header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


Northwestern Mutual: Hoe je het meeste uit je eerste salaris haalt

Nov 8, 2023 12:55 PM ET

Voor het eerst een voltijdse baan krijgen is een enorme mijlpaal. Het kan het begin zijn van een lange en succesvolle carriere. Het kan echter een nieuwe uitdaging zijn om voor het eerst een salaris te beheren en niet iedereen weet hoe je moet budgetteren. Hier zijn enkele tips om werknemers te helpen het meeste uit hun eerste salaris te halen.

Budgettering

Een solide budget vormt een sterke basis voor belangrijke veranderingen in iemands financiele leven. Het kan een maand of twee duren voordat een werknemer zijn of haar maandelijkse nettoloon kan vaststellen, omdat uitkeringen en belastingen van invloed zijn op dat bedrag.

Zodra een werknemer weet hoeveel hij elke maand mee naar huis neemt, is het tijd om inkomsten en uitgaven te vergelijken. Stel een ruw budget op. Mensen die ervaring hebben met een basisbegrotingssjabloon kunnen besluiten om te upgraden naar een meer gedetailleerde versie zodra ze een salaris beginnen te ontvangen, vooral als ze van plan zijn om naar verschillende doelen toe te werken. Het nieuwe salaris kan ook ruimte vrijmaken om meer uit te geven aan benodigdheden – misschien aan een groter appartement, een nieuwe auto of een verbeterd lidmaatschap van een sportschool.

Plannen voor de toekomst

Een eerste fulltime baan kan de stabiliteit bieden die mensen nodig hebben om zich voor te bereiden op hun pensioen en om te sparen voor andere financiele doelen. Veel werkgevers bieden werknemers in loondienst de mogelijkheid om bij te dragen aan een 401(k) (of ander soort pensioenplan) en ze kunnen zelfs de bijdrage geheel of gedeeltelijk verdubbelen. 401(k)s kunnen het relatief gemakkelijk maken om te sparen voor de toekomst, vooral voor mensen die aan het begin van hun carriere staan.

Werknemers willen zich ook op andere manieren op de toekomst voorbereiden. Ze kunnen bijvoorbeeld spaargeld opbouwen, hoge renteschulden afbetalen of toewerken naar het kopen van een eerste huis. Individuen kunnen overwegen om een levensverzekering af te sluiten, zoals een levensverzekering voor het hele leven, om hun toekomstige verzekerbaarheid te beschermen of om plannen te maken voor een toekomst met afhankelijke personen, zoals een partner of kinderen.

Sparen in noodgevallen

Een noodfonds kan belangrijke financiele zekerheid bieden zodat problemen geen rampen worden. Het juiste bedrag om te sparen verschilt afhankelijk van de financiele situatie van de persoon. Ongeacht het aantal, zijn er een paar manieren om sparen makkelijker te maken. Door bijvoorbeeld een directe storting te splitsen tussen betaal- en spaarrekeningen kun je het sparen automatiseren. Bovendien is het zo dat veel spaarrekeningen na verloop van tijd rente opbouwen, waardoor een noodfonds sneller groeit.

Omarm af en toe een uitspatting

Het is niet erg om af en toe iets uit te geven. Een effectief budget moet niet alleen rekening houden met de behoeften, maar ook met discretionaire uitgaven – en als je voor het eerst een fulltime baan hebt, moet je dat belonen. Het kan een gelegenheid zijn om een nieuwe videogame te kopen, een designertas aan te schaffen, een weekendje weg te boeken of een trendy nieuw restaurant uit te proberen.

De onderste regel

Met een doordacht budget kan een nieuw salaris het mogelijk maken om te plannen voor de toekomst en te genieten van het heden. Zelfs als een werknemer carriere maakt, gepromoveerd wordt en een groter salaris verdient, kan hij met deze stappen nog steeds het beste uit zijn inkomen halen.

Northwestern Mutual is de marketingnaam voor The Northwestern Mutual Life Insurance Company (NM) en haar dochterondernemingen in Milwaukee, WI.

Bron: Northwestern Mutual


iCrowdNewswire