header-logo

Kunstmatige intelligentie gedreven marketing communicatie

Vrijwaring: de onderstaande tekst is automatisch vertaald vanuit een andere taal met behulp van een vertaaltool van derden.


De National Advertising Division beveelt SharkNinja aan te stoppen met de claim dat SpeedStyle haardroger resulteert in

Nov 16, 2023 9:00 AM ET

New York, NY – 16 november 2023 – In een Fast-Track SWIFT-procedure aangespannen door Dyson, Inc. heeft de National Advertising Division (NAD) van BBB National Programs aanbevolen dat SharkNinja Operating, LLC stopt met de claim dat haar SpeedStyle haardroger resulteert in “tot 6x minder kroes” in vergelijking met drogen aan de lucht.

Fast-Track SWIFT is een versneld proces dat is ontworpen voor reclamezaken over één onderwerp die worden voorgelegd aan de NAD.

De gewraakte claim, dat het gebruik van de SpeedStyle met het RapidGloss Finisher stylinghulpstuk resulteert in “tot 6x minder kroes”, verscheen op verschillende plaatsen op de website van Shark en ging vergezeld van een vermelding dat de vergelijking “*tegen luchtdroging, gebaseerd op een onderzoek onder 600 personen” is. De vraag voor de NAD was of het onderzoek dat Shark had uitgevoerd goed paste bij de claim.

NAD oordeelde dat het onderzoek van Shark niet geschikt was voor een claim waarin een gekwantificeerde vermindering van de hoeveelheid kroes wordt aangeprezen, omdat het geen numerieke vermindering van de hoeveelheid kroes meette door middel van objectieve metingen of subjectieve observaties. In plaats daarvan registreerde het onderzoek of de deelnemers de aan- of afwezigheid van “kroes” vaststelden na het drogen aan de lucht of na het drogen van het haar met de Shark SpeedStyle en het RapidGloss-opzetstuk.

Daarom adviseerde NAD Shark om te stoppen met de claim “tot 6x minder kroes” ten opzichte van aan de lucht drogen, maar merkte op dat niets in haar besluit Shark ervan weerhoudt om andere ondersteunde claims te maken met betrekking tot de perceptie van kroes op basis van een betrouwbaar onderzoek.

In zijn adverteerdersverklaring verklaarde Shark dat het “zal voldoen aan de beslissing van de NAD”, hoewel het “het niet eens is met de bevinding van de NAD dat het bewijs van Shark niet geschikt was voor de claim dat Shark SpeedStyle met RapidGloss finisher kan resulteren in tot 6 keer minder kroes in vergelijking met drogen aan de lucht”.

Alle samenvattingen van BBB National Programs case decisions zijn te vinden in de case decision library. Voor de volledige tekst van NAD-, NARB- en CARU-beslissingen kunt u zich inschrijven voor het online archief. Dit persbericht mag niet worden gebruikt voor reclame- of promotiedoeleinden.

Over BBB National Programs: BBB National Programs, een non-profitorganisatie, is de thuisbasis van de onafhankelijke zelfregulering van de Amerikaanse industrie en beheert momenteel meer dan een dozijn wereldwijd erkende programma\’s die al meer dan 50 jaar het vertrouwen van de consument in het bedrijfsleven helpen vergroten. Deze programma\’s bieden verantwoording door derden en diensten voor het oplossen van geschillen die bestaande en opkomende problemen in de sector aanpakken, een eerlijker speelveld voor bedrijven creëren en een betere ervaring voor consumenten. BBB National Programs blijft haar werk ontwikkelen en haar impact vergroten door zakelijke begeleiding te bieden en best practices te stimuleren op gebieden als reclame, marketing gericht op kinderen en tieners, gegevensprivacy, geschillenbeslechting, autogarantie, technologie en opkomende gebieden. Ga voor meer informatie naar bbbprograms.org.

Over de National Advertising Division: De National Advertising Division (NAD) van BBB National Programs biedt onafhankelijke zelfregulering en geschillenbeslechting, en begeleidt de waarheidsgetrouwheid van advertenties in de VS. NAD beoordeelt nationale advertenties in alle media en haar beslissingen stellen consistente normen voor de waarheidsgetrouwheid en nauwkeurigheid van advertenties, waardoor consumenten op zinvolle wijze worden beschermd en het speelveld voor bedrijven wordt geëffend.

Contactgegevens:

Name: Jennie Rosenberg
[email protected]
Job Title: Media Relations