header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


LexisNexis breidt juridisch generatief AI-ecosysteem uit voor advocaten & Rechtsscholen

Nov 14, 2023 9:00 AM ET

Bedrijf lanceert Lexis Snapshot met gratis preview voor commerciële klanten en introduceert Lexis Create uitgebreid met generatieve AI-mogelijkheden in Microsoft Word

NEW YORKLexisNexis® Legal & Professional, een toonaangevende wereldwijde leverancier van informatie en analyses, kondigt vandaag de uitbreiding aan van het ecosysteem van generatieve AI-gebaseerde juridische producten die conversational search, intelligent juridisch opstellen, inzichtelijke samenvattingen en documentanalyse ondersteunen. Volgens een eerste gebruikersonderzoek levert de onlangs gelanceerde Lexis AI™ al aanzienlijke productiviteitsvoordelen op; en een selecte groep faculteiten van rechtenfaculteiten is de volgende die Lexis AI zal ervaren. LexisNexis introduceert een nieuwe AI-dienst genaamd Lexis® Snapshot die gebruikers waarschuwt voor samenvattingen van juridische documenten in het LexisNexis portfolio, en Lexis AI-mogelijkheden zijn nu beschikbaar in de Lexis® Create document drafting tool die is geïntegreerd in Microsoft Word.

Lexis AI

Lexis AI is een generatieve AI-oplossing die is ontworpen om juridisch werk te transformeren. De antwoorden zijn gebaseerd op \’s werelds grootste verzameling van nauwkeurige en exclusieve juridische content van LexisNexis met toonaangevende gegevensbeveiliging en aandacht voor privacy. LexisNexis richt zich op de voortdurende verbetering van Lexis AI door middel van feedback van klanten en de snelle ontwikkeling en introductie van nieuwe functies en mogelijkheden.

Volgens een onderzoek onder commerciële voorbeeldklanten is 86% het ermee eens dat Lexis AI gebruiksvriendelijk is. Respondenten geven ook aan dat Lexis AI zorgt voor een aanzienlijke productiviteitswinst in advocatenkantoren:

  • 89% schat dat ze tot 6 uur per week besparen op het samenvatten van jurisprudentie.
  • 78% schat dat ze tot 4 uur per week zullen besparen op het opstellen van juridische teksten
  • 77% schat dat ze tot 6 uur per week zullen besparen op het uploaden en samenvatten van documenten
  • 74% schat dat ze tot 7 uur per week zullen besparen op juridisch onderzoek

 

“Lexis AI is een fascinerend product dat de moeite waard is om te gebruiken om tijd te besparen”, zegt Judy Andresen, Business and Legal Research Analyst, DLA Piper.

Greg Lambert, Chief Knowledge Services Officer bij Jackson Walker LLP is het er helemaal mee eens dat Lexis AI zowel nuttig als betrouwbaar is. “Ik heb de mogelijkheid om de juridische onderzoekstool een zoekopdracht te geven in een gewone taal als zeer nuttig ervaren en de resultaten zijn zeer goed. Het geeft me een geweldige plek om te beginnen.”

Volgens Sukhdeep Gosal, Deputy District Attorney, Sutter County District Attorney\’s Office, werkt Lexis AI “geweldig met eenvoudige, snelle vragen die je beantwoord wilt hebben zonder dat je een heleboel zaken of wetten hoeft door te nemen.”

Tot nu toe is Lexis AI ontwikkeld met commerciële preview-gebruikers van toonaangevende wereldwijde advocatenkantoren, bedrijfsjuridische afdelingen, Amerikaanse kleine advocatenkantoren en Amerikaanse rechtbanken, en het bedrijf is van plan om het commerciële preview-programma in 2024 uit te breiden naar juridische professionals in Canada, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Australië.

Nu zullen bibliothecarissen, docenten juridisch onderzoek en schrijven en docenten juridische technologie van alle Amerikaanse American Bar Association (ABA) geaccrediteerde rechtenfaculteiten toegang krijgen tot Lexis AI. De feedback van deze klanten wordt gebruikt om de oplossing verder te verfijnen, geavanceerde en ethische AI-onderwijstools te ontwikkelen en de introductie van het product aan andere faculteiten te onderbouwen.

Lexis Snapshot

LexisNexis introduceert ook generatieve AI-mogelijkheden in zijn productportfolio. De nieuwe Lexis Snapshot-service maakt gebruik van de kracht van generatieve AI om een samenvatting te leveren van ingediende klachten voor civiele zaken in de Amerikaanse federale districtsrechtbanken. Snapshot levert belangrijke inzichten, waaronder de aard van de zaak, informatie over de eiser en de gedaagde, de vermeende schade en de gevraagde rechtsmiddelen, wat uren onderzoekstijd bespaart en zowel de mogelijkheden voor business development als de responstijd versnelt.

De waarschuwingsservice zorgt ervoor dat business development en de impact op cliënten zo snel mogelijk worden geïdentificeerd. Bij de lancering kan de Lexis Snapshot-service worden toegevoegd aan CourtLink, met het oog op uitbreiding van de service naar aanvullende producten en documenttypen binnen het LexisNexis generatieve AI-enabled legal product ecosysteem in toekomstige releases. De Lexis Snapshot-service is gratis te previewen voor CourtLink-klanten tot eind 2023.*

Lexis Create

In de VS vergroot LexisNexis zijn generatieve AI-mogelijkheden direct waar juridische professionals werken en breidt het zijn langdurige relatie met Microsoft uit met de algemene beschikbaarheid van Lexis Create, een uitgebreide, intelligente oplossing voor het opstellen van teksten die beschikbaar is als add-on voor Microsoft Word. Lexis Create brengt praktische richtlijnen en marktstandaarden, Shepard\’s citaten, AI-gebaseerde clausule intelligentie en andere krachtige aanbeveling- en samenwerkingstools direct in de juridische drafting workflow, zodat gebruikers snel aan de slag kunnen en vol vertrouwen kunnen werken in elke fase van hun draft. De oplossing voor het opstellen van juridische teksten is nu direct geïntegreerd met Lexis AI, waardoor het opstellen van juridische teksten nog sneller en eenvoudiger wordt.

“We hebben een ongekende vraag naar Lexis AI gezien en de eerste gebruiksresultaten bevestigen hoe transformatief de LexisNexis generatieve AI-technologie is voor het werk van onze klanten”, zegt Sean Fitzpatrick, CEO van LexisNexis Noord-Amerika, het Verenigd Koninkrijk en Ierland. “We introduceren in hoog tempo generatieve AI-mogelijkheden in ons gehele juridische productportfolio om het succes van onze klanten te versnellen en hun bedrijven en instellingen aanzienlijke productiviteits-, werkkwaliteits- en waardevoordelen te bieden.”

LexisNexis ontwikkelt op verantwoorde wijze juridische AI-oplossingen met menselijk toezicht. LexisNexis, onderdeel van RELX, volgt de RELX Responsible AI Principles, houdt rekening met de werkelijke impact van haar oplossingen op mensen en onderneemt actie om het ontstaan of versterken van oneerlijke vooroordelen te voorkomen.

Ga voor meer informatie over de generatieve AI-mogelijkheden bij LexisNexis en om een Lexis AI-demo in te plannen naar www.lexisnexis.com/ai.

Ga voor meer informatie over Lexis Snapshot en Lexis Create naar lexisnexis.com/lexis-snapshot en lexisnexis.com/lexis-create.

*Exclusief LexisNexis overheidsklanten en/of waar gratis previews verboden zijn.

Over LexisNexis Legal & Professional
LexisNexis® Legal & Professional biedt juridische, regelgevende en zakelijke informatie en analyses die klanten helpen hun productiviteit te verhogen, de besluitvorming te verbeteren, betere resultaten te behalen en de rechtsstaat wereldwijd te bevorderen. Als digitale pionier bracht het bedrijf als eerste juridische en zakelijke informatie online met de Lexis® en Nexis® diensten. LexisNexis Legal & Professional, dat klanten bedient in meer dan 150 landen met 11.300 medewerkers wereldwijd, is onderdeel van RELX, een wereldwijde leverancier van op informatie gebaseerde analyses en beslissingstools voor professionele en zakelijke klanten.

Mediacontact
Dana Greenstein
Directeur Communicatie, Noord-Amerika & UK
LexisNexis Legal & Professional
212-448-2163
[email protected]