header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Morae verdubbelt wereldwijde capaciteit voor Managed Legal Solutions met de strategische overname van Exigent

Nov 8, 2023 11:37 AM ET

Gecombineerd bedrijf wordt een van de grootste en meest ervaren leveranciers van technologie en managed services in de juridische sector

Morae Global Corporation (“Morae”), de wereldwijde leider in digitale en zakelijke oplossingen voor een voortdurend veranderende juridische sector, kondigde vandaag de uitbreiding aan van haar wereldwijde activiteiten met de strategische overname van Exigent Group Limited (“Exigent”), een in het Verenigd Koninkrijk gevestigde aanbieder van technologie en managed legal services. Het gecombineerde bedrijf creeert een van de grootste, meest ervaren aanbieders in de juridische sector ter wereld met een ongeevenaard aanbod van oplossingen – van eigen technologieen en toonaangevende technologieen van derden tot technologie en AI-gedreven beheerde oplossingen.

De deal verdubbelt de dienstverleningscapaciteit van Morae door alle wereldwijde expertise en resources van beide bedrijven samen te brengen in een platform. Het gecombineerde technologieaanbod onderscheidt zich door een ongeevenaarde diepgang van partnerschappen en samenwerking met de toonaangevende aanbieders in de markt, samen met de eigen technologieen van Morae en Exigent die intern zijn ontwikkeld om een best-in-class ervaring mogelijk te maken. Het resulterende platform biedt een van de grootste consulting- en deliveryteams in de juridische sector voor het creeren en uitvoeren van oplossingen die speciaal zijn ontworpen voor juridische afdelingen en advocatenkantoren. Dit omvat 10 centers of excellence in Noord-Amerika, Europa, het Midden-Oosten en Afrika, en Azie-Pacific.

“Onze overname van Exigent, waarmee we een belangrijke mijlpaal bereiken in onze groeistrategie, vergroot onze mogelijkheden om onze klanten van dienst te zijn en met hen samen te werken om samen de juridische wereld te veranderen”, zegt Shahzad Bashir, voorzitter en Chief Executive Officer van Morae. “Exigent\’s technologie en haar best-in-class Bangalore en Cape Town centers of excellence gecombineerd met Morae\’s industrie ervaring, expertise en praktische know-how maakt een aanzienlijk grotere schaal en capaciteit mogelijk voor onze wereldwijde levering van managed legal oplossingen aan onze klanten.”

“Vandaag markeert het begin van een spannend nieuw hoofdstuk voor Morae en Exigent. Nu de veranderingen in de juridische wereld steeds sneller gaan, vooral op het gebied van technologie en innovatieve resources, creeert onze samenwerking een wereldwijd platform dat ongeevenaard is in de markt,” zegt Nicola Stott, Chief Executive Officer & medeoprichter bij Exigent, die zich bij Morae zal voegen als Senior Managing Director. “We kijken ernaar uit om samen te werken met onze vele nieuwe Morae collega\’s, met wie we een gemeenschappelijke visie en passie voor juridische transformatie delen, en perfect op elkaar afgestemde culturele waarden in integriteit en vertrouwen, verantwoordelijkheid en samenwerking.”

Bashir voegde eraan toe: “We heten alle klanten van Exigent en het hele Exigent team van harte welkom nu we nauw beginnen samen te werken aan een soepele integratie en de voortdurende levering van uitzonderlijke oplossingen, service en technologie – nu op een veel grotere schaal – voor onze vele klanten over de hele wereld.”

Met de overname van Exigent ontstaat er een bedrijf onder de merknaam Morae dat zich uitstrekt over vijf continenten en wereldwijd meer dan 1000 klanten bedient, met een wereldwijde set oplossingen die bestaat uit:

  • Contracten – Verbeterde effectiviteit en efficientie toevoegen aan contractactiviteiten door op maat gemaakte oplossingen te bieden, inclusief technologie, hoog opgeleide resources en de toepassing van bewezen contractprocessen en methodologieen.
  • Discovery – Klanten in staat stellen om tijdig geinformeerde beslissingen te nemen, ondersteund door efficiente, resultaatgerichte discoveryprocessen die gebruikmaken van geavanceerde analyses, bewezen methodologieen en speciale en schaalbare resourcingoplossingen.
  • Informatie – Klanten helpen om de cloud te omarmen en kennis uit het hele bedrijf te ontsluiten, zodat ze complexe bedrijfsvragen beter kunnen beantwoorden met tijdige besluitvorming in minuten, niet weken.
  • Managed Services – Waarde creeren door klanten te voorzien van de technologie en de menselijke oplossingen die ze nodig hebben om meetbare kostenbesparingen te realiseren, terwijl hun team tijd en talent kan vrijmaken voor uitdagendere bedrijfsdoelen.
  • Strategie – Samenwerken met klanten om een oplossing te vinden voor de veranderende arbeidsmarkt en financiele realiteiten van vandaag door hen te helpen optimale waarde en effectiviteit van dienstverlening te ontsluiten voor hun interne en externe juridische en compliance-activiteiten.

Barclays trad op als financieel adviseur van Morae, Haynes and Boone, LLP trad op als Morae\’s Lead Counsel. Lees meer over Morae, onze aanpak en oplossingen op moraeglobal.com en volg ons op LinkedIn.

Over Morae

Morae Global Corporation wordt wereldwijd vertrouwd voor de levering van digitale en zakelijke oplossingen voor een voortdurend veranderende juridische sector. Morae is opgericht in 2015 en heeft een breed respect verworven voor de expertise en ervaring van onze juridische advies-, technologie- en operations-professionals, van wie velen in-house juridische ervaring, ervaring bij een advocatenkantoor of andere relevante branche-ervaring hebben. Wij streven ernaar om elke dag een verschil te maken voor onze advocatenkantoren en juridische afdelingen door nauw met hen samen te werken om een strategie te ontwikkelen, zinvolle veranderingen door te voeren en de bedrijfsdoelstellingen te bereiken die zij het belangrijkst vinden. Dit houdt ook in dat we onze klanten de juiste mensen en technologie bieden die ze nodig hebben om hun doelstellingen op het gebied van contracten, discovery, informatie en resourcing efficient te behalen.


iCrowdNewswire