldoet.
  2. Controleer of de tandarts die u wilt gebruiken binnen of buiten het netwerk valt van het plan dat u overweegt.
  3. Bekijk hoeveel je moet betalen voor elke procedure, inclusief eigen risico\’s, munten en eigen bijdragen.
  4. Houd rekening met eventuele beperkingen op orthodontische dekking, zoals wachttijden of jaarlijkse maxima, die het plan zou kunnen opleggen.
  5. Bekijk de beperkingen op welke zorgverleners gebruikt kunnen worden; sommige plannen vereisen een verwijzing van een eerstelijnszorgverlener voor een bezoek aan een specialist buiten het netwerk.
  6. Kijk of er aanvullende diensten worden aangeboden, zoals kortingen op cosmetische behandelingen of whitening-behandelingen, evenals kortingsprogramma\’s voor vrij verkrijgbare tandheelkundige benodigdheden en medicijnen.

Andere procedures die tandartsverzekeringen kunnen dekken

Andere procedures die door de tandartsverzekering worden gedekt zijn wortelkanalen, vullingen, kronen, bruggen, orthodontie, kunstgebitten, parodontale behandelingen en tandextracties. Sommige verzekeringen kunnen ook sedatie of spoedeisende hulp dekken. De gemiddelde kosten van een tandartsverzekering kunnen varieren, maar dit type plan is vaak betaalbaar voor individuen en gezinnen.

Conclusie

Als u een beugel wilt nemen en wilt weten of uw tandartsverzekering deze dekt, kunt u het beste direct contact opnemen met uw verzekeraar voor meer informatie. Zij kunnen duidelijke antwoorden geven en je helpen het beste plan te bepalen voor jouw individuele behoeften om het meeste uit je verzekeringsdekking te halen.

De inhoud van dit artikel is bedoeld voor algemene informatieve doeleinden en is niet bedoeld als fiscaal, juridisch, gezondheids- of financieel advies voor een persoon of voor een specifieke situatie. Werkgevers, werknemers en andere personen moeten contact opnemen met hun eigen adviseurs over hun situatie. Voor volledige details, inclusief beschikbaarheid en kosten van Aflac verzekeringen, kun je contact opnemen met je lokale Aflac agent.

Dit is slechts een kort productoverzicht. Dekking is mogelijk niet beschikbaar in alle staten, inclusief maar niet beperkt tot DE, ID, NJ, NM, NY of VA. Voordelen/premietarieven kunnen varieren afhankelijk van de staat en het niveau van het plan. Optionele aanvullingen kunnen beschikbaar zijn tegen extra kosten. Polissen en aanvullingen kunnen ook een wachtperiode bevatten. Raadpleeg de exacte polis- en aanvullende formulieren voor details, definities, beperkingen en uitsluitingen. Neem voor alle details, inclusief beschikbaarheid en kosten, contact op met je plaatselijke Aflac-agent.

Dekking verzekerd door Tier One Insurance Company:

Tand, Visie en Gehoor: In Arkansas, Polis T80000AR. In Delaware, Polis T80000. In Idaho, Polis T80000ID. In Oklahoma, Polis T80000OK. In Oregon, Polis T80000OR. In Texas, Polis T80000TX. Plannen niet beschikbaar in New York, Pennsylvania of Virginia. Tandheelkundige claims worden beheerd door Aflac Benefits Solutions, Inc. Visuele claims worden beheerd door EyeMed Vision Care, LLC. Gehoorschadeclaims worden beheerd door Nations Hearing. OPMERKING: De aangeboden dekking is geen gekwalificeerd gezondheidsplan (QHP) onder de Patient Protection and Affordable Care Act (ACA) en hoeft niet te voldoen aan de essentiele gezondheidsvoordelen van de ACA. De dekking biedt beperkte voordelen.

Dekking uitgegeven door American Family Life Assurance Company of Columbus. In New York wordt de dekking verzorgd door American Family Life Assurance Company of New York:

Tandheelkundig: In Arkansas, polissen A81100RAR tot en met A81400RAR. In Idaho, polissen A81100RID tot en met A81400RID. In New York, Policies NY81100 tot NY81400. In Oklahoma, Policies A81100OK tot en met A81400OK. In Oregon, polis A81100OR tot en met A81400OR. In Pennsylvania, Policies A81100PA tot en met A81400PA. In Texas, Policies A81100TX tot en met A81400TX. In Virginia, polis A81100VA tot en met A81300VA.

Aflac WWHQ | Tier One Insurance Company | 1932 Wynnton Road | Columbus, GA 31999

Z2300849 EXP 9/24


iCrowdNewswire